שתף קטע נבחר

הדולר שינה מגמה והתאושש; היציג: 3.2730 ש'

בבנק הפועלים מעריכים כי המסחר בדולר יתאפיין גם בתקופה הקרובה בתנודתיות גבוהה יחסית; לגבי הבורסה - כלכלני לאומי צופים שהפסימיות בחו"ל תמשיך להשפיע לשלילה גם על שוק המניות המקומי

הדולר שינה היום (ו') מגמה, עלה ב-0.615% ושערו היציג נקבע על 3.2730 שקלים. היורו ירד ב-0.511% ושערו היציג נקבע על 5.1389 שקלים.

 

אתמול נחלש הדולר ב-0.944% ושערו היציג נקבע על 3.253 שקלים. היורו ירד ב-0.48% ל-5.165 שקלים.

 

הערכות: השקל יזכה לתמיכה בטווח הקצר

השקל התחזק השבוע בחדות מול רוב המטבעות העיקריים בעולם, כולל הדולר והאירו. המטבע האמריקני נחלש מול השקל בשיעור של 3.6% ושערו היציג ירד - בראשונה זה חודש - אל מתחת ל- 3.3 שקלים.

 

היחלשות הדולר התאימה למגמה הכלל-עולמית, אם כי עוצמתה הייתה חדה יותר. ציפיות המשקיעים להמשך העלאת הריבית המקומית תומכת בשקל. מעבר לכך, קיימות אינדיקציות כי השבוע חלה הפוגה ברכישות הדולרים שביצע משרד האוצר בשבועות האחרונים, גורם שמיתן עד כה את תיסופו של המטבע המקומי.

 

היחלשותו של הדולר בעולם באה על רקע נתונים שליליים מהשוק האמריקני, ועל רקע העלאת הריבית בגוש היורו. העלאה זו, בשיעור של 0.25%, הרחיבה את פער הריביות בין השוק האמריקני לבין גוש היורו ל-2.25% לטובת גוש היורו.

 

השקל התחזק גם לאור ההערכות כי הריבית בישראל צפויה להמשיך ולעלות בתקופה הקרובה, בה בעת שהציפיות להעלאת ריבית בארה"ב הולכות ונחלשות. לפיכך נראה כי פער הריביות צפוי להמשיך ולהתרחב. כיום פער הריביות בין השקל לדולר עומד על רמה של 1.75%.

 

בבנק לאומי מעריכים כי השקל יזכה לתמיכה בטווח הקצר, בשל פער הריביות השורר בין המשק המקומי לאמריקני לטובת המשק המקומי, וההתרחבות שעשויה לחול בו, בשילוב עם חולשתו של הדולר בעולם. עם זאת, השינוי שחל בכללי המשחק עם רכישות המט"ח שביצעו משרד האוצר ובנק ישראל בשבועות האחרונים עשוי להוות גורם ממתן למגמה זו.

 

בבנק הפועלים מעריכים כי המסחר בדולר בשוק המט"ח הישראלי יושפע גם בתקופה הקרובה מהתפתחות המסחר בדולר ובשוקי המניות ברחבי העולם, ונראה כי התנודתיות הגבוהה יחסית תימשך גם בשבועות הקרובים. עוד מציינים שם, כי רמת השפל של הדולר מקשה על פעולת החיזוי יותר מתמיד.

 

כעת נראה כי השקל יושפע בתקופה הקרובה מגורמים מנוגדים. מחד גיסא, מתרבים הסימנים כי הצמיחה הכלכלית בישראל מאיטה וקטן והולך העודף בחשבון השוטף. מאידך גיסא, פער הריביות המתרחב מספק תמיכה לשקל.

 

לאומי: התנודתיות תימשך בבורסה

הרבעון השלישי של 2008 נפתח בבורסה בשבוע מסחר מקוצר (בעקבות סכסוך העבודה בבורסה) ושוק המניות המקומי התאפיין בירידות שערים חדות ובתנודתיות רבה, על רקע מגמת המסחר בחו"ל.

 

המסחר בחו"ל הושפע מעלייה נוספת במחיר הנפט ומתחזיות שליליות לגבי דו"ח התעסוקה במשק האמריקני. בסיכום שבועי, רשמו מדדי המעו"ף והבנקים ירידה של כ- 6.15% וכ-5.18% בהתאמה. מדדי ת"א 75 והנדל"ן 15 חתמו את השבוע עם ירידה של כ-10.0% וכ-12.43% בהתאמה, ומדד תל-טק 15 ירד בכ-11.98%. ירידות השערים לוו במחזורי מסחר גבוהים יחסית.

 

בפועלים מציינים עוד, כי באחרונה גברו הקולות הפסימיים בוול סטריט, ונוספו סימנים להמשך ההאטה במשק האמריקני. הם חוששים כי הפסימיות בחו"ל תמשיך להשפיע לשלילה גם על שוק המניות המקומי - בטווח הקצר ובבינוני. עוד סבורים שם, כי רמת הסיכון בשוק המניות המקומי גבוהה, וכי בטווח הקרוב השוק עלול לסבול מחוסר ודאות שעלולה להקרין לרעה על המדדים המובילים.

 

עם הגורמים השליליים העיקריים שצפויים להשפיע על השוק נמנים החשש מפני המשך ההאטה הגלובלית, בעיקר בארצות-הברית, שעלולה לפגוע גם בביצועי המשק המקומי; המשך התייקרות חומרי הגלם, בעיקר הנפט, צפויה לפגוע הן ברווחיות החברות (בגלל התייקרות תשומות) הן בביקושים הצרכניים; העלייה בסביבת האינפלציה צפויה לגרור הוצאות מימון בחברות רבות, והתיסוף בשקל צפוי להשפיע על חברות שונות בהתאם לאופי ולמידת חשיפתן.

 

נוכח העלייה ברמת הסיכון באפיק המנייתי, ממליצים בפועלים להחזיק במרכיב מנייתי נמוך תוך התמקדות במניות הערך הגדולות, שמפגינות יציבות ועוצמה לאורך זמן, ובעדיפות לענפים דפנסיביים, כגון תקשורת ואנרגיה.

 

בלאומי מאמינים כי בטווח הקצר צפוי המסחר בשוק המניות המקומי להתאפיין בתנודתיות תוך קורלציה גבוהה עם השווקים הבינלאומיים. בלאומי ממליצים ללקוח הסולידי או למשקיע שיידרש לכספו בטווח הקצר לשמור על רמת אחזקה נמוכה יחסית במניות, תוך התמקדות בענפים דפנסיביים. זאת, בשל ההשפעה הצפויה להאטה העולמית, להמשך התיסוף בשקל ולסביבה האינפלציונית הגבוהה במשק על תוצאות החברות.

פורסם לראשונה 04/07/2008 09:55

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים