שתף קטע נבחר

איסינבייבה ניצחה במוט וקבעה שיא עולם נוסף

הרוסייה שמרה בקלות על התואר האולימפי וקבעה בניסיון השלישי את השיא השלישי בקן הציפור – 5.05 מ'. קניה שלטה על המסלול: ג'לימו שברה את שיא העולם לנוער ב-800 מ', קיפרוטו ניצח ב-3,000 מ' מכשולים. סוויפ אמריקני ב-400 מ' משוכות

ילנה איסינבייבה העריכה שהיא תצטרך לשבור שיא עולם כדי לשמור על התואר האולימפי שלה. היא טעתה. קופצת המוט הטובה בכל הזמנים נחה במהלך רוב התחרות, שכבה על מסלול הרקורטן המשובח באיצטדיון קן הציפור והניחה ליריבותיה הגדולות להיפסל אחת אחרי השנייה. שתי קפיצות שלה, אחת ל-4.70 מ' והשנייה ל-4.85 מ' הספיקו לניצחון ולזהב. השאר היה רק בונוס.

 

איסינבייבה, אולי האתלטית מספר 1 בעשור האחרון, ניצחה בתחרות וקבעה בגמר בבייג'ינג שיא עולם חדש, 5.05 מ', אחרי שפסלה פעמיים בגובה הזה. זהו שיפור של סנטימטר אחד לשיאה הקודם, אותו קבעה ב-29 ביולי במונאקו.

 

שיא עולם – בפעם ה-24 בקריירה

איסינבייבה התקשתה גם בגובה הקודם, 4.95 מ', שהיווה שיא אולימפי חדש, אבל אחרי שעברה אותו בניסיון השלישי המשיכה לשיא העולם השלישי ב'קן הציפור' – אחרי אלו של אוסיין בולט ב-100 מ' וגולנרה גלקינה ב-3,000 מ' משוכות.

 

ג'ניפר סטוצ'ינסקי האמריקאית, המתחרה העיקרית שלה, ניסתה לתת לה פייט, אבל הסתפקה ב-4.80 מ', ובמדליית הכסף. אחריה סיימו שתי רוסיות, סבטלנה פאופנובה ויוליה גולובצ'יקובה. שתיהן קבעו 4.70 מ', פאופנובה זכתה בארד בגלל שעשתה זאת בניסיון ראשון.

 

בשנים האחרונות איסינבייבה היא השליטה הבלעדית בענף. ברזומה שלה שני תארים מאליפויות העולם (ב-2005 ו-2007), זהב מאליפות אירופה ב-2006 ואין ספור נצחונות בתחרויות הגדולות בעולם – ה'גולדן ליג' וה'גראנד פרי'. כעת יש לה מדליית זהב אולימפית שנייה בקריירה ושיא עולם מספר 24.

 


ילנה איסינבייבה. מתרגשת כל פעם מחדש (איי.אף.פי)

 

מוטולה נפרדה מהאולימפיאה עם מקום חמישי

באחת מריצות ה-800 מ' האיכותיות ביותר במילניום הנוכחי, קבעה הקנייתית בת ה-18 פמלה ג'לימו שיא עולם לנוער ושיא אפריקאי חדש, והראתה שוב שהשיא המסומם של ירמילה קרטוחילובה מ-1983 לא יישאר על כנו עוד זמן רב. ג'לימו נטלה את ההובלה בתום הסיבוב הראשון ועצרה את השעונים 1:54.87 ד', שנייה וחצי לאט יותר מאחד השיאים העולמיים העתיקים ביותר.

 

ג'נט ג'פקוסגיי סיימה שנייה עם 1:56.07 ד' והשלימה 1-2 קנייתי, חסנה בנחאסי ממרוקו דורגה שלישית עם תוצאה מצוינת נוספת, 1:56.73 ד'. מריה מוטולה ממוזמביק, שהשתתפה בגמר חמישי באולימפיאדה שישית, דורגה במקום החמישי. מוטולה בת ה-35 כבר הבהירה שללונדון 2012 היא לא תגיע.


פמלה ג'לימו וג'נט גפקוסגיי. הקנייתיות חוגגות (איי.אף.פי)

  

מקיסי כמעט גנב את הזהב לקנייתים

ג'לימו תיכנס לספרי ההיסטוריה כאתלטית הראשונה בתולדות קניה שזכתה בזהב, ויחד איתה חגג היום קנייתי אחר, ברימין קיפרופ קיפרוטו. רץ ה-3,000 מ' מכשולים שמר על ההגמוניה של המדינה האפריקאית בענף, לאחר שניצח על קו הסיום את הצרפתי המפתיע מהדין מקיסי, ששבר את שיאו האישי בגמר ויחזור הביתה עם מדליית הכסף.

