שתף קטע נבחר
צילום: אסף אמברם

הכנת גבינות למתקדמים - היכן לומדים?

רוצים ללמוד לייצר קממבר או חלוּמי בבית? הרי לכם רשימת כתובות בהן ניתן ללמוד לייצר את רזי הגבּנוּת, מסדנאות בודדות ועד קורסים מעמיקים. גזרו ושמרו

אם אתם רוצים ללמוד לייצר גבינות מתקדמות, החל במוצרלה וכלה בקממבר, גופים אחדים מציעים קורסים וסדנאות ללימוד התחום. חלקם מציעים קורסים מעמיקים, חלקם עורכים סדנאות שמציעות טעימה על קצה המזלג.

 

 

מכללת רופין

במכללת רופין מתקיים קורס מעמיק בשם "יסודות תעשיית החלב", המיועד למפעילי מחלבות, יזמים בתחום החלב ועובדים בתחום. הקורס כולל נושאים כגון: ההרכב הכימי של החלב, בקטריולוגיה של חלב, תהליכי ייצור ובדיקות איכות. היקף הקורס הוא 64 שעות לימוד, יום לימודים בשבוע. לפרטים: טל': 09-8983001 או 09-8983040, או במייל.

 

קורסים בהנחיית אריה גלבוע

אריה גלבוע הוא מהנדס מזון, בעל תואר שני בטכנולוגיית מזון, שעבד במשך שנים ארוכות ב"שטראוס" וב"תנובה". כיום הוא מלמד בשתי מסגרות: בקורסים של משרד החקלאות (ראו להלן) ובמסגרת הפרטית, שהקים יחד עם אהוד כוכבי. קורסים אלה מתקיימים בקיבוץ יגור שלמרגלות הכרמל, ובקיבוץ געש שבחוף השרון.

 

הקורס, שארכו 5 פגישות (5 שעות כל מפגש), כולל הן ידע תיאורטי והן התנסות מעשית, כשכל שיעור נפתח בתיאוריה ומסתיים בהכנת גבינה מסוימת. השלמת הכנת הגבינה נעשית בבית, על-ידי התלמיד. הקורס הבא ביגור יתקיים בימי שישי ויחל ב- 27 ביוני, הקורס הבא בגעש יתקיים בימי רביעי אחר הצהריים ויחל במחצית יולי. בתכנית הלימודים: גבינה רכה למריחה, קממבר, גבינה צ'רקסית, גבינה צפתית, ריקוטה, חלוּמי ועוד. "אנחנו מלמדים רק גבינות שאפשר להכין לבד בבית", אומר כוכבי. מחיר הקורס: 1,500 שקלים, כולל חומרים, מתכונים וארוחה באמצע השיעור. להרשמה: 054-5618875 או במייל.

 

הקורסים של משרד החקלאות

משרד החקלאות מציע שני קורסים לייצור גבינות ביתיות בהנחיית אריה גלבוע (ראו לעיל), האחד מתקיים בקריה החקלאית בבית דגן, והשני בחוות "כרי דשא", הסמוכה לקיבוץ עמיעד שבצפון. ב"כרי דשא" מתקיים הקורס 3-4 פעמים בשנה, ובבית דגן רק פעם-פעמיים בשנה. כל קורס כולל 6 מפגשים, כשכל מפגש אורך 5 שעות.

 

הקורס נפתח במידע תיאורטי אודות הרכב החלב וכיוב' וממשיך, מהמפגש השני והלאה, בהתנסויות מעשיות, כשכל שבוע מכינים גבינה אחרת מחלב טרי, שנחלב באותו יום.

 

"אנשים נרתעים מייצור גבינות בבית עד לשלב ההתנסות המעשית", אומרת מירי יפרח ממשרד החקלאות, שיזמה והגתה את הקורס, "המתכונת של הקורס שלנו מצוינת, אנשים מתנסים מעשית ובאמת מכינים את הגבינות בבית עם סיומו של הקורס".

 

עלות הקורס ב"כרי דשא" היא 1,000 שקלים, כולל כל החומרים להכנת הגבינות. על המשתתפים להביא סיר מהבית, ואם אפשר גם עמדת חימום. הקורס הקרוב יפתח ב"כרי דשא" במהלך יוני. בנוסף, מוצעים קורסים למתקדמים, בני 4 מפגשים, להכנת גבינות קשות. להרשמה: בצפון: מירי 050-6241442 ובמרכז: ריקי 050-6241626 או במייל.

 

סדנאות אצל ג'אקומו

ג'אקומו (ששמו האמיתי הוא יעקב פיאלקוב), הידוע כמנחה סדנאות בישול איטלקי, מארח בביתו שבכפר סבא גבּנית מומחית, לסדנת ייצור גבינות. הסדנה, שארכה 1/2 3 שעות, נפתחת במידע בסיסי על חלב, אנזימים ומחמצות, וממשיכה בהכנת ריקוטה, מוצרלה ופֶטה. מחיר הסדנה: 270 שקלים, כולל ערכה להכנת גבינות בבית. הסדנה הקרובה תתקיים ביום רביעי ה-25 ביוני. להרשמה: דרך האתר או בטלפון 052-6662124 או במייל.

 

למידע אודות סדנאות נוספות הקליקו כאן

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
גם אתם יכולים
צילום: טלי חרותי-סובר
מומלצים