שתף קטע נבחר

שריפת ענק באזור אנטליה: "זו הייתה קטסטרופה"

יותר מ-100 אלף דונמים של חורש טבעי עלו באש בטורקיה, בתים נשרפו אחרי שיושביהם פונו. מסוקים ומטוסים הוזנקו לאוויר, ולמרות הרוחות העזות הצליחו להשתלט על רוב מוקדי האש. איש לא נפגע

אש עזה השתוללה מאז אמש (יום ו') במחוז אנטליה שבטורקיה. יותר מ-100 אלף דונמים של חורש טבעי נשרפו, אך למרבה המזל לא נמסר על נפגעים במה שהוגדר כ"שריפה הקשה ביותר שידע האזור מעודו".

 

שבעה מטוסי כיבוי הוזעקו לאוויר, וחמישה מסוקים מסייעים להם, אך הרוחות העזות המשתוללות במקום מקשות על עבודת הכבאים, שבסופו של דבר השתלטו על רוב מוקדי האש.

"הנחמה היא שאין אבידות בנפש" (צילום: רויטרס)

 

"התמודדתי כל חיי עם שריפות, אבל דבר כזה לא ראיתי", סיפר מנהל רשות היערות בטורקיה, מוסטפה קורטולמוס. לדבריו, "אני יכול לומר בוודאות שאנו מתמודדים עם קטסטרופה. הנחמה היחידה שלנו היא שאין אבידות בנפש".

מלאכת כיבוי האש נמשכה עד הבוקר (צילום: רויטרס)

 

דובר רשות היערות סיפר כי מלאכת כיבוי האש נמשכת אל תוך הבוקר, וכי הלהבות מתפשטות לעבר אזורים בסריק ומנוגאת, סמוך לחוף. תושבי שישה כפרים פונו מבתיהם, ארבעה מהכפרים ניזוקו קשות כתוצאה מהאש, שלובתה על-ידי הרוחות.

 

"הבית שלי נשרף, והצלתי את הילדים שלי ואת בעלי חולה הפרקינסון", סיפרה אחת המקומיות, אייסה אילמאז, לסוכנות הידיעות המקומית "אנטוליאן".

 

אנטליה היא אחת משכיות החמדה בטורקיה, והיא מכילה שרידים רבים מהתקופה היוונית. היא נחשבת לאתר התיירות מספר 1 במדינה, ומושכת אליה שבעה מיליון תיירים מדי שנה, רובם במהלך הקיץ.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עשרות מטוסים השתתפו בכיבוי
עשרות מטוסים השתתפו בכיבוי
צילום: רויטרס
מומלצים