שתף קטע נבחר

דניס בבצק פילו עם פלפלים קלויים על מצע מנגולד

דניס עטוף בבצק פילו עם פלפלים קלויים ומנגולד

המרכיבים (4 מנות):

2 דגי דניס טריים מפולטים (4 פילטים) – ללא עצמות ועור

3 פלפלים אדומים קלויים וקלופים

2 כפות ממרח זיתים (טפנד)

8 עלי בזיליקום

3 דפי בצק פילו

2 כפות פירורי לחם

1 כף שומשום

למצע מנגולד:

1 כרישה פרוסה דק

8 עלי מנגולד

2 כפות שמן זית

1/2 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור גרוס

2 כפות כוסברה קצוצה

להגשה: יוגורט

 

אופן ההכנה:

  1. לדג: חוצים את עלי הפילו, ומברישים אותם בשמן זית.
  2. מפזרים במרכז ריבוע הפילו מעט פירורי לחם, מניחים מעל פילה דג. מורחים את הדג בממרח הזיתים ומניחים עליו 2 עלי בזיליקום ו- 2 רצועות של פלפל קלוי, מפזרים עוד קצת פירורי לחם ומקפלים מארבעת הצדדים למעין מעטפה.
  3. מסדרים את המעטפות על מגש מרופד בנייר אפיה ומשומן בשמן זית ומורחים מעל בעוד קצת שמן זית ומפזרים שומשום.
  4. אופים בחום של 200 מעלות, כ- 10 דקות, עד הזהבה.
  5. למנגולד: מפרידים את הגבעול הלבן מעלי המנגולד הירוקים וחותכים אותו לקוביות קטנות. בשמן זית מאדים את גבעולי המנגולד עם הכרישה על להבה נמוכה 10 דקות. מוסיפים את עלי המנגולד הירוקים ומאדים 2 דקות עד שהם מתרככים. מתבלים במלח, פלפל וכוסברה.
  6. להגשה: מניחים בצלחת מצע של עלי מנגולד. חוצים את מעטפת פילו ומניחים מעל. יוצקים ליד המנה כפית יוגורט.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים