שתף קטע נבחר

מדריך: עושים סדר בסבך הכבלים בסלון

סקארט, Component, HDMI - עולם הקולנוע הביתי מלא בסוגי חיבורים שונים שעושים את הרכבת המערכת למסובכת במיוחד. אנחנו כאן כדי לעשות קצת סדר בבלגן

הסלון המודרני עמוס מכשירי אודיו / וידאו, ביניהם ניתן למצוא טלוויזיות, ממירי כבלים או לווין, מערכות קולנוע ביתי שכוללות רסיבר, נגני DVD או CD, מגברים, טיונרים וציוד נוסף.

 

עומס המכשירים בצירוף סוגי יציאות שונים גורם לבלבול בנושא כבלים אצל הצרכנים, שמוצאים את עצמם הולכים לאיבוד בין האפשרויות השונות לחיבור, ולעיתים קרובות לא מגיעים לאיכות אופטימלית של תמונה וקול. מדריך זה, שכולל את סוגי הכבלים הנפוצים ביותר, מגיע לפתור את בעיה זו. 

 

הכבלים והחיבורים השונים המוצגים במדריך מסודרים בסדר איכות עולה, מהפשוט ועד האיכותי ביותר.

 

 

 

עולם הוידאו  

חיבור אנטנה (RF)  – מחבר זה היה נפוץ מאוד בעבר, והוא משמש לחיבור אנטנה חיצונית. בעקבות כניסת ממירי חברות יס
צילום: ליאור קורן, dtown
והוט לחיינו, ירד השימוש באנטנות שהפכו למוצג נדיר על גגות הבתים, ולכן חיבור זה כבר כמעט אינו נמצא בשימוש.

 

קומפוזיט (Composite) - זהו מחבר הודיאו שנחשב לנחות ביותר, היצרנים מצרפים אותו בדרך כלל אל מארז המכשיר. הוא מומלץ לצרכי גיבוי בעיקר - אם מסיבה כלשהיא לא מצליחים לראות דרך יציאת וידאו אחרת - הקומפוזיט יוכל לבוא לעזרה, אך עקב איכותו הירודה הוא לא מומלץ כחיבור קבוע.

 

S-Video - אות איכותי יותר בהשוואה לקומפוזיט, משמש בעיקר בחיבור ממיר יס או הוט למסכי פלזמה או LCD בהם לא קיימת כניסת סקארט.

 

קומפוננט (Component) - חיבור אנלוגי איכותי, מסוגל להעביר גם איכות וידאו באבחנה גבוהה (באיכות 1080i ובמקרים מסוימים גם 1080P).

 

סקארט – חיבור זה מהווה סטנדרט נפוץ באירופה, מכונה גם "21 פינים", מסוגל להעביר, בניגוד לחיבורים הקודמים, מספר סוגי אותות וידאו, ביניהם קומפוזיט, S-Video וגם אות RGB שנחשב איכותי ומקביל באיכותו לקומפוננט. מחבר זה מעביר גם אות אודיו באיכות סטריאו.

 

HDMI: High-Definition Multimedia Interface – זהו החיבור החדיש והמתקדם בין חיבורי הוידאו, מעביר וידאו החל

מאיכות סטנדרטית (PAL) וכלה ב- High Definition 1080P שמשמש כתקן האיכותי ביותר לוידאו ביתי.

 

חיבור זה מגיע במספר מהדורות. חיצונית, כולן נראות זהות, אך החדשה ביותר (HDMI 1.3) מסוגלת להעביר טווח צבעים רחב יותר (30 ביט) בוידאו. בנוסף לוידאו, ה-HDMI מסוגל להעביר גם אודיו באיכות גבוהה.

 

רבים מתבלבלים בין HDMI לבין High Definiton: הימצאותו של חיבור HDMI בנגן וידאו, אין פרושה בהכרח שהמכשיר מנגן וידאו באיכות HD, יתרונו בא לידי ביטוי גם בניגון וידאו באיכות "סטנדרטית" – SD.

 

 

עולם האודיו

סטריאו RCA – זהו סוג החיבור הפשוט ביותר, מעביר שני ערוצי קול (סטריאו), משמש בנגני CD, ממירי טלוויזיה ומכשירים שמוציאים צליל אודיו אנלוגי.

 

צילום: ליאור קורן, dtown

דיגיטלי קואקסיאלי  – זה החיבור שעשה את מהפיכת הצליל של דור ה-DVD. מעביר חמישה ערוצי קול באיכות דולבי דיגיטל או DTS, מאפשר להנות מהאיכות המלאה של פסקול סרט DVD.

 

דיגיטלי אופטי – ממוקם במכשירים רבים במקביל לחיבור הקואקסיאלי ובעל תכונות זהות אליו. יתרונו בכך שאינו מושפע מהשראה מגנטית או חשמלית שעלולה להיווצר בסביבה רווית כבלים ומכשירי חשמל נוספים, מתאים לטווחים קצרים.

 

HDMI - זהו אותו החיבור מעולם הוידאו, וגם כאן מדובר בסוג חיבור החדיש והמתקדם ביותר. בגרסתו האחרונה (1.3) מסוגל להעביר פורמטי אודיו HD החדשים ביותר (כגון DTS Master Audio). ניתן למצאו בנגני Blu-ray חדישים, כמו גם בדגמים עדכניים של נגני DVD וברסיברים לקולנוע ביתי.

 

באיזה חיבור להשתמש?

רוב המכשירים כוללים מספר סוגי חיבורי אודיו / וידאו, ולא מעט צרכנים לא יודעים כיצד לחבר את הציוד למערכת שלהם בצורה

הטובה והיעילה ביותר.

 

בבואכם לחבר את נגן הוידאו אל מסך הטלוויזיה או לרסיבר, בדקו מהו החיבור האיכותי ביותר שעומד לרשותכם. להזכירכם, החיבורים במדריך מסודרים לפי סדר איכות עולה.

 

לדוגמא, אם נגן ה-DVD, כולל יציאות מסוג HDMI/Component/S-Video/Composite, מומלץ לחברו אל מסך הטלוויזיה דרך יציאת ה-HDMI (במידה והטלוויזיה תומכת בחיבור זה), בעדיפות שניה ניתן להשתמש ב- Component וכך הלאה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שי רוזנצוויג
סדר בבלגאן
צילום: שי רוזנצוויג
מומלצים