שתף קטע נבחר

מדריך: Flickr למתחילים - אחסון ושיתוף תמונות ברשת

שירות flickr יעשה לכם סדר באלבומי התמונות הווירטואלים, ויעזור לכם לשתף את רגעי הקסם שלכם עם כל העולם. מדריך למתחילים


 

מאז שקיבלתם את המצלמה הדיגיטלית שלכם וודאי כבר הספקתם לצלם אלפי תמונות, לאכסן את כולן בספרית my pictures בכונן הקשיח שלכם ו... לשכוח מקיומן. זו כנראה הבעיה הגדולה ביותר של הצילום הדיגיטלי: מרוב שהוא פשוט וקל, מצלמים כל כך הרבה תמונות שאין

לאף אחד כח כדי לשבת ובאמת להסתכל בצילומים, ומעט מאוד אנשים עורכים אלבומי תמונות מסודרים כמו שהיה נהוג בעבר.

 

מי שבכל זאת מתגעגע לתחושת הדפדפוף בתמונות, כמו גם האפשרות להראות אותן לחברים ולמשפחה מבלי להתחיל לנבור שעות באיזורים האפלים של הדיסק הקשיח, כבר מזמן לא חייב לעשות זאת באלבומים פיזיים, ואם כבר רכשתם מצלמה דיגיטלית אז אין סיבה לא להתחדש גם באלבום תמונות דיגיטלי.

 

למטרה זו בדיוק קמו שירותים רבים שמספקים את האפשרות לאחסן ולשתף תמונות. היתרון הגדול של אכחסון אלבומי התמונות ברשת, מעבר לחיסכון במקום על המדף, הוא שהתמונות שלכם יהיו זמינות לכם (וגם לכל מי שתרצו לשתף אותו בהן) מכל מחשב בעולם, ובעזרת כלים מתקדמים למיון וסידור, התמונות החשובות אף פעם לא ילכו לאיבוד. 

 

אחד השירותים הוותיקים והפופולריים ביותר הוא אתר Flickr, האתר, שהושק בשנת 2004 ונרכש מאוחר יותר על ידי חברת יאהו, מציע תכונות מתקדמות בכל הקשור לניהול אלבום התמונות הווירטואלי שלכם בממשק ידידותי ונח. אך למרות הנוחות, משתמשים רבים יכולים להיות מבולבלים ומפוחדים מהאתר, והעובדה שהוא לא מתורגם לעברית יכולה למנוע מישראלים רבים להשתמש בו. לכן הכנו מדריך קצר, שיאפשר לכולכם להתחיל להשתמש בשירותי האתר במהירות וביעילות.

 

שלב ראשון: הרשמה

כדי להתחיל להשתמש בשירותי פליקר, תצטרכו קודם להצטייד בחשבון Yahoo ID. החדשות הטובות הן שאם כבר יש לכם תיבת דואר אלקטרוני של יאהו, תוכלו להשתמש בשם והסיסמה הקיימים שלכם, וגם אם לא מדובר בתהליך הרשמה פשוט ומהיר - לחצו על הכפתור Create an account בצידו הימני של המסך.

 

כאשר תכנסו בפעם הראשונה לפליקר האתר יבקש מכם ליצור כינוי, שהוא למעשה השם בו תזוהו במערכת. שימו לב ששם זה לא חייב להיות תואם לשם המשתמש שלכם ביאהו, וניתן לשינוי בכל עת. כשתרצו, תוכלו ליצור לעצמכם גם כתובת אינטרנט קצרה וקליטה שתוביל ישירות לעמוד התמונות שלכם. שימו לב שלאחר שתבחרו את הכתובת לא תוכלו לשנות אותה שוב.

 

לשם הדוגמה, פתחתנו לעצמנו משתמש חדש ב-flickr, בשם ynet.computers.

 

העלאת תמונות

אחרי שסיימתם להגדיר את המשתמש, הדבר הבא לעשות יהיה להעלות תמונות. החשבון הבסיסי והחינמי יגביל אתכם ל-100 מגהבייט של תמונות לחודש קלנדרי (אין הגבלה על מספר התמונות שניתן להעלות, רק על הגודל הכולל), נפח שבהחלט יכול להספיק לרוב המשתמשים

הבסיסיים. במידה שתרצו עוד, תוכלו לשדרג לחשבון pro, ללא הגבלת נפח, בעלות של כ-25 דולר לשנה.

 

ברירת המחדל להעאת תמונות חדשות היא דרך האתר עצמו, באמצעות טופס וירטואלי שיבקש ממכם לבחור את התמונות הרצויות במחשב ולאחר מכן להוסיף להן שמות, תיאורים ותגיות. משתמשים מתקדמים יותר יוכלו להוריד למחשב (בחינם) תוכנה ייעודית בשם Flickr Uploader, שמאפשרת העלאת תמונות בצורה נוחה יותר.

