שתף קטע נבחר

פסטה עם רוקט, סלמון על ירקות,סלט ירוק עם נקטרינות

קולקצייה של מתכונים נבחרים שלנו, שכדאי לשמור ולהכין ביום חם מאוד, שבו בכל זאת רוצים משהו שממש עונה להגדרה "אוכל"

פסטה עם רוקט ופירורי לחם

ארוחה קלה בקערה אחת, שייחודה בכך שלרוקט יש שתי שכבות טעם: בתחילה מטגנים מחצית ממנו יחד עם שמן זית ופירורי לחם ומערבבים עם הפסטה. אחרי שמעבירים לצלחות הגשה מגיעה השכבה השנייה: עוד רוקט אבל הפעם טרי-טרי, ופריך. כך הופכת המנה הזאת למנת הקיץ המושלמת, המתפקדת במקביל כמנה חמה פחמימתית וגם מעניקה, ככה, בקצוות, תחושה שבכלל אוכלים סלט.

  

המרכיבים (5 מנות)

500 גרם ‭1)‬ חבילה) פסטה ארוכה (למשל ספגטי או ספגטיני)

‭1/2‬ כוס שמן זית

 ‭4-6‬ שיני שום קצוצות

 2 פלפלונים חריפים, קצוצים או פרוסים דק

 1 כוס פירורי לחם עבים (רצוי "פנקו‭,"‬ פירורי לחם יפניים עבים)

 500 גרם ‭2)‬ חבילות בסופרמרקט או אצל הירקן או צרור בינוני בשוק) עלי רוקט

 1 לימון

ההכנה  

‭.1‬ מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים.

2. מחממים את שמן הזית במחבת גדולה ועמוקה ומטגנים את השום והפלפלונים עד הזהבה (נזהרים לא לחרוך את השום‭.(‬ מוסיפים את פירורי הלחם ומטגנים עד הזהבה, מוסיפים מחצית מעלי הרוקט ומטגנים דקה, רק עד שהם קמלים קצת. מוסיפים מלח ופלפל, מערבבים ומסירים מהכיריים. סוחטים פנימה מחצית מהלימון, מוסיפים את הפסטה ומערבבים היטב.

3.‬ מעבירים לצלחות הגשה, קוצצים את שארית הרוקט הטרי ומפזרים על הפסטה. אם רוצים, מוסיפים עוד מיץ לימון. מגישים מיד.


סלמון צלוי על תבשיל עגבניות, קישואים וזיתים

למתכון בווידאו הקליקו כאן

המרכיבים (6 מנות)

לירקות

4 כפות שמן זית

2 בצלים סגולים, קלופים ופרוסים בעובי 1 ס"מ

2 שיני שום, קלופות ופרוסות דק

4 קישואים, פרוסים בעובי 1 ס"מ 1 כוס זיתים שחורים (רצוי מזן קלמטה) מגולענים מלח, פלפל שחור 2 ענפי טימין 1 כפית דבש 3 עגבניות בשלות, פרוסות בעובי 2 ס"מ.

לסלמון

2 כפות שמן זית

1 כף חרדל

1 כף דבש מלח, פלפל שחור

מיץ מ־‭1/2 ‬ לימון

6 פילטים של סלמון, במשקל 150 גרם כ"א

2 ענפי טימין

להגשה

פלחי לימון  

ההכנה

1. מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות) ולמצב גריל.

2. הירקות: מחממים את שמן הזית בסיר, מטגנים את הבצל רק עד שהוא הופך שקוף, מוסיפים את השום ומטגנים קצרות (מקפידים שהוא לא ייחרך) מוסיפים את הקישואים, מטגנים כדקה מעל להבה גבוהה, מוסיפים את הזיתים, המלח, הפלפל,

הדבש וענפי הטימין ו-2 כפות מים, ומבשלים מעל להבה בינונית כמה דקות, עד שהקישואים, הבצל והזיתים רכים. מסירים מהכיריים.

מרפדים תבנית בנייר אפייה או ברדיד אלומיניום ומניחים בה את פרוסות העגבניות. מסדרים מלמעלה את תוכן המחבת: מסדרים את הקישואים, הבצל והזיתים בשכבה אחידה בתבנית, ומוסיפים גם את ענפי הטימין מהמחבת.

‭ .3‬הסלמון: מערבבים בקערה את השמן, החרדל, הדבש, המלח, הפלפל והלימון ומושחים את נתחי הסלמון. מניחים את נתחי הסלמון על מצע הירקות שבתבנית, מניחים עליהם שני ענפי טימין נוספים (אפשר לפורר קצת את העלים מלמעלה) וצולים בתנור 10-12 דקות, עד שהסלמון משנה את צבעו לבהיר יותר, ונאטם, וחלקו העליון מזהיב מאוד.

‭.4‬ ההגשה: מגישים את נתחי הסלמון עם הירקות שבתבנית ועם פלחי הלימון.


 

סלט ירוק עם נקטרינות, בצל, גבינה ושקדים מתובלים

למתכון בווידאו הקליקו כאן 

הולדתו לפני כמה שנים, בבראנץ' חברות שמח שערכתי, המשך תולדותיו הפתלתלות בשלל אירועים וסופו שיוגש אצלנו בבית כל הזמן, בהמון ואריציות, לפעמים בלי הגבינה בכלל (טוב, בעיקר כי לא תמיד יש לי בבית את כל המרכיבים‭.(‬ בסתיו אפשר להפוך את הנקטרינות לתמרים צהובים ובחורף לאגסים.  

המרכיבים (4 מנות)

לווינגרט ולבצל  

‭1/3‬ כוס חומץ בן-יין אדום איכותי או חומץ בלסמי (או מחצית הכמות מכל אחד)

1 כפית דבש

1 כפית חרדל דיז'ון חלק

‭1/2‬ כפית מלח, פלפל שחור גרוס לפי הטעם

‭2/3‬ כוס שמן זית כתית מעולה

1 שן שום, קלופה וכתושה

1 בצל סגול, קלוף ופרוס

לשקדים

1 כפית פלפלון צ'ילי מיובש גרוס

1 כפית פפריקה מתוקה

2 כפות שמן תירס או שמן קנולה

‭1/2‬ כוס שקדים קלופים פרוסים

לסלט

3 כוסות עלי חסה צעירים שטופים ומיובשים (כדאי להשתמש בעלים פנימיים של חסה ובלבבות חסה)

3 נקטרינות, פרוסות דק

3 כדורי גבינת מוצרלה גדולים קרועים לפיסות גדולות  

ההכנה 

‭.1‬ הווינגרט והבצל: שמים בצנצנת את החומץ, הדבש, החרדל, המלח והפלפל, סוגרים ומשקשקים למרקם חלק. מוסיפים את השמן, בזילוף דקיק, ממש טיפה אחר טיפה, סוגרים ומשקשקים דקה נוספת. מוסיפים את השום. מוכן. שומרים במקרר עד יומיים.

2‬ כשעה לפני ההכנה: שמים את הבצל בקערה, יוצקים עליו מהווינגרט ומשהים בטמפרטורת החדר או במקרר (אפשר לעטוף בניילון נצמד ולהשאיר כך במקרר עד יום)‭.

3.השקדים: מערבבים בקערה את הצ'ילי והפפריקה, מוסיפים את השמן ומערבבים. טובלים בשמן המתובל את השקדים, כך שיצופו היטב. לחלופין, מחממים מחבת יבשה וקולים את השקדים מעל להבה בינונית-גבוהה כ‭2-‬ דקות, עד הזהבה, תוך השגחה מתמדת שהם לא נחרכים.

 ‭.4‬ ההגשה: שמים את החסה על צלחת הגשה גדולה או קערה, מסדרים מלמעלה את הבצל ויוצקים מעט מהרוטב בו שרה. מוסיפים את הנקטרינות ואת הגבינה, מפזרים מלמעלה את השקדים ואם צריך עוד קצת מהווינגרט, ומגישים מיד. 

 

 


 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קיץ בקערה: פסטה עם רוקט ופירורי לחם
צילום: יוסי סליס
המחברת, איילת הירשמן, היא עורכת מגזין "שף" מבית "לאשה"
צילום: אוהד רומנו
לאשה בפייסבוק
מומלצים