שתף קטע נבחר

התפוצץ המשא ומתן בין ארקפה לקפה נטו

שתי הרשתות ניהלו בתחילת 2008 מגעים לפיהם היתה אמורה ארקפה לרכוש את קפה נטו. הסיבה לפיצוץ המו"מ: הרשתות לא הצליחו להגיע להסכמה לגבי המחיר אותו תשלם ארקפה לחיים מלכה, הבעלים של קפה נטו

רשתות בתי הקפה קפה נטו וארקפה ניהלו בתחילת 2008 מגעים לפיהם היתה אמורה ארקפה לרכוש את קפה נטו. ל"כלכליסט" נודע כי הרשתות לא הצליחו להגיע להסכמה לגבי המחיר אותו תשלם ארקפה לבעלים של קפה נטו, חיים מלכה.

 

רשת ארקפה נמצאת בבעלות משפחת שמר ומונה 31 סניפים של בתי קפה, וכן שלוש מסעדות של הרשת האיטלקית ג'ויה. רשת קפנטו מונה כיום כ-15 סניפים בפרישה ארצית. ככל הידוע, כוונת משפחת שמר היתה להמשיך ולהפעיל את הרשת כקפה נטו.

 

ארקפה מפעילה מפעל גדול בנתניה, שיכולת הייצור שלו גבוהה מזו המיוצרת בפועל. רשת נוספת בפורטפוליו המשפחתי יכולה "להעסיק" את המפעל.

 

באחרונה חתמו לחם ארז וקופי בין על הסכם מיזוג תוך שמירה על כל מותג בנפרד. מיזוגים מסוג זה מאפשרות התייעלות תפעולית של הרשתות אל מול חברות בעלות פריסה רחבה יותר כמו ארומה, קפה קפה שמתרחבת בזכיינות במהירות, קפה ג'ו ועוד.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לא הגיעו להסכמה
לא הגיעו להסכמה
מומלצים