שתף קטע נבחר

ירושלים ניצחה את נהריה - וחולמת על הפיינל פור

המאבק על הכרטיס לחצי הגמר יוכרע במחזור האחרון: נהריה שמטה יתרון במלחה והפסידה 93:89 לאחר הארכה. אשקלון הסתבכה עם הפסד 84:76 לבני השרון. חולון גברה על גליל 84:93 בהארכה והבטיחה את המקום הראשון

שלוש עולות לפיינל פור כבר יש, גם זהות היורדת ללאומית כבר הוכרעה - אבל הכרטיס הרביעי והאחרון לחצי הגמר יוכרע רק במחזור האחרון, ביום ג'. שלוש קבוצות - עירוני נהריה, עירוני אשקלון והפועל ירושלים - ייאבקו עליו.

 

 

ירושלים חזרה הערב (ה') לחיים, אחרי שניצחה את נהריה 89:93 בתום הארכה. הסגולים עמדו בפני ניצחון שיכול היה להבטיח להם את המקום בין ארבע

הגדולות - אבל, כהרגלם בקודש, בעטו בדלי. אשקלון הפסידה לבני השרון 84:76, בעוד הפועל חולון הבטיחה לעצה את המקום הראשון בתום העונה - אחרי שגברה 84:93 על גליל עליון לאחר הארכה. עירוני רמת גן דרסה את מכבי ראשון לציון 79:120, במשחק לפרוטוקול.

 

למרות ההפסד, נהריה עדיין תלויה בעצמה לקראת מחזור הנעילה. אם היא תנצח בבית את עירוני רמת גן נטולת האינטרסים, היא תעפיל לפיינל פור. במידה שהיא תצליח שוב להפסיד, אלו התרחישים:

  • נצחונות של ירושלים ואשקלון: אשקלון עולה.
  • ניצחון של ירושלים, הפסד של אשקלון: ירושלים עולה.
  • הפסד של ירושלים, ניצחון של אשקלון: נהריה עולה.
  • הפסדים של ירושלים ואשקלון: נהריה עולה.

 

הפועל ירושלים - עירוני נהריה 89:93

הקהל במלחה סחף את ירושלים ליתרון 5:13. נהריה יצאה מההלם הראשוני וצימקה ל-17:13, אבל לא מצאה תשובה לג'יימי ארנולד ובסיום הרבע הראשון 19:25 לירושלים. הסגולים התקרבו מחדש ל-25:24 ורק ארנולד שמר את היתרון אצל הקבוצה מעיר הבירה, שירדה למחצית ב-39:45 לזכותה.

 

המקומיים לא הצליחו לברוח - ונענשו. ברק פלג צלף שתי שלשות רצופות ואוטיס היל הפך ל-64:65 נהרייני. המילה האחרונה ברבע השלישי היתה של טימי באוורס, שקבע 65:66 לירושלים. ג'ונסון נפצע בגב ונטש, אבל היל קלע עוד שש ונהריה עלתה ל-66:73.

 

ירושלים קלעה נקודות ראשונות ברבע הרביעי רק אחרי ארבע דקות, אבל הקהל התעורר והטיס את השחקנים ל-1:10, כשגיא פניני קובע 75:76 להפועל (39). עידו קוז'יקרו הגיב בסל ועבירה, דרור חג'ג' החטיא ליי אפ קריטי ופלג הוסיף סל נוסף, 76:80 לנהריה.

זיו ארז. ירושלים שמרה על סיכוייה (צילום: דודי ועקנין) 

 

נאור לא עמד במתח והחטיא אחת מהקו (78:81), אבל גם באוורס דייק רק פעם אחת. נהריה, כמו נהריה, עשתה הכל כדי לבעוט בדלי וקוז'יקרו איבד כדור שטותי בהכנסת חוץ. באוורס חזר אל הקו, 6.2 שניות לסיום, והפעם הישווה ל-81:81. נאור החטיא מחצי מגרש, הקרב הגדול הולך להארכה.

 

על כנפי המומנטום עלתה הפועל ל-82:86 בתוך 44 שניות, אבל אז נעצרה ולא מצאה את הסל במשך שלוש דקות. קוז'יקרו הפך ל-86:87, לפני שהחטיא זריקת עונשין קריטית. שלשת קלאץ' של שרון ששון קבעה 88:92 לירושלים, 41.5 שניות לסיום. גם סוכר החטיא אחת מהקו, אבל איבוד של ארנולד הביא את הכדור לאורחים, 9.1 שניות לבאזר. נאור זרק מוקדם מדי ומרחוק מדי, וירושלים ניצחה 89:93.

 

קלעו להפועל ירושלים: ארנולד ופניני 20 כ"א, באוורס 19, חג'ג' 13, מרקוביץ' 8, וולס 7 וששון 6. לעירוני נהריה: היל 21, קוז'יקרו 18, גילכריסט ופלג 11 כ"א, ג'ונסון ופלדג'ר 9 כ"א, נאור 6 וסוכר 4.

עידו קוז'יקרו. נהריה שוב בעטה בדלי (צילום: דודי ועקנין)

 

בני השרון - עירוני אשקלון 76:84

93 שניות מהפתיחה התלהטו הרוחות. סמי בכר שרק לעבירה טכנית נגד אפי בירנבוים, ומאמן בני השרון התקשה להירגע. על המגרש עלתה אשקלון ל-4:9, אבל ניצן חנוכי הוביל את המארחים לריצת 0:11 והרבע הראשון הסתיים ב-17:20 לבני השרון.

 

נ'דודי איבי ואוסמאן סיסה הבריחו את בני השרון ל-23:35 ואז המארחת נעלמה. ג'ייסון וויליאמס סיים את המחצית עם 0 מ-9 מהשדה, סטיב בארט נכנס לעניינים והריץ את אשקלון ל-0:12, יובל נעימי השלים מהפך - ובהפסקה 40:41 לאורחים.

 

בני השרון נזקקה לשלוש דקות כדי למצוא את הסל ברבע השלישי, אבל כשהוא הגיע - היא לא עצרה, והרבע הסתיים ב-54:59. הפעם הגיע תורה של אשקלון לאבד את הסל והמארחת ברחה ל-54:65. אשקלון התקרבה עד 69:63, אבל לא הצליחה לסכן את סיסה וארז כץ, שניהל את המשחק בצורה מופתית - ובסיום 76:84.

 

לבני השרון: חנוכי 29, סיסה 20, גריזארד 12, איבי 10, וויליאמס 8 וכץ 5. לעירוני אשקלון: בארט 21, נעימי 15, אייץ'.אל קולמן 12, קאר 11, מאסי 8, יצקן 7 ושחר כהן 2.

בירנבוים. ספג טכנית, אבל שמר על המקום השני (צילום: אלי אלגרט)

 

הפועל חולון - גליל עליון 84:93

כריס ווטסון הריץ את חולון ל-2:9, אבל גליל הגיבה בריצות של 0:9 ו-3:15 וסיימה את הרבע הראשון ביתרון מפתיע, 12:17. הקטשים לא הצליחו לברוח, פי.ג'יי טאקר הבינוני החל לצבור נקודות מהקו ובמחצית 33:33.

 

המשחק המשיך להתנהל בצורה צמודה. גוני יזרעאלי פתח את הגנת הגליל בשלשה, אבל דורון שפר החזיר בצליפה משלו את היתרון לאורחים, 44:46. יוגב אוחיון חתם את הרבע השלישי בליי אפ והגליל ביתרון 55:57. ההגנה החולונית החלה לעבוד בפתיחת הרבע הרביעי וטריי סימונס ניצל זאת כדי להעלות אותה ל-57:61, לפני שניקסון הפך מחדש ל-63:64. מורן רוט דייק פעמיים מהקו ושלח את המשחק להארכה, 76:76.

 

בתוספת הזמן נטלה חולון את השליטה וברחה ל-79:86. גליל הצליחה להתקרב ל-89:84, אבל עמית תמיר קבע 84:93 וקבע את תוצאת הסיום. חולונייה, בעונה הראשונה לחזרתה לליגת העל, מסיימת במקום הראשון.

פי.ג'יי טאקר. חולון תסיים את העונה במקום הראשון (צילום: אלי אלגרט)

 

להפועל חולון: אלטון בראון 21, טאקר 17, רוט 12, ווטסון 10, אריק קמפבל 8, דיקסון ויזרעאלי 7 כ"א, גורדון 5, סימונס 4 ותמיר 2. לגליל עליון: מייק קמפבל 23, ניקסון 18, לואיס 13, וויליאמס 11, מוסינזון ואוחיון 6 כ"א, שפר 3, קליף בראון ואיתן 2 כ"א.

 

עירוני ר"ג - מכבי ראשל"צ 79:120

ראשון לציון הגיעה ללא ברנדון קורץ, שהושעה עקב עבירת משמעת. רמת גן איימה לברוח כבר בפתיחה ועלתה ל-0:5, 3:10 ו-16:29, אבל גם היא לא ממש

שמרה והרבע הראשון נחתם ב-29:34 רמת גני. הבליץ הגיע ברבע השני. ההתקפה של המקומיים לא עצרה לרגע וירדה להפסקה ביתרון מבטיח של 47:65.

 

אורי יצחקי המשיך לקלוע מכל מצב ורמת גן ברחה ל-65:92, כשנותר עוד רבע לשחק. רובי בלינקו הכניס את הילדים, כולם הספיקו לקלוע ובסיום תוצאה אסטרונומית: 79:120.

 

לעירוני ר"ג: יצחקי 27 נק', ביסלי 15, דייויס 13, קרמר 12, קיובלר 11, אור ברנר וטולברט 10 כ"א, שמוליק ברנר 6, שמחון וניר כהן 5 כ"א, כדיר 4 ואבי כהן 2. למכבי ראשל"צ: שעשוע 20, מרקסון 15, בנקס, בלסינגיים וניר 9 כ"א, סניד 8, לב 7 וגונשור 2.

פורסם לראשונה 15.05.08, 20:26

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ג'יימי ארנולד
ג'יימי ארנולד
צילום: דודי ועקנין
מומלצים