שתף קטע נבחר

הח"כים שאישרו את ייקור האימוץ התחרטו

ועדת החוקה דנה בתקנות שאישרה, להעלאה משמעותית בתשלום עבור אימוץ בחו"ל. יו"ר הוועדה בן ששון ביקש דחייה ביישום, ולאחר שמיעת עדויות מאלו המבקשים לאמץ, יש חרטות: "טעינו", אמרה ח"כ קולט אביטל. מזכיר הממשלה יעמוד בראש צוות שיבחן את עלויות האימוץ

ועדת החוקה, שאישרה לפני כשבועיים תקנות המאפשרות לייקר את מחיר האימוץ בחו"ל בכ-74 אחוזים, מגלה היום (ה') סימני חרטה. בדיון הפעם, התפנו לשמוע את ההורים, שלא שמעו בפעם הקודמת. יו"ר ועדת החוקה של הכנסת, ח"כ מנחם בן ששון, הודיע כי פנה לממשלה בבקשה שתעכב את החלת ביצוען של תקנות הצפויות לייקר משמעותית את עלויות אימוץ הילדים בחו"ל.

 

לפני כשבועיים אישרה הכנסת תקנות חדשות המאפשרות לייקר משמעותית את מחיר האימוץ בחו"ל. הוועדה החליטה כי העמותות המורשות לבצע את האימוצים יוכלו לגבות מההורים המאמצים עד 22 אלף אירו (כ-125 אלף שקל) במקום עד 20 אלף דולר (כ-72 אלף שקל). 

 

בעקבות הייקור המשמעותי, דרשו מספר חברי כנסת ליזום דיון נוסף בעניין. במקביל, פתחו מספר הורים במאבק לשינוי רוע הגזירה, והיום התכנסה ועדת החוקה לדון בנושא. בפתח הישיבה הסבירה היועצת המשפטית לוועדה כי ישנה בעיה לשנות כעת את ההחלטה.

 

עם זאת, בן ששון הודיע כי הוועדה תקיים סדרת דיונים בנושא האימוץ, כדי לנסות להקל על הסיבוכים בהם נתקלים הורים המבקשים לאמץ ילד. במקביל, כאמור, הוא ביקש את דחיית יישום התקנות החדשות - כדי לקיים דיון מיוחד בהשתתפות משרדי ממשלה, חברי כנסת, עמותות העוסקות באימוץ והורים מאמצים "במטרה לנסות ולהשיג סבסוד להורים המבקשים לאמץ ילד ונמצאים בקשיים כלכליים", הסביר בן ששון.

 

"בבקשה, תעזרו לי להיות אמא"

א', אם מאמצת שנכחה בישיבה, הציגה בפני חברי הכנסת את מקצת מהפגמים שנפלו בתהליך קבלת ההחלטה על העלאת רף התשלום. "כיום גם עם משכורת של חבר כנסת אי אפשר לאמץ בחו"ל. נותרנו לבד בלי תמיכת המדינה", אמרה.

 

היא סיפרה לחברי הכנסת כי נאלצה לשלם שוחד בעבור אימוץ בתה בחו"ל כדי לזרז את הליך האימוץ. הורה מאמץ אחר הציג נתונים אודות העלויות הכבדות הכרוכות בהליך האימוץ, מעבר לסכום שמשולם לעמותה. חברת הכנסת קולט אביטל אמרה כי חברי הכנסת טעו כאשר אישרו את העלאת תקרת התשלום. "לא נהגנו נכון, טעינו, אני חושבת ש-22 אלף יורו זה יותר מידי", אמרה.

 

אישה אחרת שהופיעה בפני חברי הכנסת, סיפרה כי היא רוצה לאמץ ילד אולם קשיים כלכליים מונעים זאת ממנה. בעבר עברה טיפולי פוריות עד שחלתה בסרטן. "קולם של ההורים הרוצים לאמץ לא נשמע כאן. אני רוצה להיות אמא. העצמות שלי כואבות מרוב רצון לילד. אני עוברת ברחוב, רואה אם וילד ובוכה. ללא אימוץ לא אהיה אמא. לצערי, אין לי סכום כל כך גבוה לשלם לאימוץ", סיפרה שהיא פורצת בבכי.

 

היא הוסיפה בתחנונים: "מה אני אמורה לעשות כדי להיות אמא, לשדוד בנק?! את הסכום הקודם לא יכולתי לשלם אז בטח שלא את הסכום הנוכחי.

 בבקשה, תעזרו לי להיות אמא". לשם השוואה, היא ציינה את הסבסוד הממשלתי הגבוה עבור טיפולי פוריות.

 

חבר הוועדה, ח"כ אופיר פינס, אמר שיחד עם ח"כ יצחק לוי, בכוונתו להגיש הצעת חוק חדשה, בתקווה שתזכה לתמיכת הממשלה. "לא ייתכן שאימוץ יהיה לעשירים בלבד. זה לא אנושי ולא הומני. סבסוד זו לא מילה גסה, והממשלה יכולה לעשות זאת".

 

מאוחר יותר נודע ל-ynet כי מזכיר הממשלה, עובד יחזקאל, יעמוד בראש צוות ממשלתי שייבחן את העלות הכספית שבה נדרשים לעמוד הורים המבקשים לאמץ ילד בחו"ל. "מדינת ישראל חייבת להתייחס ברגישות רבה ביותר לסוגיה ולקבוע עמדה ברורה ונחרצת לטובת הורים המבקשים לאמץ ילד", אמר יחזקאל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בן ששון. ביקש דיון נוסף
צילום: גיל יוחנן
אימוץ עולה ביוקר
צילום: index open
פינס. "לא אנושי ולא הומני"
צילום: דודי ועקנין
מומלצים