שתף קטע נבחר

הטלוויזיה החינוכית לא תיסגר

בתום הדיון על תקציב המדינה הוחלט לאמץ את המלצות ועדת שטרן, לפיהן החינוכית תמשיך לפעול. מנכ"לית החינוכית: "זה מהלך שהיה סותם את הגולל על השידור הציבורי בישראל"

הוסרה הגיליוטינה מעל ראשה של הטלוויזיה החינוכית. בהצבעה בממשלה על תקציב המדינה שאושר הלילה, הוכנס בעניינה של החינוכית סעיף לחוק ההסדרים שדורש ליישם את המלצות דו"ח ועדת שטרן מ 2003 לפיו הטלוויזיה החינוכית

תמשיך להפיק תוכניות ולשדרן.

 

לפי ועדת שטרן, שהמלצותיה אומצו על ידי ממשלת ישראל בסוף 2003, הטלוויזיה החינוכית תהפוך לחברה ממשלתית ללא מטרות רווח. המדינה תקצה עבורה  100 מיליון שקלים בשנה. המבנה הארגוני שלה ישונה ויתייעל על ידי איחוד חטיבות והפחתת מניין כוח האדם שלה לכ-140 עובדים. 

 

בראש הוועדה עמד אז יאיר שטרן – מנכ"ל הטלוויזיה לשעבר וכן היו חברים בה אנשי חינוך ותקשורת, כמו מיכל ארבל – מנהלת הטלוויזיה החינוכית לשעבר, ד"ר אילנה זיילר – מנהלת אגף א' מוסדות חינוך, משרד החינוך, היאם טאנוס – יועצת בכירה במגזר הערבי במחוזות חיפה והצפון והסופרת גלילה רון פדר.

  

הטלוויזיה החינוכית סבלה בשנים האחרונות בעיקר מזעזועים מבית. הפרילנסרים טענו להסדרי העסקה פוגעניים.

וועדי העובדים בחינוכית חוששים מפיטורי עובדים לאור הצהרה של משרד האוצר, הנציבות והנהלת החינוכית, לפיה הטלוויזיה החינוכית תסתפק ב-140 עובדים - או שלא תהיה טלוויזיה חינוכית.  משמעות אישור התקציב בממשלה היא שהנהלת החינוכית תציג לרבים מעובדיה הסכמי פרישה.

 

מיפה ויגודסקי מנכ"לית הטלוויזיה החינוכית נמסר בתגובה: "לכל אורך הדרך טענתי, כי סגירת החינוכית תסב פגיעה אנושה למערכת החינוך ולתלמידי ישראל, כמו שאר המגזרים אשר נהנים מתכנים מעצימים ומעשירים, ותסתום את הגולל על השידור הציבורי במדינת ישראל. עוד יותר מזה, סגירת החינוכית היתה יכולה להתפרש כמסר שלילי, עבור כל גוף במגזר הציבורי, אשר ביצע רפורמה ארגונית מוצלחת, או שנמצא בעיצומה של רפורמה כזאת. אני מבקשת להודות לשרת החינוך ולשאר שרים אשר תמכו במאבקנו, וליו"ר ההסתדרות, עופר עיני, אשר נלחם עד הרגע האחרון על זכות קיומה של התחנה ועל עובדיה". 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לאתר ההטבות
מומלצים