שתף קטע נבחר

אוניברסיטת מיזורי: בוחן פתע למשתפי הקבצים

יוזמה חדשה לחיסול הפיראטיות באוניברסיטת מיזורי: בחנים על חוקי זכויות יוצרים למי שמפעיל תוכנות שיתוף הקבצים

יוזמה חדשה ומקורית באוניברסיטת מיזורי למדע וטכנולוגיה שמה לה למטרה למגר את הורדות הקבצים הלא חוקיות המתרחשות בשרתי האוניברסיטה. סטודנטים באוניברסיטה, שרוצים לקבל גישה לתוכנות שיתוף קבצים, צריכים תחילה לענות על בוחן הכולל שש שאלות בנושא זכויות יוצרים, כך מדווחת סוכנות AP.

 

תופעת שיתוף הקבצים הפיראטיים הפכה לנטל של ממש על חלק גדול מהאוניבסטאות בעולם, מכיוון שהיא גוזלת רוחב פס רב ואף עלולה לסבך אותן עם רשויות החוק, וחלקן אף בוחרות לחסום לגמרי את השימוש בתוכנות שיתוף קבצים. הבעיה היא שלתוכנות אלה יש גם שימושים לגיטימיים לגמרי, במיוחד במוסדות אקדמאיים שצריכים לחלוק קבצים בנפחים עצומים למטרות מחקר.

 

הגישה החדשה של אוניברסיטת מיזורי פונה למעשה אל המוסר של הסטודנטים על ידי הפנמה של החוק, ולמרבה הפלא נראה שזה כנראה עובד. טים דוטי, אנליסט לאבטחת רשת באוניברסיטה, מדווח שמספר התלונות על הפרת חוק זכויות יוצרים ירד מ-200 אשתקד, לשמונה בלבד השנה.

 

האם גישה כזאת תעבוד גם בישראל, בה תופעת הפיראטיות הפכה כבר למגפה של ממש? סביר להניח שלא. הגולשים הישראלים מראים לא אחת בטוקבקים שהם מודעים לחוקי זכויות היוצרים, ועוברים עליהם מתוך סוג של אידיאל מעוות. אולי אמצעי המניעה השני הנהוג באותה אוניברסיטה, החוסם באופן אוטומטי את הגישה לאינטרנט של כל סטודנט שנתפס עם קבצים פיראטיים במחשב, ודורש קנס של 100 דולרים כדי לחברו מחדש לרשת, יהיה יעיל יותר במקרה שלנו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רוצים לשתף? תוציאו ניירות
מומלצים