שתף קטע נבחר

5 הבנקים הגדולים הרוויחו ברבעון 2 מיליארד שקל

תוצאות הרבעון השני של 2008 ממשיכות את מגמת הירידה ברווחיות הבנקים שהחלה ברבעון הראשון: רווחי חמשת הבנקים ירדו בכ-32% לעומת הרבעון המקביל בשנה שעברה. הכנסות חמשת הבנקים הגדולים מעמלות הסתכמו בכ-3 מיליארד שקלים. לאומי רשם את הרווח הגדול ביותר - 889 מיליון שקלים

חמשת הבנקים הגדולים - לאומי, פועלים, מזרחי-טפחות, דיסקונט והבינלאומי - הרוויחו ברבעון השני של 2008 סכום כולל של 1.987 מיליארד שקלים. מדובר בירידה של 32% לעומת הרווח הכולל של הבנקים ברבעון המקביל אשתקד.

 

תוצאות הרבעון בבנקים הושפעו ברבעון מגידול בהפרשה לחובות מסופקים (חובות שהבנק מסופק לגבי היכולת לגבות אותם), ובחלק מהבנקים הן הושפעו מהפסדים בניירות ערך.

 

עם זאת, הרבעון השני של 2008 היה טוב בהרבה מהרבעון הראשון של השנה שבו רשמו הבנקים הפסד מצרפי של 793 מיליון שקל, בעיקר בשל הפסדי עתק על ההשקעות בארה"ב וגידול ניכרבהוצאות של שכר לעובדים ותנאי פרישה.

 

הבנק שרשם את הרווח הגדול ביותר ברבעון הוא לאומי - 889 מיליון שקל. רווח זה כולל 250 מיליון שקל ממכירת 20% ממניות חברת כרטיסי האשראי לאומי קארד לקבוצת עזריאלי.

 

העמלות עולות, המשכורות יציבות

למרות הירידה בפעילות, אחד הסעיפים שדווקא רשמו עלייה קלה בסיכום תוצאות הבנקים הוא העמלות שהם גובים מהלקוחות. חמשת הבנקים גבו מהלקוחות ברבעון השני עמלות תפעוליות בהיקף של 2.983 מיליארד שקל, עלייה של כ-1% לעומת הרבעון המקביל אשתקד.

 

הוצאות השכר בחמשת הבנקים ברבעון נותרו יציבות והסתכמו ב-3.35 מיליארד שקל ברבעון.

 

במהלך הרבעון השני רשמו הבנקים הרעה בפעילותם. הרווח הנקי מפעולות רגילות, האמור לתאר את הרווח מפעילות שוטפת ללא מכירות חד-פעמיות, התכווץ ב-24%. חמשת הבנקים רשמו יחד רווח מפעולות רגילות של 1.689 מיליארד שקל, לעומת 2.221 מיליארד שקל ברבעון המקביל אשתקד.

 

בסעיף התשואה על ההון מפעולות רגילות, המשקף את הרווחיות היחסית של פעילות הבנק לעומת ההון העצמי שברשותו, מוביל מזרחי-טפחות עם תשואה של .13.8%, אחריו בנק לאומי עם תשואה על ההון מפעולות רגילות של 13.4%; הפועלים עם 12.6%; דיסקונט עם 10%, ולבסוף הבנק הבינלאומי עם התשואה הנמוכה ביותר על ההון (מפעולות רגילות) -6.3%.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
בנק הפועלים: כבר לא הכי גדול
צילום: ירון ברנר
מנכ"ל בנק לאומי, גליה מאור: הכי גדול
צילום: בן לם
מומלצים