דניס בבצק פילו עם פלפלים קלויים על מצע מנגולד
דניס עטוף בבצק פילו עם פלפלים קלויים ומנגולד
המרכיבים (4 מנות):
2 דגי דניס טריים מפולטים (4 פילטים) – ללא עצמות ועור
3 פלפלים אדומים קלויים וקלופים
2 כפות ממרח זיתים (טפנד)
8 עלי בזיליקום
3 דפי בצק פילו
2 כפות פירורי לחם
1 כף שומשום
למצע מנגולד:
1 כרישה פרוסה דק
8 עלי מנגולד
2 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
2 כפות כוסברה קצוצה
להגשה: יוגורט
אופן ההכנה:
- לדג: חוצים את עלי הפילו, ומברישים אותם בשמן זית.
- מפזרים במרכז ריבוע הפילו מעט פירורי לחם, מניחים מעל פילה דג. מורחים את הדג בממרח הזיתים ומניחים עליו 2 עלי בזיליקום ו- 2 רצועות של פלפל קלוי, מפזרים עוד קצת פירורי לחם ומקפלים מארבעת הצדדים למעין מעטפה.
- מסדרים את המעטפות על מגש מרופד בנייר אפיה ומשומן בשמן זית ומורחים מעל בעוד קצת שמן זית ומפזרים שומשום.
- אופים בחום של 200 מעלות, כ- 10 דקות, עד הזהבה.
- למנגולד: מפרידים את הגבעול הלבן מעלי המנגולד הירוקים וחותכים אותו לקוביות קטנות. בשמן זית מאדים את גבעולי המנגולד עם הכרישה על להבה נמוכה 10 דקות. מוסיפים את עלי המנגולד הירוקים ומאדים 2 דקות עד שהם מתרככים. מתבלים במלח, פלפל וכוסברה.
- להגשה: מניחים בצלחת מצע של עלי מנגולד. חוצים את מעטפת פילו ומניחים מעל. יוצקים ליד המנה כפית יוגורט.
מומלצים