שתף קטע נבחר

הכל תלוי במילוי - ירקות ממולאים

עם אורז, בורגול או בשר, מבושלים או אפויים, הנה כמה גרסאות לאחד המאכלים הביתיים האהובים ביותר. עכשיו נותר רק לבחור את הממולא האהוב עליכם

קישואים ממולאים

מתכון של השף סוהיל אבו נאסרה, "ערבסקה"

 

המרכיבים:

1 קילו קישואים קטנים

למילוי:

1/4 כוס שמן זית

1/4 כוס צנוברים

1 כוס אורז

1/4 כפית תערובת בהרט

1/4 כפית הל

1/2 כפית אגוז מוסקט מגורר


(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:

  1. מסירים את קצה הקישוא, כולל הגבעול, ושומרים אותו בצד.
  2. מרוקנים את פנים הקישוא בעזרת כפית, מניחים את הקישואים במים ומנקים היטב.
  3. המילוי: מחממים במחבת את השמן ומטגנים את הצנוברים במשך 3 דקות. מסירים מהאש ומסננים את השמן.
  4. שוטפים את האורז במים ומסננים. מערבבים את האורז עם הצנוברים ועם יתר התבלינים.
  5. ממלאים את הקישואים במילוי אך לא עד הסוף. מחזירים את המכסה ששמרנו וסוגרים את הקישואים.
  6. מניחים את הקישואים בסיר רחב ומוסיפים מים עד כדי כיסוי. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה ראשונה על אש גבוהה. מנמיכים את האש ומבשלים 40 דקות נוספות.
  7. מיד בסיום הבישול מוציאים את הקישואים מן המים על מנת שלא יקרעו.

 

עלי גפן ממולאים

מתכון של השף סוהיל אבו נאסרה, "ערבסקה"

 

המרכיבים:

עלי גפן (כ-40 עלים, עדיף ירוקים וטריים)

6 שיני שום

למילוי:

2 כוסות (200 גרם) בורגול גס

2 בצלים ירוקים קצוצים (ללא החלק הלבן)

חופן עלי פטרוזיליה קצוצים דק

2 עגבניות בינוניות קצוצות דק

1 כפית מלח

1/2 אגוז מוסקט מגורר

1/2 כפית תערובת בהרט

1 תרמיל הל שלם


(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:

  1. המילוי: שוטפים את הבורגול ומסננים. מניחים בקערה ומוסיפים את יתר מרכיבי המילוי. מערבבים ומניחים בצד.
  2. מרתיחים מים בסיר בינוני. שוטפים את כעלי הגפן ומכניסים למים הרותחים ל-5 דקות. מוציאים מהמים ומסננים.
  3. פורסים עלה גפן, מניחים כף אחת מן המילוי ומגלגלים היטב כך שגם קצוות העלה מקופלים פנימה.
  4. משטחים בתחתית סיר מספר עלי גפן (ללא מילוי) ומסדרים מעליהם את העלים הממולאים. מפזרים ביניהם את שיני השום.
  5. מכסים במים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כארבעים דקות נוספות.

 

תפוחי אדמה ממולאים

מתכון של השף סוהיל אבו נאסרה, "ערבסקה"

 

המרכיבים: 1 קילו תפוחי אדמה בינוניים, קלופים

1 כוס שמן לטיגון

1/4 כוס צנוברים

1 קילו בשר טחון גס

1/4 כפית תערובת בהרט

1/4 כפית אגוז מוסקט

1/4 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור

 

אופן ההכנה:

  1. מסירים מתפוח האדמה את אחד הקצוות. מרוקנים בסכין חדה את תוכן תפוח האדמה עד שמתקבלות דפנות בעובי 1 ס"מ.
  2. מחממים בסיר את השמן ומטגנים את הצנוברים כ- 3 דקות. מוציאים את הצנוברים ומשאירים את השמן בסיר.
  3. בשמן הנותר מטגנים את תפוח האדמה מכל הצדדים ומצננים.
  4. מערבבים את הבשר עם הצנוברים והתבלינים וממלאים את תפוחי האדמה כמעט עד הסוף.
  5. מניחים בסיר את תפוחי האדמה הממולאים ומוסיפים מים עד כדי כיסוי. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה.
  6. מנמיכים את האש ומבשלים כ-40 דקות נוספות.

 

בצל ממולא

מתכון של השף סוהיל אבו נאסרה, "ערבסקה"

 

המרכיבים:

1 קילו בצל

למילוי:

4 כפיות שמן

2 בצלים קטנים חתוכים לקוביות קטנות

300 גרם בשר טחון

400 גרם פטריות שמפיניון פרוסות ומוקפצות במחבת עם שמן זית

1 כפית פלפל אנגלי

לתבשיל:

1 כוס מים

1 כף אבקת מרק עוף

1 כף מלח

1 קישוא

1 פלפל אדום

צרור שמיר


(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:

  1. מנקים את הבצלים מהשורשים, אך מקפידים שיישארו שלמים. מבשלים את הבצלים במים, כ-45 דקות, עד שיתרככו.
  2. מסירים בזהירות את ראשי הבצל ושולפים את פנים הבצל, כך שנוצר בו חלל פנימי.
  3. המילוי: מחממים את השמן במחבת ומטגנים את קוביות הבצל במשך 10 דקות. מוסיפים את הבשר, הפטריות והפלפל ומטגנים תוך כדי ערבוב במשך 5 דקות נוספות. מסירים מהאש ומצננים.
  4. מחממים תנור לחום של 180 מעלות. ממלאים את ראשי הבצל במלית ומניחים בתבנית.
  5. התבשיל: ממיסים את אבקת המרק במים קרים, מוסיפים את המלח ויוצקים אל תחתית התבנית.
  6. חותכים את הקישוא והפלפל לקוביות קטנות ומפזרים מעל ראשי הבצל הממולאים.
  7. מכניסים לתנור ואופים כ-25 דקות, עד שהבצלים ישחימו.
  8. מקשטים במעט שמיר קצוץ ומגישים.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
תפוחי אדמה ממולאים
צילום: ירון ברנר
מומלצים