שתף קטע נבחר

תושבי נתיב העשרה: "פינוי החיילים - בושה"

בנתיב העשרה הסמוך למעבר ארז, נדהמו לשמוע על החלטת הצבא שנחשפה ב-ynet - לפנות חיילים מהבסיס בשל איומי הטרור. "אנחנו סופגים ירי רציף ומתמודדים עם חרדות של ילדים. זו עזות מצח להפקיר אותנו", אמר יו"ר ועדת הביטחון ביישוב. ראש מועצת שער הנגב: "אולי אין היבטים מבצעיים, אבל יש משמעות פסיכולוגית". ויש גם מי שלא מתרגש

תדהמה, כעס וחשש. אלו התחושות שמלוות את תושבי נתיב העשרה, הסמוך למעבר ארז, בעקבות החלטת צה"ל התקדימית עליה פורסם לראשונה ב-ynet, לפנות חיילים המשרתים במנהלת התיאום והקישור (מת"ק) הסמוכה, בשל איום הטרור. "מה יגידו תושבי נתיב העשרה? הם יבקשו ובצדק מהמדינה שתפנה אותם", אמרו בצבא על ההחלטה - והתושבים בינתיים לא חושבים על פינוי, אלא בעיקר זועמים.

 

"זו פשוט חוצפה, עזות מצח ובושה לצה"ל ולמדינת ישראל", אמר יו"ר ועדת הביטחון של היישוב, זיו וולק, שבתחילה התקשה להאמין שהפרסום אמיתי.

 לאחר שבירר שוב ושוב כי אכן כך הם פני הדברים, הוא הוסיף: "למען האמת, שום דבר כבר לא מפתיע אותנו.

 

"אנחנו כבר חוטפים ירי כזה במשך שלוש שנים, מאז ההתנתקות. היו פה אצלנו שרים, חברי כנסת ואנשי ביטחון מהמעלה הראשונה, שישבו והבטיחו להגן עלינו ובסופו של דבר הם מסתלקים מפה. כשהמדינה מקבלת החלטה כזו, זו בושה שאין כדוגמתה", אמר וולק.

 

עוד לפני כשנה העתיקה משטרת לכיש מהאזור את יחידת ימ"ר לכיש, לטובת אשדוד, בשל ירי הפצמ"רים והקסאמים. בשבוע שעבר התפוצצה משאית תופת שנשאה כמה טונות חומר נפץ סמוך למת"ק, והדי ההתפוצצות גרמו לנזקים רבים בנתיב העשרה, שם תוהים כעת גם מה יהיה כאשר יפונה הבסיס וחדירת מחבלים תהיה קלה יותר.

 

"אני עדיין מתקשה להתאושש מהנזק שנגרם לי ממשאית התופת בשבוע שעבר", מוסיף יו"ר ועדת הביטחון וולק. "הנזק לעסק שלי מוערך בכ-100 אלף שקל ואנו מתמודדים פה עם חרדות של ילדים ונערים שמרטיבים. אני חושב שזו עזות מצח להפקיר אותנו".

 

ראש המועצה: "לא עדכנו אותנו, למדנו על ההחלטה מ-ynet"

מתאם פעולות הממשלה בשטחים, אלוף יוסף משלב, הורה להוציא באופן זמני את החיילים המשרתים במת"ק לבסיס ג'וליס המרוחק כ-17 קילומטרים מגבול הרצועה, ואינו חשוף לאיומים. מלשכתו של האלוף משלב נמסר כי "על רקע המצב הביטחוני במתחם ארז, החליט המתאם באופן זמני להוציא את החיילים למפקדה עורפית משום שאין טעם לסכנם. ההחלטה כאמור זמנית ועשויה להשתנות".

 

ראש מועצת שער הנגב, אלון שוסטר, הביע תמיהה רבה על ההחלטה ודרש מצה"ל "תגובות בנוגע להגנתם של אלפי התושבים באזור". שוסטר הוסיף: "לצערנו הרב איש לא עידכן אותנו על ההחלטה ולמדנו על כך מ-ynet.

 ייתכן שאין להחלטה חשיבות מבצעית, אבל יש לה בהחלט היבטים פסיכולוגיים ואחרים. בשבוע הקרוב יש לי פגישות עם מספר גורמי ביטחון, אני מניח שנלמד את הנושא ונגיב בהתאם".

 

רכז הביטחון של היישוב, גיל תעסה, אמר: "אני מניח שמדובר בהחלטה שהתקבלה לאחר בחינה מדוקדקת. עם זאת, כתושב המקום וכמי שאחראי על הביטחון פה, אני חש צער רב על ההחלטה ומניח שאתקשה להתמודד עם התגובות הקשות של התושבים בימים הקרובים. גם כך עוברת עלינו תקופה קשה, וזה בוודאי לא מוסיף".

 

"אולי בשלב הבא יתנו לנו נשק לירות על הפלסטינים"

אבל לא רק האחראים על הביטחון מצטערים. אלי אמבר, תושב נתיב העשרה, אמר: "זה באמת עצוב ורע מאוד, והמשמעות היא שבסופו של דבר אנחנו נשארים פה לבד. זה משאיר פתח לעוד מכוניות תופת ולעוד אירועי חדירה רבים".

 

התושבת פנינה רגולסקי סיפרה שגם היא הופתעה למשמע ההחלטה: "אני כבר לא יודעת מה לחשוב. פעם, מזמן, הצבא היה מגן על האזרחים ונלחם עבורם,

היום כנראה המצב קצת השתנה ואזרחים אמורים להגן על הצבא. זוהי אזלת יד מוחלטת של ממשלת ישראל.

 

"אני תוהה מה יהיה השלב הבא", הוסיפה רגולסקי, "האם יתנו לנו נשק או אולי פצצות מרגמה לירות לעבר הפלסטינים. התחושה היא שמפקירים אותנו פה". רגולסקי הדגישה כי לא מדובר בעיר שממנה יכולם תושבים לעבור ביתר קלות, אלא בקהילה מגובשת שחלקה כבר עברה פינוי מאזור חבל ימית.

 

אבל לא כולם מתרגשים. "אני מניחה שהחיילים שמגנים עלינו יישארו פה ולא יפקירו אותנו, למרות שכבר התרגלנו שאנו האזרחים צריכים לשמור על עצמנו", אמרה סמדר שמילוביץ'. "מדובר במפקדת תיאום וקישור, וייתכן מאוד שהאמהות של החיילים שם קצת צעקו לכן החליטו להעביר אותם. אבל אני לא מאמינה שהצבא יפקיר אותנו, ואני מניחה ויודעת שהאבטחה של הצבא תימשך פה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: צפריר אביוב
מנזקי משאית התופת, בשבוע שעבר
צילום: צפריר אביוב
חיילים בנתיב העשרה, בעת חשש לחדירת מחבלים (ארכיון)
צילום: שולה מרגלית
צילום: אמיר כהן
אלון שוסטר. דורש הבהרות
צילום: אמיר כהן
מומלצים