שתף קטע נבחר

ברק על מלחמת לבנון: זה מחיר חוסר הניסיון

בראיון לעיתון האיטלקי "קוריירה דלה סרה", התייחס שר הביטחון, אהוד ברק, לאתגרים הפוליטיים, המדיניים והצבאיים: "לפני שנתיים, ראינו את המחיר ששולם בעבור חוסר הניסיון בצמרת". הוא קרא למדינות המערב להטיל סנקציות כבדות על איראן

שר הביטחון, אהוד ברק, אומר בראיון לעיתון האיטלקי "קוריירה דלה סרה" כי במלחמת לבנון השנייה שולם מחיר חוסר הניסיון: "לפני שנתיים, ראינו את המחיר ששולם בעבור חוסר הניסיון בצמרת ויש לנו די היגיון בריא כדי להימנע מכך בעתיד". הוא ציין כי בכוונתו להיות שותף בממשלה החדשה שתוקם.

 

"המדינה זקוקה לאחדות, האתגרים עצומים, במישור הביטחוני והדיפלומטי. מצפים לנו עוד הזדמנויות ואיומים", אמר בראיון שפורסם הבוקר (יום ה'), והוסיף: "למקרה שיקראו עלינו תיגר, אנו מכינים את הצבא להילחם עד לניצחון ברור".

 

ברק נשאל על כוחות יוניפי"ל בלבנון והמצב הנפיץ בלבנון. "לקסדות הכחולות יש השפעה מייצבת מסוימת והם מפגינים את מחוייבותן של מדינות המשתתפות לסייע למדינה בקשיים.

 עם זאת, החלטה 1701 לא עובדת ומופרת בקביעות על-ידי חיזבאללה, סוריה ואיראן. מאז סוף המלחמה, התנועה השיעית שילשה את מספר הרקטות שלה. החיילים והמפקדים בשטח מנסים לעשות כמיטב יכולתם, אך פעילי חיבאללה נעים בבגדים אזרחיים וחופרים בונקרים בין הבתים. כוחות האו"ם צריכים להיות נחושים יותר לפעול, להסתמך על המידע שוודאי יש ברשותם".

  

"איראן תוכל לפגוע גם הרבה מעבר לישראל"

שר הביטחון גם קרא לקהילה הבינלאומית להכביד את ידה על איראן: "המסר של טהרן מוכיח שהמשטר נחוש לקרוא תיגר על העולם כולו, להונות ולהשהות. המטרה שלהם היא להשיג נשק גרעיני, לחשוב אחרת זו אשליה. איראן עם אטום תאיים על הסדר העולמי. הגיע הזמן להגיב, עם סנקציות, לא בדיבורים. יש לחזק ולהאיץ את הסנקציות הכלכליות והפיננסיות. המאמצים הללו צריכים לכלול את רוסיה, סין והודו. בכל מקרה עלינו להשאיר את כל האופציות על השולחן".

  

על דבריו של שר החוץ האיטלקי שתקיפה ישראלית נגד איראן תהיה אסון, הגיב ברק: "כעת יש עוד זמן משום שהסנקציות יעילות, אך אני חוזר ואומר זאת בנחישות רבה יותר: על העולם וישראל להשאיר את כל האפשרויות פתוחות. האסון יהיה איראן בעלת כלי נשק גרעיניים... המאמצים של תוכנית הטילים מצביעים על טווח של הרבה מעבר לישראל. בשנים הבאות, הם יוכלו להגיע לכל המשתתפות במשא ומתן הגרעיני, למעט ארצות הברית".

   

הוא נשאל מה דעתו על המשך שיתוף הפעולה הכלכלי בין חברות בינלאומיות שממשיכות לעשות עסקים עם איראן. "עם הגלובליזציה, קשה לממשלות לכפות החלטות על חברות פרטיות. אני יודע שפיאט מתכוונת להתחיל לייצר מכוניות באיראן. זה מוטעה. זה גם האינטרס של החברות הפרטיות שהסדר העולמי יהיה יציב ושהכלכלה הבינלאומית תהיה איתנה".

   

באשר להפסקת האש עם חמאס, אמר ברק כי "חמאס ביקש את הפסקת האש תחת לחץ החרם והמבצעים נגד משגרי הקסאם. אנו לא מנהלים משא ומתן עם חמאס, למעט בנוגע לשחרורו של החייל החטוף. לא נישא וניתן עם חמאס כל עוד לא יקבל את דרישות הקוורטט: הכרה בישראל ובהסכמי העבר, ויתור על האלימות. כלומר, כל עוד חמאס יישאר חמאס".  

 

הואשמת בכך שאינך מאמין במשא ומתן עם אבו מאזן ושאינך מחזק אותו מספיק ומסיר מחסומים, אמר לו המראיין. "כראש ממשלה, הייתי המנהיג הישראלי שהלך הכי רחוק בהצעותיו לפלסטינים", השיב ברק. "הסגתי את כל הכוחות מהגדה ובתמורה קיבלנו גל פיגועים בערים שלנו. מוקדם מדי להשאיר את השליטה הביטחונית שם בידי כוחות הרשות. חמאס לא יכול לכבוש את הגדה כמו שעשה בעזה משום שחיילינו עדיין שם".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אהוד ברק. זקוקים לאחדות
צילום: שאול גולן
אולמרט ופרץ. חוסר ניסיון?
צילום: גיל יוחנן
אחמדי-נג'אד. נחוש לקרוא תיגר על העולם כולו
צילום: AFP
מומלצים