שתף קטע נבחר

המרענן האלכוהולי של הקיץ: קאווה, השמפנייה של הספרדים

ממש כמו המשקה הצרפתי, אבל בלי הפוזה המחייבת ועם שמחת החיים הספרדית, הקאווה היא הבסיס האולטימטיבי לאירוח קייצי קליל - יין קר ומבעבע לצד כיבוד ללא בישול וראש שמסתחרר בנעימות

לפני כמה חודשים חזרנו מטיול בברצלונה שם הסתחררתי מיופייה של העיר התוססת, לא מעט בגלל הקאווה - השמפניה הספרדית המבעבעת שלגמתי בכל הזדמנות ובכל שעות היום. התאהבתי בחוסר הפוזה ובנינוחות בה נוהגים לשתות הספרדים את הקאווה. אין שום דאווין בהגשה או בלגימת המשקה, כמו שיש לצרפתים. מצאתי את עצמי, למשל, יושבת בצהרי היום בשוק השוקק של ברצלונה, "לה בוקריה", שותה קאווה צוננת ומנשנשת טאפאס לצד אוהדי כדורגל מגרמניה וספרדים גאים.

 

גיא שבח, יבואן קאווה והבעלים של "לה צ'אמפה", בר קאווה וטאפאס בסגנון קטלני בנחלת בנימין בתל אביב, התאהב כמוני באירוח הנינוח של הספרדים. שבח, שגר כמה שנים בברצלונה, אישר את ההתרשמות שלי: הקאווה, הוא הסביר, נחשב למשקה עממי, קליל, נגיש מאוד, שמתאים לכל אירוע וארוחה, ומגישים אותו בברים השכונתיים ובשווקים.

 

שלא תטעו, מדגיש שבח, קאווה זו לא שמפניה לעניים. השם Cava נכנס לשימוש בשנת 1970, רק בגלל שספרד נאלצה, מתוקף תקנות השוק האירופי, לוותר על השם הקודם של המשקה - Champana - ש"שייך" רק למשקה המיוצר באזור שמפיין שבצרפת. הקאווה מיוצרת בדיוק באותו אופן ולפי אותו תקן בו מיוצרת השמפניה, וההבדל היחיד ביניהן הוא השם וזני הענבים המותרים לשימוש בספרד. משמעות המילה "קאווה", אגב, היא ”מרתף” בקטלונית. כחמש מאות יקבים בספרד מוקדשים למשקה, בעיקר באזור פנדס שבקטלוניה על גבול צרפת. 

 

איך בוחרים ומגישים קאווה?

 

בסופרמרקטים ובחנויות האלכוהול תמצאו מגוון הולך וגדל של סוגי קאווה במחירים שבין 45 שקל עד 300 שקל. שבח ממליץ לבחור קאווה ספרדית לפי הטעם, שנע בין חצי יבש, יבש ברוט או יבש מאוד (אקסטרה סקו או ברוט נטור). הכלל הוא, שככל שהמשקה יבש יותר הוא מתאים למגוון גדול יותר של מאכלים.


בר יין בברצלונה. הקאווה מחכה במקרר (צילום: יוסי סליס)

 

קאווה מגישים בטמפרטורה של בין 4-6 מעלות, זאת אומרת שיש לצנן היטב את הבקבוק יום לפני ההגשה במקרר הביתי. מומלץ להשרות את הבקבוק במי קרח ולשמור בקרח בזמן ההגשה.

 

גם לכם אין כלי מיוחד לצינון הבקבוק? גם לי לא, אז אני ממלאת אגרטל פרחים ענק בקרח ומניחה בתוכו את הבקבוק. רוצים לצנן כמה בקבוקים בבת אחת? אני נוהגת למלא קערה גדולה או גיגית אמייל במי קרח, להציף בתוכה עלי נענע ופרחים, ולהניח בה בקבוקים לצינון.

 

אין צורך גם בגביעי שמפניה מהודרים. הספרדים לא מקפידים כמו הצרפתים על אופן ההגשה, והם אוהבים לשתות בכוסות רחבות. גם כוסות יין פשוטות יעשו את העבודה. 

 

מה מגישים עם קאווה?

 

המשקה חזק ומשפיע במהירות. בתוך דקות תרגישו את הסחרחורת שעושות הבועות. לכן מומלץ לאכול כששותים קאווה, ועדיף להגיש מאכלים שומניים, כמו שנוהגים הספרדים.

 

הפטנט הכי כייפי והכי נטול עבודה או בישול: צלחות רבות וקטנות עם נשנושים - נקניקים, גבינות, גרגירי חומוס שלמים מבושלים (כן, אפשר מקופסא או קפואים ולהגיש עם שמן זית, פלפל צ'ילי חריף ושום), צ'יפס דק ופריך בסגנון תפוצ'יפס שמאוד פופולרי בספרד, אנשובי או סרדינים, פלפלים קלויים, שקדים לבנים ואגוזי מקדמיה.

 

אפשר להגיש עם כל זה פרוסות של בגט טרי, אבל אני התמכרתי בברצלונה ללחם בסגנון קטלוני "פאן טומאטו" - פרוסות פריכות של לחם מרוחות בעסיס של עגבנייה טרייה ושמן זית משובח. פורסים לרוחב ג'בטה טריה, קולים בתנור עד שמזהיב, חוצים עגבנייה ומועכים על הלחם הקלוי תוך כדי הספגת המיץ בלחם. מניחים בצלחת הגשה, מזליפים שמן זית ומתבלים במלח ים.

 

זה ממש כיף שלא צריך לעבוד קשה ולבשל לאירוח קיצי, אבל אם מתחשק לכם אפשר גם להגיש פריטטה כמו שמדגימה איילת הירשמן בווידיאו של לאשה.

 

את הבר "לה צ'אמפה" תמצאו בנחלת בנימין 52 ,תל אביב (טלפון: 077-2008636).

  


רוצות להכיר את נטשה טוב יותר? הקליקו על התמונה (עיצוב: Gutte)

 

 


 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כמו שמפנייה, אבל קאווה
צילום: index open
לאשה בפייסבוק
מומלצים