שתף קטע נבחר

גאידמק ורדיו 99 FM עתרו לבג"ץ

בעקבות החלטת הרשות השנייה לפיה ייאלץ גאידמק למכור את מניותיו בתחנה, פנו ראשי הרדיו לבג"ץ בטענה כי החלטה זו תביא לסגירת התחנה

ארקדי גאידמק ורדיו 99 FM הגישו הבוקר (רביעי) עתירה לבג"צ נגד החלטת הרשות השנייה לפיה ייאלץ גאידמק למכור את מניותיו בתחנה.

 

החלטת הרשות השנייה התקבלה מחשש שגאידמק, בעליה של כ.א.ן תקשורת מקומית בע"מ המפעילה את תחנת הרדיו וראש מפלגת "צדק חברתי", ישתמש בשידורי התחנה לקדם את מטרות הקמפיין שלו בבחירות לראשות עיריית ירושלים, ישירות ובעקיפין. ירושלים נמצאת באזור הזכיון של שידורי רדיו 99FM והבחירות לעירייה יתקיימו בנובמבר הקרוב.

 

בעתירה טוענים העותרים שגאידמק מעולם לא התערב בשידורי התחנה. יתרה מזאת, כבר לפני שנה, התחייב גאידמק בכתב ומיוזמתו בפני מנהלי התחנה שלא יתערב לעולם בשידורי התחנה והדבר גם בא לידי ביטוי בשינוי בתקנון. לטענת העותרים זוהי התחייבות ברורה וחד-משמעית שאין כדוגמתה.

 

בנוסף נטען בעתירה כי יתכן שהחלטת המועצה נגועה בשיקולים זרים ומפלה באופן חמור את העותרים לעומת שמונה מתחנות הרדיו האחרות אותן מנהלים בעלי מניות חברי מרכז ליכוד, מפד"ל ומפלגת העבודה, שחלקם אפילו משדרים בתחנות שלהם באופן קבוע.

 

המועצה סברה אז בהחלטתה כי למרות שגאידמק נקט בצעדים כדי להסיר את החשש האמור, אין בכך די. המועצה החליטה ליטול מידי גאידמק את השליטה בתחנה כדי לשמור על קיומו של שוק רעיונות חופשי ומבוזר בתקשורת המסחרית האלקטרונית, שכלי התקשורת הפועלים בתחומה אינם משקפים את דעות בעלי השליטה בהם וכדי להגן על אמון הציבור בכלי התקשורת האלקטרוניים.

 

המועצה הסכימה שקיים אינטרס ציבורי חשוב בהמשך שידורי התחנה ולכן יש להבטיח כי התחנה ועובדיה יוכלו להמשיך בפעילותם והתחנה לא תסגר. על כן, הוחלט שאמצעי השליטה של גאידמק בתחנה יועברו לאלתר לידי נאמן, שאחזקתו תהווה "נאמנות עיוורת" בעיני המועצה לצורך מכירת השליטה. על הנאמן יהיה למכור את מניותיו של גאידמק עד ה-15 בדצמבר 2008, שהוא המועד הצפוי להגשת ההצעות למכרז באזור "השרון".

 

בעתירת אנשי הרדיו נטען כי "ההחלטה להפקיד את המניות לאלתר בידי נאמן בנאמנות עיוורת לצורך מכירתן הכפויה תוך חמישה חודשים בלבד, כאשר הזיכיון מסתיים תוך מספר חודשים ומכרז חדש עתיד להתפרסם בחודש הבא, תגרום לסגירת התחנה. לא ניתן בלוח זמנים כה קצר גם למכור את התחנה וגם להתכונן למכרז. המשמעות היחידה של החלטת המועצה והתוצאה של החלטת המועצה היא אחת: סגירת תחנת רדיו 99 הפועלת בהצלחה ומשדרת במשך 12 שנים ללא רבב עפ"י קביעת המועצה עצמה".

 

עקב כך, נטען בעתירה שהחלטת הרשות השנייה מובילה לסגירת התחנה ומהווה פגיעה חמורה בזכויות יסוד ולכן אסור לרשות לסגור אמצעי תקשורת, אלא אם תשתכנע כי קיים חשש כבד, קרוב לוודאי, כי אותו אמצעי תקשורת יקדם מטרות פוליטיות של בעליו בשידוריו או יפגע בשלום הציבור.

 

מישל קרמרמן, מנכ"ל רדיו 99: "בעמל רב הוקמה תחנת רדיו מצוינת ורב גונית שחרטה על דגלה חופש ביטוי וחופש עיתונות. את התחנה מפעילים מנהלים ושדרנים שהם מבחירי העיתונאים בישראל. לתחנה תקנון ובו התחייבות מפורשת של הבעלים שאינו יתערב בתוכן השידורים. יתרה מזאת, בחוזי העיתונאים שעובדים בתחנה יש סעיף המבטיח להם חופש עיתונות מוחלט. אמצעים אלה בונים 'חומה סינית' בין הבעלים לבין התוכן המשודר, דבר שאינו קיים באף תחנת רדיו אזורית אחרת".

 

רם לנדס יו"ר רדיו 99: "אני מעריך את יושבת ראש המועצה נורית דבוש וחברי מועצה אחרים שאמרו ביושר ובאומץ כי לא נמצא שום פגם בשידורי רדיו 99, להיפך, גם בשימוע שהתקיים הם הודו כי מדובר בתחנה מצוינת וראויה לשבח. חבל שחוות דעת משפטית שגויה ומוטה, שמתפרסמת בעיתונים הרבה לפני שמגיעה לגוף שקשור לעניין, הובילה את המועצה לקבל החלטה שגויה והרסנית שאינה קשורה למציאות ולא מותירה לנו אלא לפנות לעזרת הבג"צ".

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
גאידמק. לא מתערב
גאידמק. לא מתערב
צילום: גיל יוחנן
מומלצים