שתף קטע נבחר

הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    רוצים לשמור על הסביבה - אכלו פחות

    על רקע העליה הנמשכת במחירי הדלק והמזון, וההשלכות הכלכליות של שינוי האקלים שהופכות למציאות מוחשית, מחקר אמריקני מסמן פיתרון קל לכאורה - אך קשה ליישום: צריך פשוט לאכול פחות.

     

    על פי המחקר של דייויד פימנטל מאוניברסיטת קורנל, כ-19 אחוז מצריכת האנרגיה של ארה"ב משמשת לייצור ושינוע מזון. בנוסף, האמריקני הממוצע צורך כ-3,747 קלוריות ביום - כ-1,200 יותר מהמלצות הרופאים. לפיכך, ההמלצה היא שכולם יתחילו בדיאטה - הצרכנים והיצרנים כאחד.

     

    העיקרון פשוט: אם האמריקנים יאכלו פחות, תעשיית המזון תייצר פחות מוצרים, ותצרוך פחות אנרגיה ומשאבים. פחות גזי חממה וזיהום אוויר ייפלטו לאוויר, והרס כדור הארץ יצטמצם. הסביבה תרוויח, המשק האמריקני יחסוך בדלק, והאמריקני הממוצע יוכל להיכנס למידת מכנסיים קטנה יותר.

     

    עוד בנושא:

     

    הכי בזבזני: בשר אדום

    מחקרים מצאו שמוצרים מן החי ומזון מהיר הם זוללי האנרגיה והמשאבים הגדולים ביותר בסל המזון האמריקני - הרבה יותר ממזון בסיסי כמו תפוחי אדמה, אורז, ופירות וירקות טריים. כך למשל, ייצור של המבורגר מצריך 1,300 גאלונים של מים - על פי נתוני הרשות הגיאולוגית האמריקנית.

     

    מנגד, מחקר שבוצע באוניברסיטת שיקאגו מצא שאורח חיים צמחוני הוא החסכוני ביותר באנרגיה. אחריו - תפריט שמתבסס בעיקר על עוף. צריכת בשר אדום ודגים היא הבזבזנית ביותר במונחי אנרגיה.

     

    רזים יותר - בריאים יותר - זולים יותר לממשל

    החוקרים מעריכים שההמלצה שלהם לאכול פחות תהפוך בקרוב לכורח המציאות עבור בעלי הכנסות נמוכות בארה"ב, משום שמחירי המזון ימשיכו להאמיר גם בשנה הבאה להערכתם. ועם זאת הם מציינים שהיתרון הבולט שגלום בהמלצה הוא הצרת המותניים המתרחבים של האמריקנים הזללנים - שכבר היום שוברים את שיאי השמנת היתר העולמיים. כשהאמריקנים יהיו רזים ובריאים יותר, יצטמצם גם חשבון הוצאות הבריאות שלהם, והממשל ירשום חיסכון נוסף.

     

    "אם האמריקני הממוצע יצרוך פחות מזון, וימיר את הרגלי האכילה שלו לדיאטה מופחתת בשר אדום, הוא יתרום באופן משמעותי להפחתת צריכת הדלק - וגם ישפר את בריאותו", אמר פימנטל במסיבת עיתונאים.

     

    גם ההיבט הכלכלי של המהלך משמעותי: כלכלנים מעריכים שמחירי המזון והדלק המאמירים יגררו שינוי בהרגלי הצריכה ואורח החיים בארצות הברית.

     

    העלייה במחירי הדלק גררה עלייה דומה בעלויות ייצור התירס והסויה. כשמחיר של גאלון דלק עולה יותר, כך עולה יותר להפעיל את המיכון החקלאי ולשנע את הדשנים והגידולים. בנוסף, גם מחירי הדשן רשמו עלייה וממשיכים להתייקר במקביל לעלייה במחירי הגז הטבעי.

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים