שתף קטע נבחר

מחפשים עוד מקום לאחסון בבית? כנסו, כנסו

הנה כמה רעיונות מעשיים, הגיוניים, זולים ואפילו נחמדים למקומות וצורות אחסון שעד היום לא ניסיתם. יש לכם עוד טיפים מצויינים? שתפו אותנו

לפעמים נדמה שלא משנה כמה ארונות יש לנו בבית, אף פעם אין מספיק מקום. נכון, אפשר תמיד לעשות סדר ולמסור או לזרוק חפצים שאינם שימושיים, אבל עד שיגיע חזון אחרית הימים הזה, אפשר להסתפק בארגון נכון יותר של הבית. מי יודע, אולי בכל זאת יש לנו מספיק מקום?

 

הבעיה העיקרית, כך טוענת איילת גרינברג בעלת "לצאת מהבלגן", חברה לארגון וסידור הבית, היא ניצול לא נכון של המרחב. בשם "מרחב" היא מכנה את החדרים, הארונות, המגירות, הקופסאות וכל מה שביניהם.

 

כדי להשתלט ולארגן נכון את הררי החפצים, ממליצה איילת לבדוק שני נושאים:

א. האם אתם יודעים למה מיועדת המגירה הזו? מגירת המסמכים שייכת להם בלבד, ואף לא חפץ זר אחד ייכנס לגור איתם בשותפות. הכלל הזה תקף לגבי ארון הנעליים, מדף החולצות, ארגז המצעים, ארונות המטבח וכו'.

ב. האם אתם מנצלים בחוכמה את המרחב? לא משנה אם מדובר בארון, מגירה או קופסא - הכלל זהה: ודאו שאתם משתמשים בכל השטח הנתון. לדוגמא: אם מערימים מגדלי חולצות בחלק הקדמי של המדף, חלקו האחורי יישאר ריק לגמרי (וגם אם תשימו שם דברים, לא תראו אותם והם ישכחו עם הזמן). לכן, ממליצה איילת, קפלו את החולצות קיפול צר בהתאם לעומק המדף וכך תנצלו את כל עומקו ותיהנו משפע של מקום.

 

המקומות הסמויים מן העין

אחרי שהבנו את שני כללי הבסיס, אפשר לגשת לעבודה, שתהפוך קלה יותר אם רק נחשוב באופן קצת יותר יצירתי. עם קצת דמיון, אפשר למצוא חללים לא מנוצלים בבית שיכולים לשמש מקום אחסון מצוין. הנה כמה דוגמאות שנתנה לנו איילת גרינברג:

 

1. הצד הפנימי של דלתות הארון. אם תבחרו לתלות דברים על החלקים הפנימיים של דלתות הארון, תיהנו מחלל מאוורר יותר בארון ומאפשרות למצוא בקלות רבה יותר פריטים כמו עניבות, צעיפים, חגורות. במטבח אפשר ליישם את אותו רעיון ולהרכיב ווים על דופן הדלת לתלייה של מוצרי ניקיון .


סקוצ' בשלוף (באדיבות מטבחי הדקל) 

 

2. בצמוד לארון הבגדים. במרבית המקרים, חלקו האחורי צמוד לקיר ואחת מדפנותיו צמודת לקיר ניצב. אם נזיז את הדופן הצדדית של הארון מהקיר, מרחק של 40-30  ס"מ, לא יותר, יווצר חלל אחסון מצויין ומבלי לשנות את מראה החדר. אפשר לאחסן במקום שנוצר את כל הנעלים שאינן בשימוש בתקופה הזו של השנה. לערום קופסא על קופסא בצורה מסודרת ואסתטית (לא לפני שניקינו את הנעליים היטב, כולל הסולייה). כל שנותר הוא לכתוב על דופן קופסת הנעליים מי נמצאות בתוכה.

 

3. המדפים העליונים בארון הספרים. חפצי נוי או ריקנות משמימה, זה מה שקורה לא פעם במדפים הגבוהים מכדי להיות נגישים. נכון, הם אינם מתאימים לספרים, אבל לקופסאות דווקא כן. אם מקפידים לבחור קופסאות זהות בגודל ובמראה, מניחים אותן בצורה מסודרת (ומוסיפים רישום מה כל אחת מכילה) - מרוויחים לא רק שטח אחסון אלא גם עניין וצבע לחדר.


איחסון בילט-אין (צילום באדיבות ברדה, סטודיו לעיצוב)

 

4. מתחת למיטה. שטח עצום, ריק וחשוך, שיכול לקלוט לתוכו חפצים רבים. מאחר שמדובר בחדר השינה, חשוב להקפיד על כמה כללי איחסון: הקפידו על שימוש בקופסאות סגורות היטב, כדי שהחפצים לא יצברו אבק. אם הקופסאות נראות לעין, עדיף להשתמש בקופסאות אסתטיות ותואמות. אם הדבר לא אפשרי, הקפידו לכסות את המיטה בכיסוי גדול שיסתיר את המתרחש מתחתיה.


אוצרות מתחת למיטה (צילום באדיבות איקאה)

 

גם המעצבים לשירותכם

 

"למזלנו הרב, פתרונות האחסון כבר מזמן אינם רק פתרונות פונקציונאלים לחלוטין, אלא פריטים בעלי אמירה עיצובית", אומרת יפעת פוגל, מנהלת הפירסום של רשת חנויות אי.די. דיזיין. "רוב הבתים כיום מעוצבים בחללים פתוחים, כשמהסלון רואים את המטבח, פינת האוכל או פינת המשפחה, ולהיפך. לכן, חלל המגורים הופך למעין 'חלל תצוגה': מקומות האחסון - כמו מזנונים ושידות פתוחות שמכילות חפצים, גם של הילדים - הם גם פריטי נוי.  במקביל, מפתחים כיום רהיטים הכוללים בתוכם חללי אחסון: הדומים, ספות, שולחנות, ארונות ומיטות הבנויים כשקיימות בהם אפשרויות אחסון, שמקלות עלינו את העבודה".

 

הקליקו כאן כדי לגלות מה מחכה לכם בגיליון השבוע

 


 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אחסון, אבל אסתטי
צילום: אפרת אשל, באדיבות איי. די. דיזיין
אחסון, אבל חלל תצוגה
באדיבות אדורבל
לאשה בפייסבוק
מומלצים