שתף קטע נבחר

מתנות של אהבה

ט"ו באב, חג האהבה היהודי, הולך ומתקרב, ושוב אנו מתרוצצים כדי לחפש את המתנה המושלמת. גולשי פורום אומנות שימושית מציעים רעיונות למתנות קטנות עם המון תשומת לב, שאפשר להכין לבד

ט"ו באב, להלן חג האהבה, חל השבוע ב-16.08, יום שבת. לרגל היום המיוחד, התאספו חברי פורום אומנות שימושית והגו רעיונות למתנות מקסימות שלא יוצרות חור בכיס. בואו לראות איך תוכלו לשמח את האהובים שלכם ביצירות שנעשו עם הרבה אהבה.

 

כרטיס ברכה לט"ו באב / ענת דביר

 

חומרים דרושים:

  • רצועת נייר עם דוגמא במידות 8.5 על 20 סמ'.
  • חתיכת בריסטול במידות 8.5 על 6 סמ'.
  • שקית צלופן במידות שיתאימו לרצועת הנייר, אני השתמשתי בגודל 8 על 11 סמ' (אפשר להשיג בחנויות היצירה במגוון מידות.
  • לבבות שניקבנו בעזרת מנקב צורות (ניתן להשיג בחנויות היצירה) בצבעים שיתאימו לנייר
  • מספריים
  • דבק
  • רצועת נייר לקישוט עם ברכה או בלי ברוחב 2 סמ' ובאורך 18 סמ'.

 

 

 

  1. לוקחים את חתיכת הקרטון במידות 8.5 על 6 סמ' ומקפלים לחצי לרוחב.
  2. עליו מניחים את רצועת הנייר במידות 8.5 על 20 סמ' שגזרנו, כאשר מראש יצרנו חלון בתחתית הרצועה בעזרת סרגל וסכין חיתוך (אני השתמשתי במנקב צורות מסולסל). רצועת הנייר צריכה לגעת בקו האמצע שקיפלנו.

 

 

  3.   על רצועת הנייר מניחים את שקית הצלופן שמילאנו וסגרנו (הן מגיעות עם רצועת דבק בחלק העליון).

 

 

  4.    מקפלים על שקית הצלופן את החלק העליון של חתיכת הבריסטול

 

 

 

5.  תופרים בתפר שיחבר את כל השכבות, שימו לב שתשאירו מרווח של 1 סמ' בין התפר לקצה. אפשר באותה מידה גם להדביק אך לשים לב כאשר שמים דבק בין שכבה לשכבה עדיין משאירים את אותו מרווח של 1 סמ' בין הקצה לחלק המחובר.

 

 

6.   מביאים את החלק התחתון של רצועת הנייר כלפי מעלה לכיוון חתיכת הבריסטול התפורה שלנו ומכניסים את תחתית הנייר ברווח שנוצר בין התפר לקצה.

 

  

7.   מקיפים את הכרטיס עם רצועת הנייר עם הברכה ומדביקים מאחור, אני הוספתי גם תגית והכרטיס מוכן.

 

 

8.   אפשר להחליף את הלבבות בסוכריות/שוקולד או כל דבר אחר העולה על דעתכם.

 

 

(צילומים: ענת דביר) 

 

ממתקים באהבה / הגולשת מיכל בן-חור (חתולי)

 

אין כמו ממתקים כדי להביע אהבה. הפעם ניקח ממתקים פשוטים, ונשדרג את דרך ההגשה שלהם, למתנה מלאת אהבה.

 

החומרים:

  • דפים דקורטיביים
  • סרטי תחרה או סאטן
  • קישוטים מתאימים – לבבות מלבד, מדבקות לבבות וכו'.
  • דבק
  • מספריים או סכין חיתוך
  • טבלת שוקולד
  • צנצנת זכוכית
  • סוכריות או שוקולדים

 

 

את כל החומרים ניתן להשיג בחנויות היצירה. ניירות דקורטיביים ניתן גם להשיג בחנויות לצרכי כתיבה, וניתן להשתמש גם בניירות לעטיפת מתנות. הדבק שבו נשתמש הוא דבק סטיק, דבק ג'ל או דבק דו צדדי לא ספוגי.

 

לטבלת השוקולד

  1. גוזרים נייר מעט צר יותר מטבלת השוקולד, באורך שיעטוף את כל טבלת השוקולד.
  2. עוטפים את טבלת השוקולד בנייר, ומדביקים אליה את הנייר (רצוי שנקודת החיבור בין 2 קצות הנייר תהיה מאחורי טבלת השוקולד, כדי שהתוצאה תהיה אסתטית).
  3. לוקחים סרט תחרה רחב, מלפפים סביב טבלת השוקולד ומדביקים.
  4. לוקחים סרט סאטן צר יותר מסרט התחרה, מלפפים אותו מעל סרט התחרה ומדביקים.
  5. (הערה: את הסרטים יש להדביק עם מעט דבק, על מנת למנוע כתמים).
  6. גוזרים עיגול או מלבן, כותבים עליו משפט יפה, ומדביקים על טבלת השוקולד העטופה.

 

 

לצנצנת

 

  1. גוזרים מלבן נייר דקורטיבי ברוחב כשליש מגובה הצנצנת, ובאורך מעט יותר ארוך מהיקף הצנצנת. מורחים את קצות הנייר בדבק, ומדביקים את הנייר סביב הצנצנת.
  2. גוזרים מלבן נייר נוסף, מעט יותר צר מהמלבן שגזרנו ובאורך כשליש מהיקף הצנצנת.
  3. כותבים על הנייר משפט יפה, ומדביקים מעל המלבן הקודם.
  4. גוזרים עיגול נייר בקוטר המכסה של הצנצנת (ניתן לצייר את היקף המכסה על הנייר ולגזור), ומדביקים אותו על המכסה. על העיגול מדביקים לב מלבד, מדבקת לב, פרח, או כל קישוט לפי טעמנו.
  5. במידה ויש כיתוב על שולי המכסה ואנו מעוניינים לכסות אותו, ניתן להדביק סביב השוליים סרט סאטן צר.
  6. קושרים סרט סאטן סביב הצנצנת, מתחת למכסה.
  7. ממלאים את הצנצנת בסוכריות גומי בצורת שפתיים או לבבות, או בלבבות שוקולד.

 

(צילומים: מיכל בן-חור)

 

בונבוניירה משודרגת / הגולשת מור שוורצברג (מ ו ר)

 

רעיון נוסף הוא לקחת בונבוניירה עם שוקולדים עטופים, ולשדרג להם את האריזה.

מקלפים את העטיפות מאחד השוקולדים, על מנת למדוד את גודל העטיפה. גוזרים ניירות לפי מידות העטיפה, בהתאם למספר השוקולדים שלנו.

 

 

עוטפים כל שוקולד ברצועה מהרצועות שגזרנו: שמים פס דק של דבק (הנוח ביותר לעבודות כאלה – עט דבק, אך אם אין כזה ניתן להשתמש בעדינות במעט דבק סטיק או דבק גומי, שישאירו את האריזה קלה לפתיחה יחסית).

מסדרים את השוקולדים שעטפנו בקופסת קרטון, ומעטרים את הקופסא בברכה יפה, בפרח, בלבבות – כיד הדמיון.

 

(צילומים: מור שוורצברג)

 

הכנת סוכריות או עוגיות מקושטות / הגולשת גלית ווינקלר (גליק)

 

מדובר למעשה על עוגיות רגילות, מקושטות ברויאל אייסינג, שהוא קרם המתקשה באוויר. אפשר להשתמש בכל מתכון לעוגיות שאוהבים, שמכיל קמח רגיל ולא קמח תופח, על מנת שייצאו עוגיות שטוחות. ניתן גם להשתמש בעוגיות קנויות.

מרדדים את הבצק וקורצים עוגיות בצורת לב בעזרת חותכן שניתן להשיג בכל סופרמרקט, אופים ומניחים להתקרר לחלוטין.

 

במקום העוגיות, אפשר להכין סוכריות. הן עשויות מבצק סוכר, שזה בעצם בצק המתקשה באוויר, עשוי ברובו מאבקת סוכר. ניתן להשיג את הבצק במגוון חנויות המתמחות בבישול ואפייה ואפילו דרך אתרים באינטרנט.

 

לפני שמתחילים לעבוד עם הבצק יש צורך ללוש אותו עם מעט קורנפלור או אבקת סוכר, על מנת שלא יהיה דביק. כמו כן, ניתן לצבוע את הבצק בעזרת צבעי מאכל המגיעים בצורת ג'ל או משחה (ניתן להשיג באותן חנויות המוכרות בצק סוכר). לוקחים מעט צבע על קיסם, מנגבים על הבצק, ולשים עד לקבלת צבע אחיד. אם דרוש עוד צבע, עדיף לקחת אותו עם קיסם חדש, על מנת להאריך את חיי המדף של הצבע. 

 

 

דואגים לקמח את משטח העבודה היטב, ומרדדים את בצק הסוכר כמו כל בצק אחר, עד לעובי הרצוי. בעזרת חותכני צורות, קורצים לבבות מהבצק, ומניחים בצד. הבצק מתייבש באוויר, הייבוש הסופי לוקח כ-24 שעות, תלוי בעובי החומר, אולם אין חובה לחכות לייבוש מוחלט לפני שמתחילים לקשט.

 

הצעת קישוט ללא רויאל – במקרה הזה חשוב לעבוד לפני שהבצק התייבש: לוקחים 3 גדלים של חותכני צורות קטנים יותר מגודל הסוכריה שלנו. מטביעים את החותכנים בסוכריה – לא עד הסוף כדי לא לקרוץ את הצורה. עובדים בצורה אקראית, חותכן אחד יכול לעלות על חותכן אחר. נוצרת ערבוביה של צורות וזה יוצא מאוד נחמד. אפשר לראות דוגמה לכך בדוגמאות המצורפות.

 

קישוט בעזרת רויאל אייסינג - הכנת הקרם היא בעצם מאוד פשוטה – בקערה מערבבים חלבון אחד של ביצה עם 200 גרם אבקת סוכר. (אני משתמשת בשקיות של 100 גרם, וככה אני יודעת בדיוק את המשקל.) מערבבים היטב עד שהכל הופך למשחה לבנה ואחידה.

 

אחרי כמה פעמים כבר לומדים לדעת מתי הקרם סמיך מדי ויש צורך להוסיף עוד טיפה חלבון, ומתי הוא דליל מדי ויש צורך להוסיף עוד אבקה. בכל מקרה, בתור התחלה כדאי לעבוד לפי הכמויות האלה. הרויאל מתקשה באוויר, וזה קורה מהר מאוד. לכן חשוב לשמור על הקערה שבה הכנו את הרויאל עטופה בנייר כסף כל הזמן.

 

(צילומים: גלית ווינקלר)

 

הצביעה נעשית גם היא בעזרת אותם צבעי מאכל משחתיים – שמים קצת רויאל בקערה נפרדת טובלים קיסם נקי בצבע מאכל, וטובלים אותו שוב ברויאל. מערבבים היטב ושופכים לתוך שקית זילוף – אפשר לקנות שקיות מוכנות, ואפשר להכין קונוסים ממשולשים של נייר אפייה ואז לשדך אותם – אני אישית ממליצה עליהם כי הם קטנים ונוחים לעבודה, לעומת השקיות שהן גדולות.

 

מכינים כמה שקיות זילוף כאלה, כאשר בכל אחת יש צבע אחר. בד"כ הפייה יותר מדי קטנה ויש צורך להגדיל אותה – פשוט גוזרים במספריים.

 

מתחילים להזליף על הסוכריות או העוגיות באיזה צורות, צבעים וקווים שרוצים. אפשר לחכות לייבוש בין צביעה לצביעה ואז יוצאות שכבות בולטות, או להזליף צבע רטוב על צבע רטוב, ואז זה יוצא משטח אחיד. אחרי עוגיה או שתיים תתפסו את הרעיון ותוכלו לעבוד. בהצלחה!

 

פורסם לראשונה 12.08.08, 12:37

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתנות מכל הלב
מתנות מכל הלב
צילום: liquidlibrary
מומלצים