 

אחרי העלאת התמונות פליקר גם ידאג ליצור להם העתקים בגדלים שונים, כדי שתוכלו להשתמש בהן בצורה מהירה ופשוטה אם תרצו, למשל, לשלוח אותן בדואר האלקטרוני או לשלב אותן באתר האישי או הבלוג שלכם. הקליקו על All sizes מעל התמונה בשביל לצפות בגדלים השונים.

 

אך כאן לא נגמרות האפשרויות. האתר מאפשר העלאת תמונות ישירה גם דרך הדואר האלקטרוני ואפילו מהמכשיר הסלולרי. שימו לב שבעוד כל דרכי ההעלאה הן חינמיות לחלוטין מהצד של פליקר, אך עשויות לעלות לכם כסף בכל זאת. אפשרות ההעלאה דרך המכשיר הסלולרי, למשל, דורשת שליחת נתונים מהמכשיר לרשת, מה שבדרך כלל כרוך בתשלום לספקית הסלולר שלכם.

 

סידור ותיוג

עכשיו, אחרי שהעתקתם את כל תכולת הכונן הקשיח שלכם אל פליקר, הגיע הזמן להתחיל לעשות קצת סדר. כדי לעשות זאת תוכלו לתייג את התמונות שלכם לפי מילות מפתח, להכניס אותן לסטים שונים, ואפילו למקם אותם על מפה (תיוג גיאוגרפי - Geotagging) כדי שתוכלו למצוא בקלות, למשל, את כל התמונות שצילמתם בעפולה, במסיבת יום ההולדת של הדודה רוחמה.

 

את כל מלאכת הסידור והתיוג תוכלו לבצע בעת העלאת התמונות הראשונית, או גם לאחר מכן בעזרת ממשק משתמש גרפי ונוח בטכנולוגית פלאש, שיאפשר לכם עריכת כל תמונה בנפרד או עריכה של קבוצת תמונות ביחד.

 

לאחר שתסיימו את העבודה,יהיה לכם אלבום תמונות וירטואלי מסודר ומאורגן לתפארת, אבל אם חשבתם שכאן נגמרת חווית השימוש בפליקר אתם טועים.

 

קהילה של חובבי צילום

בעוד שאת רוב המאפיינים שהזכרנו בסעיפים הקודמים אפשר למצוא בשירותי איחסון תמונות נוספים, דבר אחד שאי אפשר לקחת מפליקר זה את הקהילה שלו. האתר משמש כבית הווירטואלי של רבבות חובבי צילום, שהקימו לעצמם רשת חברתית סוערת וגועשת, כאשר רוב התקשורת בה נעשית דרך התמונות.

 

מעבר לאפשרויות הרגילות שאנחנו כבר רגילים למצוא ברשתות חברתיות, כמו ניהול רשימת חברים, השארת תגובות וכדומה, השירות יאפשר לכם גם להוסיף הערות ספציפיות על התמונות עצמן, לעקוב אחר כמות הצפיות בתמונות שלכם, להצטרף לקבוצות שונות, לצרף תמונות

לתיקיות משותפות (למשל "צולם בישראל") ועוד אפשרויות שעושות את השימוש בשירות לחברתי ומעניין במיוחד.

 

גם הקהילה הישראלית בפליקר גדולה ופעילה. באתר רשומות כרגע כ-2,500 קבוצות הקשורות בצורה כזו או אחרת לישראל, חברי הקהילה דואגים להגיב ולפרגן אחד לשני, וגם לארגן פגישות בחיים האמיתיים, בהן המשתתפים מגיעים עם מצלמות, מצלמים אחד את השני ומעלים את התוצאות, כמה מפתיע, לפליקר.

 

אם כבר הצטרפתם לפליקר, ואתם מתים להכנס לקהילה אך לא כל כך יודעים איך, נמליץ לכם להצטרף לקבוצות רבות, לתייג את כל התמונות שלכם (כדי שמי שמחפש תמונות של כלבים, למשל, יוכל להגיע בקלות לאוסף התמונות של חומי שלכם), ולשמור על רשימת חברים גדולה במיוחד. כמו בפייסבוק, גם בפליקר אין צורך ממשי להכיר את האדם לו תציעו חברות, ככה שאין מה להתבייש.

 

השמיים הם הגבול

פליקר תומך בעוד מגוון תכונות רחב, וקצרה היריעה מלפרט את כולן. במידה וצילום מהווה אצלכם תחביב, סביר להניח שתמצאו בפליקר אתר נוח ושימושי, ומכיוון שניתן להשתמש בכל תכונותיו ללא תשלום, אין שום סיבה לא להירשם ולהתחיל לחלוק את התמונות שלכם עם כל העולם.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אלבום תמונות וירטואלי בקלי קלות
מומלצים