שתף קטע נבחר

צרפת: מבקר קלטת מוחמד א-דורה לא שיקר

בית המשפט לערעורים בצרפת קבע כי מבקר התקשורת, פיליפ קרסנטי, לא הוציא את דיבתה של רשת "פרנס 2", כשטען שכתב הרשת ביים את צילום הריגתו של הילד הפלסטיני מוחמד א-דורה. קרסנטי בירך על ההחלטה ואמר כי ימשיך להיאבק בכלי התקשורת הצרפתיים שמציגים את הסיפור באופן מוטה

בית המשפט לערעורים בצרפת הפך אמש (יום ד') את פסיקת הערכאה הקודמת, שקבעה כי מבקר התקשורת פיליפ קרסנטי הוציא את דיבתה של רשת הטלוויזיה "פרנס 2". זאת, כאשר טען כי כתב הרשת ביים את צילום הריגתו של הילד הפלסטיני מוחמד א-דורה. 

 

קרסנטי, העומד בראש אתר אינטרנט לענייני חדשות, עתר לבית לבית המשפט לערעורים ב-2006, לאחר שששופטים קבעו כי הוא שיקר כשטען שתמונות שהוצגו ב"פרנס 2" היו מפוברקות. בפברואר האחרון הציג העיתונאי ראיות חדשות, בהן דו"ח בליסטי וצילומים ממקורות אחרים, שלדבריו, מוכיחים כי התמונות היו מבוימות.

 

עם זאת, בית המשפט הוסיף כי אין בכך כדי לקבוע כי עבודתו של כתב "פרנס 2" לא הייתה מקצועית. הוא קבע בפסיקתו כי הצילומים החדשים "אינם מעידים על חוסר מקצעויות מצד תחנת הטלוויזיה". עם זאת, החליט לדחות את טענת התובע אנטואן ברטולי כי הראיות שהציג קרסנטי "אינן שלמות או רציניות".

 

קרסנטי בירך על ההחלטה ואמר כי מדובר בניצחון גדול. הוא הצהיר כי בכוונתו להמשיך להיאבק בכלי התקשורת הצרפתיים הממוסדים, שלטענתו, מציגים את הסיפור באופן מוטה ולא אובייקטיבי.

 

פרנסואה ספינר, עורך הדין שייצג את "פרנס 2", הביע אכזבה מפסק הדין והדגיש כי בכוונתו לערער על ההחלטה בערכאה העליונה של צרפת. "החלטת השופטים לא משנה את העובדה שקרסנטי לא הציג ראיות חותכות המבססות את טענותיו", אמר.

 

הילד שהפך לסמל המאבק

ב-30 בספטמבר 2000, היום השני לאינתיפאדת אל-אקצה, יצא מוחמד א-דורה (אז בן 12) יחד עם אביו לרכוש מכונית. בצומת נצרים נקלעו השניים לחילופי אש כבדים בין כוחות צה"ל להמון פלסטיני, שהשליך גם בקבוקי תבערה ומטעני נפץ. התקרית נמשכה כ-45 דקות, מתוכם 27 דקות צולמו לכאורה על ידי הצלם הפלסטיני של רשת הטלוויזיה הצרפתית "פרנס "2, טלאל אבו רחמה, תושב רצועת עזה.

  

הערוץ שידר כתבה שקוריינה על ידי כתב הרשת בישראל, שארל אנדרליין, שלא נכח במקום ההתרחשות. הכתבה האשימה את חיילי צה"ל שהיו מעורבים בתקרית בגרימת מותו של הילד, ופציעתו הקשה של אביו.

 

הצילומים עוררו סערה בעולם כולו, ודמותו של הילד מוחמד הפכה לסמל במדינות ערב. צה"ל התנצל מיד לאחר האירוע, אך מאוחר יותר פרסם תחקיר שערך, לפיו א-דורה נורה מאש פלסטינים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי אף פי
הצילומים שהיכו גלים. א-דורה
צילום: איי אף פי
מומלצים