שתף קטע נבחר

"נקלוט את מרבית עובדי נס שמכרו רישיונות SAP אצלנו"

כך אמר גלעד גנס, מנכ"ל חברת הבת החדשה של סאפ שתקרא "סאפ ישראל בע"מ". עובדי נס ייקלטו בחברה החדשה, שתשמש חברה-בת ותהיה האחראית לפעילות השיווק, המכירות וההפצה של מוצרי SAP. ההערכות: הניתוק מ-SAP יעלה לנס כ-10-15 מיליון דולר בשנה

שוק התוכנה הארגונית סוער מאז הודיעה סאפ בשבוע שעבר על הפסקת הבלעדיות של נס טכנולוגיות בהפצת רשיונות התוכנות הארגוניות של סאפ. מנהלים בכירים בענף מדווחים על תזוזה גדולה מאוד של יועצי תוכנה בין ארבע ספקיות שרותי התוכנה הגדולות הגדולות - נס, טלדור, יבמ ומלם-תים. 

 

במסיבת עיתונאים שנערכה אתמול בתל-אביב הכריז המנכ"ל-המשותף בסאפ העולמית, ליאו אפותקר, על השלמת רכישת חטיבת המכירות וההפצה של מוצרי סאפ מחברת נס טכנולוגיות הישראלית. אפותקר סירב להתייחס לידיעה לפיה נחתמה העסקה לפי שווי של 100 מיליון שקל.

  

"נקלוט כמעט את כל העובדים שעסקו במכירת רשיונות סאפ בחברת נס, כ-70 עובדים, ומרבית המנהלים", אמר גלעד גנס, מנכ"ל חברת הבת החדשה של סאפ שתקרא "סאפ ישראל בע"מ". עובדי נס ייקלטו בחברה החדשה, שתשמש כחברת בת ותהיה האחראית על פעילות השיווק, המכירות וההפצה של מוצרי סאפ בישראל. עוד ציין גנס כי מנהל קבוצת סאפ בנס טכנולוגיות, ישי שניידובר, ומנהל המכירות של סאפ בנס, בועז פרלמן, לא ימשיכו את עבודתם בחברת הבת החדשה. מחברת נס נמסר כי השניים יישארו בחברה, אם כי עדיין לא נמצא להם תפקיד חלופי.

 

היום שאחרי

אז מה יקרה בשוק תוכנות הסאפ בשנה הקרובה? אם עד כה נאלצו טלדור, מלם-תים ויבמ לספק מערכות סאפ דרך קניית רשיונות נס, ובו בזמן גם להתחרות עמה על נתח שוק, החל מהרבעון השלישי של 2008 נס תהיה לאינטגרטורית מן המניין.

 

לאחר שתושלם הרכישה, יפתחו נציגי סאפ במו"מ עם ארבע ספקיות השירותים הגדולות על העמלות שהן יקבלו על הפצת והטמעת תוכנות סאפ. עד כה קיבלה נס 30%-50% מכל מכירה, וכעת היא תקבל פחות מכך, וספקיות השירותים האחרות יוכלו לקבל עמלות גבוהות מכפי שקיבלו עד כה. מעניין יהיה לראות כיצד ייסגרו מכרזי הסאפ הקרובים ברכבת ישראל, רשת ניו-פארם וחברת גן-שמואל מזון.

 

ההערכות בשוק מדברות על כך שנס תספוג אובדן שנתי של 10-15 מיליון דולר אחרי מס. הראייה לכך שמדובר בפעילות רווחית היא הסכום הגבוה בו נמכרה פעילות המכירות לסאפ, 100 מיליון דולר. עם זאת, בית ההשקעות אופנהיימר מעריך באנליזות שפרסם כי פעילות ההפצה של תוכנות סאפ בישראל מהווה רק 2%-3% מסך מכירות נס, ולפיכך אין העסקה צפויה להשפיע על תוצאותיה הכוללות של נס טכנולוגיות העולמית ב-2008. בנוסף, פעילות נס הופכת לבינלואמית יותר, וכיום ישראל מהווה 40% בלבד מפעילויותיה, דבר שמקטין את חשיפתה לתנודות בשוק הישראלי.

 

למרות שחוזה הבלעדיות של נס עמד להסתיים רק ב-2009, בחרה סאפ לבצע את המהלך דווקא השנה כדי לחסוך זמן - יש לה הרבה להספיק. סאפ הגדירה לעצמה כיעד אסטרטגי להיכנס לשוק העסקים הקטנים והבינוניים וכלל לא בטח שנס, חברה המספקת שירותים באופן מסורתי לחברות ענק, תוכל לעזור לה בכך. "אמנם, היקף ההכנסות ממכירת רשיון מתוך כלל ההכנסות מפרויקט תוכנה הם בסביבות 15%, אך לנס עדיין ערך מוסף רב בהטמעה של תוכנות מדף", אומר מנכ"ל חברת הייעוץ IDC ישראל, גדעון לופז. "עובדי נס צברו נסיון רב ביותר בעבודה עם מערכות סאפ בארגונים והם עדיין הגוף בעל הידע הרב ביותר בשוק בתחום הזה, וללקוחות זה לא מעט".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חסר בלעדיות. שכי גרליץ מנכ"ל נס טכנולוגיות
מומלצים