שתף קטע נבחר

איך משיגים רישיון להעסקת מטפל סיעודי זר

אם קרוב משפחה שלכם הפך סיעודי, חלילה, אתם עשויים לגלות שהמוסד לביטוח לאומי נותן מעט מאוד, ושכדי להשיג רישיון לעובד זר צריך לעבור תלאות וייסורים. איך בכל זאת משיגים רישיון? לפניכם מדריך. לשמור ולקוות שלא נזדקק

זה יכול לקרות לכל אחד: לסבתא עצמאית ופעילה שהחליקה ושברה את הירך ועכשיו שוכבת חסרת אונים בבית החולים, לגבר עובד, אב לילדים, שלקה במפתיע במחלה קשה. זה יכול לקרות גם לכם, גם אם לא מתחשק לכם לחשוב על זה עכשיו. אם אתם חושבים שבדיוק בשביל זה שילמתם למוסד לביטוח לאומי כל החיים, אתם עלולים להתאכזב. על פי החוק, מי "שתלוי לחלוטין בזולת... וזקוק להשגחה צמודה", מקבל מטפל ל-18 שעות בשבוע, שהן רק 3 שעות ביום. כך שעל כולנו להפנים את העובדה הבאה: המדינה רק מסייעת לטיפול. היא לא אחראית לו.

 

אם נקלעתם למצב הזה ואתם שוקלים להעסיק מטפל סיעודי במשרה מלאה. תגלו שהעסקת עובד ישראלי 24 שעות ביממה תעלה כ-7,000 שקל לחודש ומעלה, ולכו תמצאו ישראלי שמוכן להתחייב לעבודה כה תובענית, שכרוכה בלינה בבית המטופל. לדברי רחל מלנקי, מנכ"ל עמותת מט"ב, אחת מחברות הסיעוד הגדולות בארץ, שכרו של עובד זר, לעומת זאת, נע בין 600 ל-800 דולר, כלומר לא יותר מ-3,000 שקל לחודש (לא כולל הוצאות ביטוח רפואי, מחייה ודמי כיס). אז מה צריך לעשות עכשיו? להשיג רישיון להעסקת עובד זר, למצוא אדם מתאים ולישון בלילה בשקט. נשמע פשוט, לא? ובכן, זה לא פשוט בכלל, אבל אנחנו ננסה לעזור. בגיליון השבוע של עיתון "לאשה" תמצאו את הכתבה המלאה המפרטת את כל המבחנים, השלבים והקשיים הצפויים בדרך.

 

כך תקבלו רשיון להעסקת עובד זר

קרוב משפחה שלכם זקוק לעזרה סיעודית 24 שעות ביממה? קחו בחשבון שזה תהליך ארוך ודאגו לבן משפחה או עובד ישראלי (דרך עמותת סיעוד) שיכול להיות איתו בינתיים.

 

פנו למוסד לביטוח לאומי וליחידת הסמך של משרד התמ"ת. שלמו 265 שקל ומלאו טפסים. לאחר מילוי הטפסים יקרה אחד מהדברים הבאים:

  • המטופל מאושפז באופן זמני? תקבלו רישיון זמני להעסקת עובד זר לחצי שנה.
  • המטופל בבית? יבואו לערוך לו בדיקת מסוגלות ולקבוע אם הוא זכאי.
  • הכנסתו של המטופל גבוהה מהסף של ביטוח לאומי? פנו לאגודה לבריאות הציבור ושלמו שוב מאות שקלים, בעבור בדיקת תלות.

 

וכשיגיעו תוצאות הבדיקה?

  • קיבלתם יותר מ-4.5 נקודות? ברכות: יש לכם רישיון. פנו לימותת סיעוד כדי להעסיק עובד זר.
  • קיבלתם דחייה? הגישו ערעור לוועדה וחכו חודש לתשובה.

 

קיבלתם רישיון? איך מוצאים עובד זר

עובד זר ניתן לאתר ולהעסיק באמצעות עמותות סיעוד ללא מטרות רווח (שנותנות שירותי סיעוד עבור זכאי ביטוח לאומי), חברות כוח אדם שמתמחות בעובדים סיעודיים והן בעלות רישיון מהתמ"ת להשמת עובדים זרים, או באמצעות סוכנויות ליבוא ותיווך עובדים זרים.

 

רחל מלנקי ממט"ב ממליצה, כמובן, לפנות לעמותות: "אנחנו אלה שמעסיקים מטפלים ישראלים לזכאי ביטוח לאומי, וכשמצבם מידרדר אנחנו יכולים לייעץ מה

 עדיף: דיור מוגן, מחלקה סיעודית או הבאת עובד זר. אנחנו מלווים מייעצים ומקלים על תהליך השגת הרישיון, ועוזרים למשפחה לברר אם הקשיש פנוי וערוך לקבל עובד זר, מבחינת תנאי לינה ומגורים, יכולת כלכלית, מבחינה פסיכולוגית וכדומה. אנחנו גם נדע להפנות לסוכנים שמייבאים עובדים זרים ולעזור להחליט מיהו העובד המתאים ביותר למשפחה (מבחינה שפות שהוא דובר, או הכשרתו כמטפל). הכל חינם, זה חלק מהשירות המקצועי שלנו".

 

הקליקו כאן כדי לגלות מה מחכה לכם בגיליון השבוע

 


 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Gettyimages Imagebank
זקוקים לעזרה?
צילום: Gettyimages Imagebank
לאשה בפייסבוק
מומלצים