שתף קטע נבחר

תע"א קרובה להקמת חברה עם טאטא ההודית

בזמן שעסקת הנשק הגדולה של ישראל והודו נמצאת בסכנת ביטול, ביקר מנכ"ל התעשייה האווירית במדינה כדי לסכם הקמת חברה משותפת עם טאטא

מנכ"ל התעשייה האווירית, יצחק ניסן, ביקר בשבועות האחרונים בהודו מספר פעמים כדי לסכם את הפרטים האחרונים בנוגע להקמת חברה משותפת עם קונצרן הענק ההודי טאטא, כך נודע ל"כלכליסט". הסיבה להקמת החברה היא החלת תקנות חדשות של ממשלת הודו, המחייבות חברות המוכרות נשק למדינה להעביר חלק מהייצור והפיתוח להודו.

 

בעסקה שבה יכונן המיזם המשותף, אמורות התעשייה האווירית ורפא"ל למכור לחיל הים ההודי טילי קרקע־אוויר מסוג "ברק" בטווח של 70 ק"מ. היקפה הכולל של העסקה הוא 2.5 מיליארד דולר.

 

עם זאת, בשבוע שעבר דיווח העיתון ההודי DNA כי ממשלת הודו הקפיאה את העסקה בעקבות חשדות למתן שוחד בעסקה אחרת למכירת טילי ברק לפני שבע שנים. הבולשת ההודית טוענת כי בעסקה הקודמת קיבלו בכירים בממשל ההודי, ובהם שר ההגנה, מפקד חיל הים ויו"ר מפלגת השלטון, תשלום תמורת תמיכתם במערכת הישראלית.

 

על פי הפרסום, סיבה נוספת לביטול העסקה היא שהממשל הנוכחי בהודו מעדיף מערכות טילים מתוצרת מקומית. שוק מכירות הנשק להודו נאמד כיום בין 5 ל־8 מיליארד דולר.

 

בזמן שבתעשייה האווירית מנסים להגיע לחתימה סופית על עסקת הטילים עם משרד הביטחון של הודו, גורם המקורב לנושא אמר כי ההסכם הסופי עם טאטא קרוב מאוד לחתימה. לפני כשלושה חודשים חתמו יצחק ניסן וראטאן טאטא, יו"ר קבוצת טאטא, על מזכר הבנות להקמת החברה המשותפת.

 

במהלך ביקורו נפגש ניסן גם עם אנשי ממשל וגורמי צבא.

 

טאטא, שהוקמה ב־1868 ומבוססת במומבאי, היא הקונצרן הגדול בהודו. שווי השוק של 27 החברות הציבוריות שלה מגיע ל־70 מיליארד דולר והיא מעסיקה כ־300 אלף עובדים.

 

מקור בכיר בהנהלת התעשייה האווירית אמר בתגובה: "כל הידיעות על ביטול העסקה הן ידיעות כזב שכנראה מודלפות לאמצעי התקשורת בהודו על ידי גורמים אינטרסנטיים. המשא ומתן לחתימת ההסכם נמשך".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יצחק ניסן - חברה משותפת עם ההודים
מומלצים