שתף קטע נבחר

נשיא אוקראינה: עלינו להרחיב יכולותינו הצבאיות

ביום העצמאות ה-17 של אוקראינה, משגרת קייב מסר תקיף למוסקבה. ברחובותיה של קייב הבירה נעו עשרות טנקים, משוריינים ומשגרי טילים - ובנאומו המיוחד הבהיר הנשיא ויקטור יושנקו כי צירוף ארצו לנאט"ו וחיזוק יכולותיה הביטחוניות נמצאים בראש סדר העדיפויות הלאומי

העימות בקווקז נותן את אותותיו: נשיא אוקראינה ויקטור יושנקו אמר היום (א') כי צירוף ארצו לברית הצפון-אטלנטית נאט"ו הוא חיוני לשמירה על ביטחון המדינה.

 

באירוע לציון 17 שנים לעצמאותה של אוקראינה, הודיע יושנקו כי יש צורך להרחיב את יכולותיה הביטחוניות של ארצו. הרקע לדבריו של יושנקו הם התגובה הצבאית הקשה של רוסיה לפלישת הצבא הגאורגי למחוז הבדלני דרום אוסטיה - שעוררה חששות בקרב הרפובליקות הסובייטיות לשעבר. במסר מיוחד לרגל יום עצמאותה של אוקראינה, קרא נשיא רוסיה דמיטרי מדבדב לקייב שלא לפגוע בקשרים הטובים בין שתי השכנות.

 

יושנקו נשא דברים בפני קהל של אלפים רבים בכיכר העצמאות של קייב - המקום שבו נערכו ב-2004 הפגנות המוניות שהביאו לעלייתו לשלטון. לאחר נאומו, הפגין הצבא האוקראיני לראשונה זה שנים את עוצמתו.

 

טנקים, משוריינים ומשגרי טילים נעו ברחובותיה הראשיים של הבירה. מטוסי קרב חלפו בשמים, והבירה רעדה לקול רעם התותחים. "עלינו להחיש את עבודתנו כדי להפוך לחברים מן המניין במערכת האירופית להגנה - ולשפר את יכולתנו הביטחונית", אמר יושנקו, בהתייחסו לנאט"ו. "רק צעדים אלה יבטיחו את ביטחוננו ואת שלמות גבולותינו", הוסיף.


חיילים אוקראינים צועדים בקייב, היום (צילום: AFP) 

 

רוסיה קיבלה במורת רוח רבה את שאיפותיה של אוקראינה להצטרף לנאט"ו - כשם שהיא מתנגדת לשאיפותיה הדומות של גאורגיה. מוסקבה רואה את הניסיון של נאט"ו לחדור לתחום השפעתה כאיום ביטחוני מובהק.

 

בדברי הברכה ששיגר נשיא רוסיה, הזכיר מדבדב לאוקראינה את הקשרים החזקים והטובים בין שתי המדינות - שהחלו לפני אלפי שנים. "מדינותינו כרוכות בקשרים היסטוריים, רוחניים ותרבותיים בני שנים רבות. אני סבור שהמשימה העיקרית עתה היא לא לאפשר לנכס היקר הזה, שאותו ירשנו מהדורות הקודמים להתבזבז. עלינו לשמר אותו ולחזק אותו".

 

בעימות בין טביליסי למוסקבה, תמכה קייב בגאורגיה - וכעסה כאשר ספינות קרב רוסיות, העוגנות בבסיס סווסטופול שאותו חוכרת רוסיה מאוקראינה עגנו לחופי גאורגיה בים השחור. בתגובה, הורה יושנקו להגביל את תנועת ספינות הקרב הרוסיות המוצבות בחצי האי קרים. במשך ימים ספורים התעורר החשש מפני התלקחות בין מוסקבה לקייב, אך לבסוף חזר בו יושנקו מהוראתו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יושנקו. להרחיב יכולות ביטחוניות
צילום: איי פי
צילום: AFP
משגרי טילים במרכז קייב, היום
צילום: AFP
מומלצים