שתף קטע נבחר

לא משאירים פירור: טארט אפרסקים בציפוי שטרויזל

עונת האפרסקים בעיצומה, וזה הזמן המתאים להכניס אותם למטבח ולהכין מהם עוגות. הנה מתכון לטארט של אפרסקים בניחוח קינמון, בציפוי בשטרויזל - פירורי בצק מתוקים. קינוח מושלם לארוחת קיץ

טארט אפרסקים עם שטרויזל

מתכון של דלית גולן, קונדיטוריית "דליתה"

 

המרכיבים (לתבנית עגולה קוטר 26): 

לבצק:

2 כוסות קמח

150 גרם חמאה

2 חלמונים

2 כפות אבקת סוכר

קורט מלח

2 כפות מים קרים

לשטרויזל:

100 גרם חמאה קרה

140 גרם סוכר

140 גרם קמח

לאפרסקים:

1 ק"ג אפרסקים צהובים חתוכים לשמיניות

1/2 כוס סוכר

1 כפית קינמון


(צילום: ירון ברנר) 

 

אופן ההכנה:

הבצק: במעבד מזון שמים חמאה וסוכר ומעבדים למסה חלקה. מוסיפים קמח, חלמונים, מלח ומים ומעבדים עד להיווצרות בצק. מעבירים לשקית ניילון ומניחים במקרר לשעה.

כעבור שעה, מרדדים את הבצק לעובי 3-4 מ"מ, מניחים בתבנית פאי, מעליה נייר אפייה ומעליו פולי שעועית.

אופים חצי אפייה כ-20 דקות בחום של 190 מעלות (הזמנים משתנים מתנור לתנור).

מלית אפסקים: מערבבים את כל המריבים.

שטרוייזל: מערבבים את החמאה והסוכר במעבד מזון ומוסיפים את הקמח ומעבדים עד לקבלת פירורים (במעבד מזון או במיקסר).

הרכבת הטארט: מסדרים בשכבה אחידה את האפרסקים ע"ג בצק הטורט מעליהם מפזרים את הפירורים. אופים בחום של 160 מעלות למשך כ- 3/4 שעה.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים