שתף קטע נבחר

מצעד הגאווה: 'שגברים יוכלו להתנשק מחוץ לת"א'

אלפי בני אדם הגיעו למצעד הגאווה העשירי של תל אביב. אחד הצועדים שהתלבש בשמלה ירוקה וכובע עם פירות על הראש, הזדהה בשם קונצ'יטה אלוורז ואמר: "המצעד צריך להיות חברתי. יותר מדי אנשים תופסים עליו טרמפ". במהלך הצעדה נשמעו צעקות כמו: "יש פה הומואים?" והקהל ענה "כן"

חוגגים בגאווה. אלפי בני אדם הגיעו בצהריים (יום ו') לגן מאיר בתל אביב כדי להשתתף במצעד הגאווה העשירי. הצועדים יצאו מהגן, שבו נפתח לפני שבוע המרכז העירוני לקהילה הגאה, והם יסיימו את דרכם בחוף גורדון - שם תיערך מסיבה רבת משתתפים. 

 

לתושבים ואזרחים שאינם מעוניינים לצעוד מומלץ שלא להתקרב למרכז העיר עם כלי רכב, בשל חסימות הכבישים הרבות שמבצעת המשטרה. 


תל אביב צבעונית, הבוקר (צילום: ירון ברנר)  

 

אחד ממשתתפי האירוע התלבש בשמלה ירוקה וכובע עם פירות על הראש והזדהה בשם קונצ'יטה אלוורז. כאשר נשאל

למה משמשים הפירות הוא הסביר: "זה בגלל שאני מכופף את הבננות". לדבריו: "המצעד צריך להיות חברתי, אבל לצערי הוא מקבל יותר מדי אופי פוליטי. יותר מדי אנשים תופסים טרמפ על המצעד".

 

במהלך הצעדה נשמעו צעקות כמו "יש פה הומואים?" והקהל ענה "כן", "יש פה לסביות?" והקהל שאג שוב "כן".


פרסיליה מלכת השדרה (צילום: ירון ברנר)

 

דגנית, ממשתתפות המצעד, אמרה כי המטרה שלה היא שהחד-מיניים ייראו פחות כתופעה ויותר אינטגרליים בחברה. "הגיע הזמן שתהיה לגיטימציה לשני גברים להתנשק ברחוב, גם מחוץ לתל אביב, ולתת לנו שיוויון בכל הקשור לחוקי נישואים חד מיניים ואימוץ. המסר שלנו הוא לא פוליטי, אלא חברתי". לדעתה, בשנים האחרונות המצעד היה יותר מדי פרובוקטיבי: "זאת לא צריכה להיות מסיבת רחוב".

 

מורי, תיירת יפנית שהגיעה למצעד סיפרה: "המצעד הזה הוא מדהים, אני יודעת שזה אסור על פי היהדות ובכל זאת כל כך הרבה אנשים עושים את זה ואפילו ראש העיר תומך בזה. זה דבר שלעולם לא היה קורה ביפן". 

 

בדיקות איידס בפתיחת המצעד

בגן מאיר חיכו לצועדים דוכני הסברה רבים, השייכים לארגוני תמיכה ולקהילה ההומו-לסבית. חלק מהפעילים חילקו למשתתפים חומרי הסברה וקונדומים. כמו כן, ניתן לעבור במקום בדיקה לגילוי מחלת האיידס, כאשר התשובה אמורה להינתן בתוך חצי שעה. הבדיקות נערכות על ידי ארגון בל"ה דואגת (בי סקסואלים לסביות והומואים) ומרפאת לוינסקי של משרד הבריאות. שני הגופים מציעים את הבדיקה לא רק במצעד הגאווה אלא במשך כל השנה.  


הכי גאים שיש (צילום: ירון ברנר)

 

המרכז העירוני שנפתח במקום עומד לרכז את כל הפעילות של ארגוני הקהילה. חבר מועצת העיר תל אביב, איתי פנקס, עמל על בניית המרכז משך כמעט חמש שנים: "בחרנו שלא תהיה גדר מסביב למתחם, אנחנו מרגישים טוב מאוד בתל אביב, את כולם אנחנו רוצים, ואנחנו גם מרגישים רצויים. המרכז יהיה פתוח כל הזמן".

 

במהלך ייערך מיצג של חתונה חד-מינית בחסות ארגון "שישה צבעים". מארגני המצעד הבהירו כבר כי הם לא מעוניינים לעורר פרובוקציות מיותרות, אלא המטרה היא להגביר את המודעות לקהילה ההומו-לסבית בישראל. עשרה פעילי ימין ערכו הפגנה נגד המצעד, אך לא נרשמו הפרות סדר.

  

בשל המצעד נסגרו לתנועה הרחובות טשרניחובסקי, בוגרשוב - בקטע שבין המלך ג'ורג' ועד בן יהודה, בן יהודה - בקטע שבין אלנבי ועד ארלוזורוב, ושדרות בן גוריון - בקטע שבין בן יהודה וכיכר אתרים.

 

הציבור מתבקש להימנע מלהגיע לאזור עם כלי רכב פרטיים ושוטרים יסיטו את התנועה לנתיבים חלופיים עד פתיחת הרחובות מחדש, עם התקדמות המצעד. החנייה לאורך ציר התהלוכה תיאסר לאורך כל שעות האירוע שצפוי להסתיים בשעה 18:00 בערב. 

 

בהכנת הידיעה השתתף אבי כהן
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
גאוות יחידה
צילום: ירון ברנר
חוגגים גאווה
צילום: ירון ברנר
שמחה וגאווה
צילום: ירון ברנר
זמן הגאות
צילום: ירון ברנר
מומלצים