שתף קטע נבחר

הרעש בסין: יותר מ-8,500 נהרגו במחוז סצ'ואן

216 בני אדם נוספים נספו במחוזות הסמוכים לסצ'ואן וכן בעיר הגדולה צ'ונגצ'ינג. אזור בייצ'ואן צ'יאנג בסצ'ואן נפגע קשה מאוד. סוכנות הידיעות הסינית הרשמית דיווחה כי 80 אחוזים מהמבנים באזור קרסו, וכי אחד מכל עשרה תושבים באזור נפצע או נהרג

8,533 בני אדם נהרגו ואלפים רבים נפצעו במחוז סצ'ואן בדרום מערב-סין כתוצאה מרעידת האדמה החזקה שפקדה היום (ב') את האזור. כך דיווחו כלי התקשורת הממשלתיים במדינה. השלטונות הסיניים ציינו כי 216 בני אדם נוספים נספו בשלושה מחוזות סמוכים לסצ'ואן, וכן בעיר צ'ונגצ'ינג. על פי אתרים סיניים עצמאיים, מספר ההרוגים גבוה עוד יותר, ועומד על 9,600 - אך אין לדיווחים אלה אישור רשמי.

 

רעידת האדמה בסין:

 

סוכנות הידיעות הסינית הרשמית "שינהואה" דיווחה כי מרבית הנפגעים הינם באזור האוטונומי ההררי בייצ'ואן צ'יאנג שבסצ'ואן. על פי הדיווח, 80 אחוזים מהמבנים באזור זה קרסו, ובין 3,000 ל-5,000 מתושבי האזור נספו. 10,000 נוספים נפצעו. הטלוויזיה הסינית הממשלתית דיווחה כי לפחות שמונה בתי ספר יסודיים וחטיבות ביניים קרסו על תלמידיהם, והותירו מאות תלמידים ומורים קבורים תחת ההריסות. בעיר דוג'יאנגיאן שבמחוז נקברו כ-900 בני נוער לאחר ששלוש קומות בבית הספר שבו למדו התמוטטו. גם מבנה בית החולים בדוג'יאנגיאן קרס.

 

אוכלוסיית אזור בייצ'ואן מונה כ-161 אלף בני אדם - ומכאן עולה כי לפחות אחד מכל עשרה תושבים נפצע או נהרג ברעש. מניין ההרוגים צפוי לעלות, ורדת הלילה מקשה על חילוץ הנפגעים. אלפי חיילים ושוטרים שוגרו לאזורי האסון כדי לסייע בחילוץ הנפגעים ובצילומים ששודרו בטלוויזיה נראו מנופים מפנים הריסות של מבנים שקרסו. תשתית הטלפונים קרסה אף היא.

  

סוכנות הידיעות דיווחה כי מבנים סמוכים למוקד הרעש קרסו וקברו תחתם מאות בני אדם. בין אלה: מפעלי כימיקליים, בתי ספר ומבנים נוספים. מאות בני אדם נקברו תחת שני מפעלי כימיקלים באזור שיפאנג שבמחוז סצ'ואן. כ-6,000 מעובדי המפעלים פונו, ויותר מ-80 טונות של גאז אמוניה דלפו כתוצאה מרעידת האדמה.

 

הרעש הורגש גם בתאילנד ובווייטנאם

כן דווח כי חמש תחנות כוח במחוז סצ'ואן הושבתו כתוצאה מהרעש. שלוש תחנות כוח נוספות במחוז שאנשי, צפונית לסצ'ואן, הושבתו אף הן. לא ברור מה שטחו של האזור שנותר בלי חשמל.

 

רעש האדמה, בעוצמה 7.8 דרגות בסולם ריכטר, היכה במחוז סיצ'ואן שבדרום-מערב סין בשעה 14:28 בצהרים, שעה שבה בתי הספר והמשרדים היו מלאים. מוקד הרעש היה ממוקם פחות ממאה קילומטרים מבירת המחוז, צ'נגדו, שאוכלוסייתה נאמדת בכ-10 מיליון תושבים. הרעש הורגש היטב ברחבי סין, ואף הורגש בבירת תאילנד בנגקוק, השוכנת במרחק של 3,300 ק"מ ממוקד הרעש וכן בהאנוי, בירת וייטנאם. זהו רעש האדמה הקשה ביותר שפקד את סין מזה 32 שנה, מאז רעידת האדמה שטלטלה את אזור טגנשן ב-1976, שם נספו 300 אלף בני אדם.


מבנה שקרס בעיר דוג'יאנגיאן. רדת הלילה מקשה על החילוץ (צילום: AP)

 

השמועות על הרעש התקבלו דרך "טוויטר"

כלי תקשורת מערביים דיווחו כי הדיווחים הראשונים על הרעש התקבלו לאו דווקא מרשתות החדשות הבינלאומיות ומכלי התקשורת הממוסדים - אלא דווקא דרך "טוויטר", שירות אינטרנטי דמוי-בלוג, המאפשר לאנשים לתקשר זה עם זה באמצעות הודעות קצרות.

 

ראש ממשלת סין, וון ג'יאבאו, הגדיר בראיון לטלוויזיה הממלכתית את רעש האדמה כ"אסון" וקרא לאוכלוסיה לשמור על "על רוגע, ביטחון ואומץ". סוכנות הידיעות הרשמית דיווחה כי הנשיא הו ג'ינטאו הורה לרשויות לפנות לטיפול במהרה את כל הפצועים.

 

שעות לאחר האסון, הודיעו מנהיגי העולם על נכונותם להגיש סיוע לאזור שנפגע. נשיא ארצות הברית, ג'ורג' בוש, מסר את תנחומיו לנפגעי האסון ואמר כי ארצו מוכנה לסייע לסין בכל דרך אפשרית. "אני מצטער במיוחד על כך שמספר רב של תלמידים וילדים נפגעו בטרגדיה", אמר בוש בהודעה שפרסם הבית הלבן, וציין כי הוא מתפלל לשלום העם הסיני ובייחוד לאלה "שנפגעו ישירות באסון".


פורסם לראשונה 12/05/2008 15:53

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הרס בעיר דוג'יאנגיאן שבסצ'ואן
צילום: AFP
פינוי נפגעים בצ'נגדו
צילום: רונן מדזיני
אזרחים מבוהלים ברחובות
צילום: רויטרס
מומלצים