שתף קטע נבחר

מדריך קניה: היכן תרכשו סלולרי בזול?

חושבים שהגיע הזמן לשדרג את המכשיר הסלולרי שלכם? רגע לפני שתקנו את הטלפון הכי יקר שמציעים לכם, דעו שיש אלטרנטיבה. איך תוכלו להרוויח קצת כסף על המכשיר הישן, ממה להיזהר ועוד

אם בעבר שדרוג מכשירים סלולריים היה אחת לתקופה של 36 חודשים, היום הדבר קורה לעיתים תכופות יותר. סקר שהזמין משרד התקשורת קובע כי הישראלים משדרגים את המכשיר הנייד שלהם כל 12-18 חודשים. המרדף אחרי המכשיר החדש, המעוצב יותר ובעל התכונות המתקדמות יותר, יכול לגרום לנו כלקוחות השקעת משאבים רבים. האם הלקוח הממוצע צריך את כל החידושים הטכנולוגיי ? בכלל לא בטוח, לכן כדאי קודם כל להגדיר את הצרכים שלכם בטרם תהליך הרכישה.

 

מגוון המכשירים המוצע על ידי חברות הסלולר בישראל גדל משמעותית במהלך השנה האחרונה. אם בעבר התלוננו על היצע מכשירים אפסי ביחס למדינות מקבילות באירופה, כיום ניתן למצוא את מרבית המכשירים המובילים של היצרניות הגדולות. אך למרות ההיצע הגדול של ספקיות הסלולר, בדרך כלל רכישת מכשיר חדש מותנית בשינוי המסלול והוספת דמי מנוי (אשר באופן "מפתיע" לרוב פחות אטרקטיבי מהמסלול הקיים). ועוד לא

הזכרנו את ההתניה של החברות לחבילת דור שלישי.

 

יצאנו לבדוק אם יש אלטרנטיבה לרכישה בחברות הסלולר, ועל הדרך בחנו כמה דרכים לחסכון ברכישת המכשיר הסלולרי הבא שלכם. יש לציין שהמדריך מתייחס לרכישת מכשירים לרשתות סלקום ופרטנר בלבד, המשתמשות ברשת ה-GSM הפופולארית המבוססת על כרטיסי SIM. בשל אופי הרשתות בהן עושות שימוש פלאפון ומירס, המחייב צריבת המספר במכשיר עצמו, החברות מערימות קשיים על הכנסת מכשירים שלא נרכשו דרך המפעילה.

 

חסכו כסף

  • הרוויחו כמה גרושים על המכשיר הקודם - הישראלי אוהב לשדרג את מכשיר הסלולר לעתים קרובות. חבל לקבור את המכשיר הישן במגירה או לקבל עליו זיכוי מצחיק בשדרוג (כ-180 שקלים) אם בכלל. בגלל שאנחנו נוהגים להחליף מכשירים בתדירות גבוהה ניתן לנסות למכור את המכשיר בלוחות יד שנייה. כמו כן נוסף ניתן "להוריש" את המכשיר לקרוב או חבר בעל מכשיר אטרקטיבי פחות, ובכך לחסוך לו שדרוג נוסף בעתיד הקרוב.

 

  • בדקו איזה מכשיר מתאים לצרכים שלכם - אין צורך לקנות את המכשיר הכי יקר ומשוכלל בשוק אם אין לכם שימוש בתכונותיו. מומלץ לדעת בדיוק מה הדרישות שלכם מהמכשיר, כדוגמת: מצלמה, נגן מוזיקה או סנכרון מול תוכנת ה-Outlook במחשב. הכנה והבנה מראש של הצרכים האישיים שלכם יכולה לחסוך הרבה מאוד כסף ברכישה.

 

  • הכינו שיעורי בית - כמו בכל רכישה של מכשיר טכנולוגי, מומלץ לעשות שיעורי בית: היוועץ בחברים שמבינים, להיכנס לפורומים ברשת (כמו פורום הסלולר שלנו) שם ישמחו לייעץ לכם ולקרוא סקירות של מכשירים טרם הרכישה.