 

קיפרוטו קבע 8:10.34 ד' בריצה טקטית ואיטית יחסית, 15 מאיות אחריו סיים מקיסי. קנייתי נוסף, ריצ'רד קיפקמבוי מטילונג, זכה בארד. הקנייתי השלישי, הפייבוריט לניצחון אזקיאל קמבוי, דורג רק שביעי.

 

זהב ראשון לארה"ב בדיסקוס נשים – מאז 1932

במדליית הזהב הראשונה שחולקה היום בתחרויות האתלטיקה זכתה האמריקנית סטפני בראון טראפטון. זורקת הדיסקוס, שאפילו לא העפילה לגמר באתונה לפני ארבע שנים, השתפרה בצורה דרמטית מאז, וקטפה את הזהב בעזרת זריקה ל-64.74 מ'.


סטפני בראון טראפטון בפעולה. פריצת דיסקוס (איי.אף.פי) 

 

טראפטון העניקה לארצות הברית זהב ראשון בדיסקוס נשים מאז 1932 ואמרה: "זו הרגשה מדהימה. מישהו אמר לי שאם אגיע לקן הציפור אטיל ביצת זהב". ירליס באריוש מקובה הסתפקה במדליית הכסף, האוקראינית אולנה אנטונובה מנעה מהסינית איימן סונג ארד באיצטדיון הביתי.

 

בפעם החמישית - סוויפ אמריקני ב-400 מ' משוכות

להבדיל מגמר המוט וגמר ה-800 מ' לנשים, גמר הקפיצה לרוחק לגברים לא התעלה לרמה גבוהה. רק שלושה קופצים עברו 8.20 מ' בתחרות, והזוכה בזהב, אירווינג סלדינו מפנמה, פסל שלוש פעמים ולא התקרב לתוצאת השיא שלו, 8.73 מ'. למרות זאת, אלוף העולם חגג את העובדה שהפך גם לאלוף האולימפי, בעזרת ניתור ל-8.34 מ'. קוטסו מוקנייה מדרום אפריקה הסתפק בכסף, איברהים קמג'ו מקובה סיים שלישי.


אנג'לו טיילור, קרון קלמנט וברשון ג'קסון. סוויפ אמריקני (איי.אף.פי)

 

כצפוי, ארצות הברית שלטה באחת הריצות המזוהות ביותר איתה, ה-400 מ' משוכות. אנג'לו טיילור הוביל שלישייה אמריקנית אל הפודיום, כשקבע שיא אישי, 47.25. קרון קלמנט (47.98 ש') וברשון ג'קסון (48.06 ש') סיימו במרחק גדול אחריו, אבל עדיין הקדימו את חמשת הרצים האחרים בגמר ושיחזרו את ההישג של ג'מייקה ב-100 מ' לנשים.

 

זו היתה הפעם החמישית שארצות הברית מעלה שלושה אתלטים לדוכן המנצחים בריצה זו, והפעם הראשונה מאז 1962. ב-100 מ' משוכות לנשים עשויה התמונה לחזור על עצמה. לולו ג'ונס קבעה את הזמן המהיר ביותר בחצי הגמר, 12.43 ש', הדולקות אחריה היו גם כן אמריקניות – דמו צ'רי ודון הארפר. השבדית סוזנה קאלור נתקלה במשוכה הראשונה, פרשה והודחה מבייג'ינג.

 

אוסיין בולט משייט לדאבל

שני שיאי עולם כבר נקבעו ב'קן הציפור' ושיא עולם נוסף, זה של מייקל ג'ונסון הגדול מאטלנטה 1996, נמצא אף הוא בסכנה. האתלט שיכול למחוק את האיש וריצת הברווז מספר השיאים הוא זה שקבע את שיא העולם הראשון בתחרויות האתלטיקה בבייג'ינג. אוסיין בולט הג'מייקני, שעצר את השעונים על 9.69 ש' בגמר ה-100 מ' והפך לאלוף אולימפי ולאדם המהיר בעולם, פתח הבוקר (ב') את המסע שלו לעבר הדאבל בטיול קליל.

 

בולט, המועמד הבולט לזכייה בזהב האולימפי ב-200, קבע רק 20.64 ש' במוקדמות, אבל ברבע הגמר הוא הגביר את הקצב וקבע תוצאה של 20.29 ש' עם ניצחון ברור וקליל במקצה שלו בדרך לחצי הגמר. עתה יש המצפים אולי שינפץ את שיאו המדהים של ג'ונסון - 19.32 ש', למרות שהוא רק החמישי להמשיך לשלב הבא. בראין דג'ינגאי מזימבאבווה, וולטר דיקס מארה"ב, כריסטופר וויליאמס מג'מייקה וברנדן כריסטיאן מאנטיגואה רצו מהר ממנו במוקדמות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים