שתף קטע נבחר

ראש בראש: אוזניות Bluetooth של נוקיה מול סוני-אריקסון

האוזניות של נוקיה (בדגם BH-604) גדולות ולא כל כך נוחות לשיחה, אך התפעול שלהן קל ונוח. לדגם ה-HBH DS-220 של סוני אריקסון תפעול מסובך, אך הן קטנות ונוחות. בדקנו

עולם הסלולר צועד קדימה ובדרך דואג לנגוס מנתחי השוק של מתחריו העקיפים כדוגמת מצלמות דיגיטליות ונגני MP3. התקדמות המכשירים הסלולריים, הביאה לכך שהיום מכשיר הסלולר מהווה תחליף איכותי לנגני המוזיקה והמולטימדיה. יצרניות הסלולר שמזהות את הפוטנציאל מפתחות אביזרים משלימים כדוגמת אוזניות סטריאופוניות אלחוטיות ורמקולים ניידים לשיפור החוויה והאיכות.

 

קיבלנו לבדיקה שתי אוזניות סטריאופוניות שתומכות בפרוטוקול ה-Bluetooth - בתקן A2DP (או Advanced Audio Distribution Profile) - נוקיה מדגם BH-604 וסוני אריקסון HBH DS-220.

 

אריזה ורושם ראשוני

במבט ראשון שני זוגות האוזניות הן ההפך המוחלט אחת מהשנייה. האוזניות של נוקיה מגושמות מאוד וגדולות, ומזכירות במעט אוזניות D.J משוכללות ויוקרתיות. לעומתן, האוזניות של סוני אריקסון קטנות ועדינות, ובמבט ראשון נראות כמו אוזניות רגילות, וזאת בגלל הכבל המחבר בין זוג האוזניות למקלט ה-BT אותו מלבישים על החולצנ על החולצה.

 

מכיוון שהאוזנייה של סוני אריקסון מורכבת מבקר 3.5 מ"מ אלחוטי ניתן לחבר למקלט כל אוזניית 3.5 מ"מ חיצונית (לאנשים שיש העדפות מסוימת), אך הדבר צפוי לייקר את העלות שגם ככה לא ממש זולה.

 

נתון נוסף שחשוב לציין שהאריזה של סוני אריקסון קטנה מאוד ומזכירה את האריזות הסטנדרטיות של מכשירי החברה (K610, Z610 וכו'). בעוד האריזה של נוקיה גדולה פי 2.5, דבר שלא מבייש ערכת אוזניות מקצועית לאנשי סאונד.

 

צימוד האוזנייה ותפעול

צימוד האוזנייה (Pairing) הינו החלק שבו אנחנו גורמים לאוזנייה לפתוח ערוץ תקשורת ישיר עם יחידת הקצה שלנו, במקרה שלנו מכשיר הסלולר. הצימוד באוזניות של נוקיה מסובך במעט, ונעזרנו בחוברת ההסברים המסודרת של החברה, וזאת בשל ריבוי הכפתורים על כל חלקי האוזניות. בעוד שהאוזניות של סוני אריקסון הוצמדו בקלות יחסית בעזרת כפתור רב תכליתי הבולט בחזית האוזניות.

 

בתפעול היומיומי השוטף - הכפתורים המרובים באוזניות של נוקיה אפשרו עבודה פשוטה יותר לחובבי המוזיקה. הגברת הסאונד, העברת שירים, עצירה ואפילו מענה לשיחה פשוטים מאוד. באוזניות של סוני אריקסון, לעומת זאת, בשל המחסור בכפתורים פרקטים, היה קשה מאוד להנמיך ולהגביר את עוצמת השמע, ושוב נעזרנו בספר ההדרכה של המכשיר.

 

איכות סאונד ונוחות

איכות השמע של שני זוגות האוזניות מצוינת. בעוד האוזניות של סוני אריקסון נכנסות לתוך האוזן ומבודדות אותה מרחשי הסביבה, האוזניות של נוקיה עוטפות את האוזן ומשגרות אליה צליל איכותי עם באסים חזקים (למי שאוהב זאת). מכיוון שאיכות הסאונד בשני הזוגות הייתה דומה מאוד, קשה לנו להחליט באופן מוחלט מי היא האיכותית יותר.

 

לאורך זמן גילינו כי האוזניות של נוקיה קצת מחממות את האוזניים בשל הגודל והמשקל שלהן בעוד שהאוזניות של סוני אריקסון כמעט ולא הורגשו. עם זאת, לא ברור מדוע באוזניות אלחוטיות יש צורך בכבל ומקלט.

 

האוזניות משמשות גם כדיבורית אישית למכשיר הסלולרי. בבדיקה זו יש לנו מנצח בנוק-אאוט: באוזניות של נוקיה לא שמעו אותנו מעברו השני של הטלפון, בצורה טובה במקומות רועשים (בגלל המרחק הרב בין המיקרופון לפה). לעומתן, האוזניות של סוני אריקסון תפקדו היטב גם כדיבורית ובמקומות רועשים במיוחד ניתן אף לקרב את המיקרופון לאזור הפה ובכך להפחית את רעשי הסביבה.

  

רכישת אוזניות ללא ספק מקפיצה את איכות הצליל במכשיר. נהוג לחשוב כאילו אוזנייה אלחוטית פחות איכותית מאוזנייה חוטית, ובמרבית המקרים מסקנה זו נכונה. אך האוזניות שבדקנו בסקירה זו לא נופלות מהאוזניות החוטיות שנמכרות היום בישראל למשתמש הממוצע.

 

נוקיה BH-604

יתרונות: איכות סאונד משובחת, תפעול קל, ריבוי כפתורים לשליטה מירבית.

חסרונות: גדולה ומגושמת, בעייתית בשיחות טלפון.

מחיר: 459 שקלים.

 

סוני אריקסון HBH DS-220

יתרונות: איכות סאונד משובחת, מצוינת גם בשיחות.

חסרונות: אלחוטית, אך תלויה במקלט, מחסור בכפתורים (במיוחד לצורך הגברה והנמכה).

מחיר: 359 שקלים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
גדולה ומגושמת, אך התפעול נוח
קטנה וקלה, אך בשביל מה הכבל?
מומלצים