שתף קטע נבחר

ארה"ב: צמיד אלקטרוני לתלמידים שמבריזים

בית המשפט במדינת טקסס שבארצות הברית התיר לבתי ספר להשתמש בצמידים אלקטרוניים כדי לאתר תלמידים שנוהגים להבריז משיעורים באופן קבוע. הצמידים, שיחוברו למערכת איכון לוויני (GPS), יוצמדו לקרסוליהם של התלמידים הבעייתיים. ארגון זכויות אדם במדינה טען כי ההחלטה מפרה את זכות התלמידים לפרטיות.

 

השופטת לינדה פן בבית המשפט במחוז בקסר שבטקסס אישרה את התוכנית, שבה ישתתפו תחילה כ-50 תלמידים. היא התירה לכפות על הילדים, הלומדים בבתי ספר שונים באזור העיר סן אנטוניו, לענוד את הצמידים במשך שישה חודשים כדי לבחון את הצלחת הפרויקט.

 

"הגענו לשלב קריטי בתקופתנו, שבו אנו ניצבים בפני שתי אפשרויות - לחנך או לשלוח למאסר", כתבה פן בהחלטתה. היא התייחסה בדבריה למחקרים הקושרים בין תלמידים הבורחים משיעורים לבין הסיכוי שלהם לבצע פשעים בעתיד. "ביכולתנו לחנך אותם עכשיו או להסתכן בכך שהם יישלחו למאסר בהמשך חייהם".

 

לפי החלטת השופטת, התלמידים שיאלצו להשתתף בפרויקט יענדו את הצמידים במשך 24 שעות ביום. פן עצמה תחליט אילו ילדים ישתתפו בתוכנית

במהלך דיונים שיתקיימו בעתיד בבית המשפט. היא הצהירה כי היא תבחר בתלמידים הידועים בקשריהם לכנופיות ואשר יש להם היסטוריה ארוכה של הברזות מבית הספר.

 

טרי בורק, העומדת בראש אגודת זכויות וחירויות האזרח בטקסס, תקפה את החלטת בית המשפט. "אנחנו תומכים בניסיונות לשמור על ילדים בבית הספר, אך יש כאן. מה קורה לצמיד אחרי שעות בית הספר? האם זה הוגן שבתי הספר ובתי המשפט יידעו היכן ומה עושה תלמיד מחוץ לשעות הלימודים?"

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צמיד אלקטרוני (ארכיון)
צמיד אלקטרוני (ארכיון)
צילום: מאיר פרטוש
מומלצים