שתף קטע נבחר

טעימת יינות יקב "אלכסנדר"

יקב הבוטיק "אלכסנדר", שנמצא בשרון, ערך טעימה של יינות בציר 2004. שגיא קופר שגיא קופר טעם

יקב הבוטיק "אלכסנדר" שבשרון, בן 12 שנה. ליקב כ-50 דונם כרמים בגליל העליון והוא משיק בימים אלה את יין הדגל שלו – אלכסנדר הגדול, בציר 2004. את ההשקה הפומלית הוא ערך ב-RDB, המסעדה החדשה של רונן דברת בלוך, שעל הבר היפה שלה התמקמתי וטעמתי את היינות, זה אחר זה.

 

"אלכסנדר הגדול": קברנה סוביניון (עם 5% מרלו) שהענבים לו מגיעים מכרם בכפר שמאי, שהוא בן 25 שנה. היין שהה והתישן לא פחות מאשר 34 חודשים בחביות צרפתיות ברובן, חלקן הגדול חדשות. היין עדיין סגור למדי, אבל מגלה לא מעט עץ שמשתלב יפה ביין, ולא מעמיס עליו. אפשר להבחין כבר בארומות של תפוזים, מעט ירקרקות, אנימליות מרומזת ודובדבנים, שיוצאים אם היין נשאר קצת בכוס. בפה התחושה היא של יין טוב, יבש ונעים מאוד, בהחלט איכותי. סיומת בינונית-ארוכה. מחיר: 230 שקל. (15.5/20)

 

סירה 2006 - אף מאוד אופייני, הרבה "בשר" גם באף וגם בפה. יין מאוזן, בעל סיומת מתובלת וטובה. טאני, אך בדיוק במידה ולא באגרסיביות. אפשר היה לחוש במשהו קוניאקי בסיומת. הארומה הזאת הופיעה באחד היינות האחרים שנפתחו לטעימה – מרלו, 2005 – שהיה בהחלט מצוין. הסירה הוא יין מעניין וטוב, במחיר הולם של 120 שקלים לבקבוק. (15.5/20)

 

גסטון 2005 - מרלו (75%), סירה וגרנאש. זהו בלנד נחמד, טעים ולא מחייב, בעל גוף בינוני וסיומת טובה ויבשה. יוצא פה לא מעט עץ, כבד, שוקולדי ומתוק, שעושה את היין ל"אוהבי" הז'אנר. 120 שקלים (14 – 14.5/20)

 

את שני היינות לבנים שהשיק היקב פחות אהבתי: לסוביניון בלאן חומציות נמוכה מדי לטעמי והשרדונה היה תוקפני מאוד במתקפה, שמאוד לא התאימה לאף. הסך הכל הוא שהיינות האדומים הם יינות "עולם חדש" מהנים וטובים.

 

שגיא קופר עורך את אתר היין והאלכוהול "בקבוק "

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים