שתף קטע נבחר

זירת הקניות

יוזמה: שדות סולאריים בסהרה יאירו את אירופה

השימוש בתחנות כוח סולאריות אינו יעיל במיוחד באירופה האפרורית, אך יעיל מאוד בארצות שטופות שמש - במדבר הסהרה למשל. לפיכך קוראים מדענים להקים שם תחנות כוח סולאריות ענקיות, שיוכלו לספק את כל צרכי האנרגיה של אירופה.

 

על פי חישובי המדענים, אם יוקמו במדבר חוות של קולטים סולאריים ותוקם במקביל מערכת להולכת הזרם באופן יעיל, האזור יוכל להיות מענה למשבר האנרגיה העולמי אלא גם להפחית משמעותית את פליטת גזי החממה מתחנות כוח פחמיות באירופה. לדברי המומחים, צריך ללכוד רק 0.3 מאנרגיית השמש במדבר כדי לספק את כל צורכי החשמל של אירופה.

 

לתוכנית שאפתנית שכזו דרושה דחיפה פוליטית משמעותית. לפיכך התמיכה שהביעו בה ראש ממשלת בריטניה גורדון בראון ונשיא צרפת ניקולא סרקוזי מעודדת מאוד את היזמים, ביניהם מכון האנרגיה של האיחוד האירופי. אחד מבכירי המכון, אמולף ייגר-ולדן צוטט בשבוע שעבר מביע התלהבות רבה מהיוזמה, וציין כי מדובר במיזם רחב אף יותר, להקמת רשת חשמל עולמית, שכולה תהיה מבוססת על מקורות אנרגיה חלופיים: תחנות כוח בים הצפוני, תחנות גיאו-תרמיות באיסלנד ותחנות הידרו-אלקטריות באירופה.

 

על פי היוזמה - תחנות הכוח הסולאריות במדבר הסהרה - או במזרח התיכון - יהיו מקור הכוח העיקרי והמקורות ההידרו-אלקטריים או תחנות הרוח יהיו בחזקת "סוללות הגיבוי" לפרקי הזמן בהן השמש אינה זורחת.

 

האם זה כלכלי? יגר-ולדן אמר כי כדי להקים את תשתית הולכת החשמל צריך השקעה של כמיליארד ליש"ט בשנה עד 2050. לדבריו, צריך השקעה של 360 מיליארד ליש"ט כדי להביא 100 ג'יגוואט של חשמל נקי לאירופה. ואולם, מדובר בשבריר מ-22.5 טריליון ליש"ט שדרושים כהשקעה עולמית בתחום האנרגיה בשנים הבאות.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
תחנת כוח סולארית. ארכיון
צילום: חברת ברייט-סורס אנרג'י
מומלצים