 

רכישה דרך חברות הסלולר 

מרבית האנשים רוכשים ומשדרגים את המכשיר דרך חברות הסלולר. האם זה משתלם? לא תמיד. על עלות המכשיר יש להוסיף דמי מנוי חודשיים ודמי חבילת דור שלישי (משרד התקשורת דרש להוריד את ההתניה של שירות בשירות, אך חברות הסלולר מצאו דרך לעקוף גם את ההוראה הזו - וכעת המשרד בוחן זאת שוב). ביטול של חבילת הגלישה אפשרי בחלק המקרים - אבל יכפיל את מחירו של המכשיר.

 

לקוחות שמדברים הרבה והחשבונית החודשית שלהם גבוהה, יוכלו להזדכות על מחיר המכשיר החדש כמעט במלואו (ההחזרים משתנים בין החברות ובין המבצעים). אך הצרכן הפשוט, שלא טורח לדבר שעות ולהשתמש בשירותים נוספים, ייהנה מהחזרים קטנים בהרבה אם בכלל.

  

יתרונות: ניתן לחלק לתשלומים רבים, מחיר נמוך ללקוח שמדבר הרבה, אפשרות לביטוח תיקונים.

 

חסרונות: התחייבות לדמי מנוי חודשיים ולחבילות גלישה במכשירי דור שלישי.

 

רכישה בחנות פרטית

בישראל קיימות מספר חנויות גדולות לממכר מכשירים סלולריים. בחנויות אלה ניתן למצוא את המכשירים שמשווקים בישראל ואת מרבית המכשירים שמשווקים בעולם ולא עשו עלייה רשמית לארץ. חנויות אלה במרבית המקרים מוכרות את המכשירים המשווקים בארץ במחיר אטרקטיבי יותר

מחברות הסלולר (בהשוואה למחיר המחירון, לפני ההחזרים).

 

במכשירי ה-GSM ניתן להכניס את כרטיס ה-SIM מהמכשיר הישן, ולצאת לדרך במכשיר החדש ללא כל צורך בהתאמה מיוחדת. אך אם קניתם מכשיר דור שלישי, ועד היום השתמשתם במכשיר מהדור הקודם יש צורך להחליף את ה–SIM בכרטיס USIM לצורך שימוש בשיחות וידאו וגלישה בפס רחב. לשם כך תאלצו לפנות לנקודת שירות של חברת הסלולר שלכם. 

 

יתרונות: מחיר, מבחר גדול ומגוון של מכשירים.

 

חסרונות: מקשי המכשירים לא תמיד מגויירים, פחות גמישות בתשלומים.

 

רכישת מכשיר יד שניה וברשת

אפשרות נוספת לרכישת מכשירים סלולריים ניתן למצוא בלוחות מכירה כמו eBayבאינטרנט. מרבית המכשירים המוצעים למכירה נמכרים כמשומשים (יד שנייה) אך ניתן גם למצוא מכשירים חדשים המיובאים באופן פרטי לארץ. רכישת מכשיר מיד שנייה בדרך כלל אטרקטיבית מאוד מבחינת המחיר הסופי שהצרכן משלם, אך עם זאת, היא גם המסוכנת ביותר, בחלק מהמקרים.

 

קיימות לא מעט תלונות על מכירת מכשירים גנובים החסומים על ידי חברות הסלולר. כמו כן, רצוי מאוד להיזהר מתרגילי עוקץ של אנשים המוכרים את המכשיר המבוטח שרכשו מחברות הסלולר, ולאחר המכירה מדווחים על המכשיר כגנוב או אבוד. כעבור מספר ימים המכשיר ייחסם לקונה האומלל והמוכר הנוכל, ירוץ למרכז שירות לקבל מכשיר חדש בהשתתפות עצמית בלבד. 

 

איך תמנעו מכך? באופן דומה לרכישת רכב משומש, בדקו היטב את זהות המוכר, לרבות בירור עם חברת הסלולר ממנה נרכש המכשיר במקור. במעמד הרכישה, גשו טרם ביצוע העסקה יחד עם בעל המכשיר לנקודת שירות של חברת הסלולר, ובצעו העברת בעלות מסודרת - כדי לא ליפול בפח.

 

יתרונות: מחיר. 

 

חסרונות: רכישה במזומן בלבד, אין אחריות למכשיר שנרכש, תרגילי עוקץ.

 


השוואת מחירי סלולר בשקלים

השוואת מחירי סלולר בשקלים
  אצל ספקית הסלולר חנות פרטית

מכשיר משומש

ייבוא מחו"ל
נוקיה N95 שמונה ג"ב 4320 2700 2200 3000
iPhone 8GB אין 2500 2000 2000
סוני אריקסון W910 2700 1500 1000 1700
 

הערות לטבלה:

  • המחיר בחברות הסלולר לפני החזרים ובהתבסס על מחיר המחירון של החברות.
  • בחנויות הפרטיות הוא מחיר ממוצע שנבדק במספר חנויות.
  • ברכישת מכשיר יד שנייה בלוחות האינטרנט המחיר הוא ממוצע. 
  • מחירי המכשירים בייבוא אישי, מחושבים לפי 1$=3.4 ש"ח, וכוללים עלות שילוח ומיסוי.

 

רכישת מכשיר בחו"ל

כיום ניתן לייבא מכשירים לשימוש פרטי בקלות רבה יותר מבעבר. משרד התקשורת ייעל את התהליך וכיום כבר לא צריך לבקש אישור מהמשרד לייבוא מכשיר בודד לשימושי אישי. עם זאת, לנוכח המיסוי, כ- 32.8% מערך המכשיר במחירון המכס (ולא הערך המוצהר על החבילה) לא תמיד

הדבר משתלם.

 

דבר נוסף שחשוב לשים לב אליו הוא שכאשר רוכשים מכשיר בחו"ל יש לוודא שהמכשיר "פתוח" לכל רשת (SIM-FREE) כדי שיעבוד ברשתות הסלולר בישראל. כמו כן, צריך לוודא כי המכשיר תומך בתדרי ה-GSM בארץ (900/1800/1900).

 

אם אינכם מביאים את המכשיר עמכם (למשל, רכישה ברשת), עלות שליחת המכשיר לארץ, במרבית המקרים יגיע לכמה עשרות דולרים (בין 20 ל-50 דולר) דבר שמנפח את עלות העסקה הסופית. עוד חשוב לדעת, שהמיסוי על מכשירי הסלולר בישראל הוא מהגבוהים בעולם ולכן כדאיות הרכישה יורדת.

 

אם תתעקשו שהמכשיר יפעל עם ממשק עברי, בחלק מהמכשירים תצטרכו לעדכן את התוכנה (בין 50-150 שקלים) ולרכוש לוח מקשים עם אותיות עבריות (בין 50-100 שקלים נוספים). בפועל, אנחנו מסתכלים על הוצאה נוספת ומשמעותית. 

 

יתרונות: המכשירים החדשים ביותר, מחיר זול יותר ממחירי המדף בארץ (ללא תוספות של שילוח ומיסוי).

 

חסרונות: אין אחריות, חייב במסים, היעדר ממשק עברי  

 

סיכום

רכישת מכשיר סלולרי חדש היא עניין אישי מאוד. אם אתם משתמשים בסלולרי באופן ממוצע, בד"כ תוכלו לקבל החזרים יפים בחברות הסלולר (למדברים מעל 99 שקלים לחודש או בהתאם למבצעים תקופתיים).

 

אם לא מצאתם מכשיר הקולע לטעמכם בקטלוג החברות הסלולריות או שאינכם משוחחים טלפונית בסכומים שיקנו לכם זיכוי סביר, ניתן למצוא אלטרנטיבות לא פחות טובות בחנויות פרטיות או בלוחות המודעות באינטרנט. רק דבר אחד חשוב, נהגו במשנה זהירות ובדקו את המכשיר בציציותיו.

 

אם אתם משתייכים לקהל הנחשוני של המאמצים המוקדמים, ולא יכולים להתאפק - אז אין ספק שאלטרנטיבת רכישת המכשיר בחו"ל תקסום לכם יותר.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כך תרכשו סלולרי. בתמונה: מודו
מומלצים