שתף קטע נבחר

24 סרטים מתחרים על מקום ראשון

מספר שיא של סרטים הוגשו לבחירת חברי האקדמיה הישראלית לקולנוע. מתוכם גם מספר שיא של קופרודוקציות. במקביל יתמודדו גם 21 סרטי תעודה על תואר המצטיין

תחרות פרסי אופיר רושמת השנה שיאים חסרי תקדים הן בהיקף הסרטים העלילתיים שהוגשו לתחרות והן במספר הקופרודוקציות ישראליות-זרות, כך עולה מרשימת הסרטים שיתמודדו השנה בתחרות האקדמיה הישראלית לקולנוע.

 

מתוך רשימת 24 המתמודדים בקטגוריה העלילתית, תשעה סרטים הם הפקות משותפות של חברות הפקה מקומיות וזרות. רשימה זו כוללת את הסרטים: "עץ לימון" בבימוי ערן ריקליס, "בדרך אל החתולים" בבימוי חורחה גורביץ', "ואלס עם באשיר" בבימוי ארי פולמן, "חומר למחשבה" בבימוי משותף של עמנואל נקש וסטפן בלאיש, "הבוגד הקטן" בבימוי לין רות, "חיי אהבה" בבימוי מריה שריידר, "שלום ולהתראות" בבימוי גראהם גיט, "כמו אבא שלך" בבימוי מרקו כרמל ו"חסר מנוחה" בבימוי עמוס קולק.  


"שלום ולהתראות". קופרודוקציה עם פאני ארדן וליאור אשכנזי 

 

סרטים עצמאיים שיתמודדו השנה בתחרות הם "ברוריה" של אברהם קושניר ו"דלת מול דלת" של חיים בוזגלו. עוד בין הסרטים שהוגשו השנה לתחרות העלילתית: "איים אבודים" של רשף לוי, "אנטרקטיקה" של יאיר הוכנר, "אצבע אלוהים" של יגאל בורשטיין, "בשביל אבא שלי" של דרור זהבי, "גחלים לוחשות" של עלי נסאר, "מפטיר" של דוד דזאנאשוילי, "נימפות בערפל" של יורם זקס, "סוף שבוע בגליל" של משה מזרחי, "רחמים" של יניב אמודאי, "שבע דקות בגן עדן" של עמרי גבעון, "ג'וליה מיה" של יובל גרנות, "שני דגלים" של ליאור מולכו ו"שבעה" של רונית ושלומי אלקבץ. 


"ג'וליה מיה". בין 24 המתמודדים בתחרות 

 

"נוכחות כזו של קופרודוקציות היא אכן חסרת תקדים", אומרת מנכ"לית האקדמיה הישראלית לקולנוע, אילנה שרון, "זה מראה מעבר לכל ספק שהקולנוע הישראלי השתלב בסצנת הקולנוע העולמית וזו תופעה שאני משערת שתלך ותגדל. הרצון להשקיע בקולנוע הישראלי נובע מהעניין שהוא מייצר וזה בפירוש מדד להכרה בינלאומית".

 

קופרודוקציות יכולות אמנם להתמודד בתחרות האקדמיה הישראלית אבל על פי תקנון האקדמיה הישראלית הם לא יוכלו להישלח לתחרות האוסקר האמריקנית כנציגות של מדינת ישראל במידה ואינן עומדות בקריטריונים שמציב התקנון בכל הנוגע לשפת הסרט. במידה ויזכה בתחרות הישראלית סרט שהופק בשיתוף עם חברות הפקה זרות, הפרס יוענק לדבריה למפיקים המקומיים.  


"החיפושית" של ישי אוריין יתמודד בקטגוריה התיעודית

 

מתוך 64 סרטי התעודה שהוגשו השנה לתחרות עלו לשלב השני 21 פרויקטים, שיוקרנו אף הם בפני חברי האקדמיה במהלך השבועות הקרובים. הסרטים שעלו שלב הם: "אובססיה" של אוהד מילשטיין, "אמא, לא הרגתי את הבת שלך" של אורנה בן-דור, "בית אהבה" של אילת ברגור, "במטבח של פריימן" של הדר בשן,

"החיפושית" של ישי אוריין שפתח את פסטיבל דוקאביב האחרון.

 

סרטים נוספים הם "המלך לאטי הראשון" של אורי בר-און, "זרעי קיץ" של חן לסקר, "חלום של אידיוט" של דני סירקין ועידו בהט, "יולקי פאלקי" של אלכס גנטלב, "יידישע מאמא" של פימה שליק וגנאדי קוצ'וק, "ילד מותר" של ישרי הלפרן.

 

גם "ילדי השמש", שזכה בפרס הראשון בפסטיבל ירושלים, של רן טל, "כלות המדבר" של עדה אושפיז, שזכה במקום הראשון בפסטיבל דוקאביב, "לשיר עד כלות" של ניצן גלעדי, "מבצע מוראל-קזבלנקה 61" של יהודה קווה, "מוסר השילומים" של אורלי וילנאי-פדרבוש וגיא מרוז, "מיליון קליעים באוקטובר" של מויש גולדברג, "שוליים" של גל גבאי, "שלום פלוגה א'" של יניב ברמן, "שש קומות לגיהנום" של יונתן בן אפרת ו"תעלומת אריס סאן" של דליה מבורך ודני דותן.

 

הקרנות האקדמיה יחלו ב-12 במאי ותמשכנה עד סוף חודש יוני. לאחר מכן יצביעו חברי האקדמיה ויוכרזו חמשת העולים לשלב הגמר בשתי הקטגוריות. סבב הקרנות נוסף שיסתכם בהצבעה יקבע את הזוכים שיוכרזו בטקס חגיגי שייערך לקראת סוף חודש ספטמבר הקרוב.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חיי אהבה. ברשימת הקופרודוקציות
לאתר ההטבות
מומלצים