שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    לא משאירים פירור: טארט אפרסקים בציפוי שטרויזל
    עונת האפרסקים בעיצומה, וזה הזמן המתאים להכניס אותם למטבח ולהכין מהם עוגות. הנה מתכון לטארט של אפרסקים בניחוח קינמון, בציפוי בשטרויזל - פירורי בצק מתוקים. קינוח מושלם לארוחת קיץ

    טארט אפרסקים עם שטרויזל

    מתכון של דלית גולן, קונדיטוריית "דליתה"

     

    המרכיבים (לתבנית עגולה קוטר 26): 

    לבצק:

    2 כוסות קמח

    150 גרם חמאה

    2 חלמונים

    2 כפות אבקת סוכר

    קורט מלח

    2 כפות מים קרים

    לשטרויזל:

    100 גרם חמאה קרה

    140 גרם סוכר

    140 גרם קמח

    לאפרסקים:

    1 ק"ג אפרסקים צהובים חתוכים לשמיניות

    1/2 כוס סוכר

    1 כפית קינמון


    (צילום: ירון ברנר) 

     

    אופן ההכנה:

    הבצק: במעבד מזון שמים חמאה וסוכר ומעבדים למסה חלקה. מוסיפים קמח, חלמונים, מלח ומים ומעבדים עד להיווצרות בצק. מעבירים

    לשקית ניילון ומניחים במקרר לשעה.

    כעבור שעה, מרדדים את הבצק לעובי 3-4 מ"מ, מניחים בתבנית פאי, מעליה נייר אפייה ומעליו פולי שעועית.

    אופים חצי אפייה כ-20 דקות בחום של 190 מעלות (הזמנים משתנים מתנור לתנור).

    מלית אפסקים: מערבבים את כל המריבים.

    שטרוייזל: מערבבים את החמאה והסוכר במעבד מזון ומוסיפים את הקמח ומעבדים עד לקבלת פירורים (במעבד מזון או במיקסר).

    הרכבת הטארט: מסדרים בשכבה אחידה את האפרסקים ע"ג בצק הטורט מעליהם מפזרים את הפירורים. אופים בחום של 160 מעלות למשך כ- 3/4 שעה.

     

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים