רודני ווייט חתם במכבי ת"א
הפורוורד, שנבחר במקום התשיעי בדראפט 2001 על ידי דטרויט, יצטרף לצהובים. מדובר בשחקן מהסוג שבירנבוים אוהב - בעל עבר בעייתי. הקבוצה מחפשת רכז ב-NBA, מועמדותו של צ'טמן ירדה, של פן עדיין לא. פייזר יהיה כשיר ככל הנראה לפתיחת העונה
אפי בירנבוים יכול לנשום לרווחה, אחרי ביקורת על החתמת החיזוק המוכר (וויליאמס, סימונס, חג'ג' וגרין) הגיעה היום (א') הודעה על הגעתו של זר חדש למכבי תל אביב - רודני ווייט. הפורוורד האמריקני (28, 2.06 מ') חתם בהיכל נוקיה לשנתיים ויחזק את הקו הקדמי של הקבוצה.
ווייט נבחר במקום התשיעי של דראפט 2001 על ידי דטרויט, כל זאת לאחר עונה אחת בלבד במכללת שרלוט. אותה עונה (18.7 נקודות, 6.5 ריבאונדים ו-1.5 אססיסטים) העניקה לו את תואר "פרשמן השנה" בארה"ב של ESPN. הפורוורד שיחק ארבע עונות ב-NBA (דטרויט, דנבר וגולדן סטייט) והוא מחזיק בממוצעי קריירה של 15.4 דק', 7.1 נק' ו-2.2 ריב' למשחק. במדי הנאגטס (2002-2004) רשם ממוצעים של 20 דק' ו-9 נק' במשחק.
בעונת 2005/06 נדד ווייט למנרסה הספרדית (20.8 נק', 6.6 ריב', 2 אס' ו-1.7 חטיפות), משם המשיך לבילבאו ופזארו האיטלקית (17.2 נק', 6.3 ריב' ו-2.2 חט'). בעונה שעברה כיכב בליגה הסינית (ז'יאנג גוואנגסה) עם ממוצעים של 30.5 נק', 8.7 ריב' ו-2.8 אס'. בקיץ האחרון שיחק בפורטו ריקו וזכה עם קפיטאנס דה ארסיבו (הקבוצה בה שיחק מרקוס פייזר לפני שהגיע למכבי) באליפות לאחר 3:4 בסדרת הגמר.

ביופורד, הרודני האחרון שהגיע לא הצליח בצהוב-כחול (אלי אלגרט)
ווייט לא השתתף במשחק האליפות, כיוון שהורחק במשחק הקודם בשל מעורבות בתגרה. לאחר סיום המשחק הוא הכה ופצע שחקן יריב ונקנס בעשרת אלפים דולר. בספטמבר 2004 היה מעורב השחקן בתקרית ירי, כשנתפס ביחד עם שני אנשים נוספים כשהם נוהגים במכונית ויורים באוויר. בכלל, נחשב ווייט כהדקייס רציני, ואולי בגלל זה הוא מתאים למאמן כמו אפי בירנבוים, המתמחה בטיפול בשחקנים בעלי אופי בעייתי.
ווייט, שנחשב לשחקן פיזי והתקפי מאוד, עם התמצאות מצויינת מתחת לסל ובעל קליעה טובה מאוד מבחוץ, הגיע במיוחד ללאס ווגאס על מנת להיפגש עם חגאי ואמר: "אני שמח וגאה לחזור לבמה המרכזית של הכדורסל. אני רעב להצלחות ולהישגים, ומחכה כבר להראות לכל האוהדים המדהימים של מכבי ת"א את הכדורסל האטרקטיבי שמאפיין אותי". בסוף אוגוסט יגיע ארצה עם משפחתו.
החיפוש אחרי רכז מגיע ל-NBA
מכבי עדיין מחפשת רכז שיוביל את ההתקפה שלה בעונה הבאה, אנשי הקבוצה מעוניינים להחתים שחקן בכיר ומנוסה בעל שם גדול לעמדה החשובה, במקומם של וונטיגו קאמינגס ו-וויל ביינום. לאחרונה דובר על חזרתו של וויל סולומון, אבל כעת נראה כי מועמדתו ירדה מן הפרק, יחד עם זאת של מיירה צ'טמן, ובמכבי ינסו למצוא את הרכז הבא שלהם באחד ממחנות הקיץ של ה-NBA.

השם המוביל במירוץ לעמדת הפוינט גארד של הצהובים נותר סקוני פן הוותיק, ששיחק בעונה שעברה באפס פילזן של דייויד בלאט. עוזרו של בירנבוים, רועי חגאי, ממשיך לצפות בשחקנים בליגת הקיץ של לאס ווגאס, כשעל הכוונת נמצא גם סנטר.
בירנבוים זכה לשמוע חדשות טובות מכיוונו של פייזר, שיהיה כשיר ככל הנראה לפתיחת העונה ואולי אף לפתיחת האימונים בספטמבר. הפורוורד, שקרע את
הרצועה הצולבת במשחק מול אולימפיאקוס בעונה שעברה ונעדר כחצי עונה, עובד בימים אלה עם מאמן הכושר של השיקגו בולס, וחוזר אט-אט לכושר משחק. במכבי כבר הודיעו לפייזר שהם מתכוונים לממש את חוזהו לעונה נוספת.
בספרד פורסם ביממה האחרונה כי ברצלונה הביעה התעניינות באסטבן באטיסטה, אולם במכבי הבהירו כי הוא חתום במועדון ושיחרורו אינו עומד על הפרק.