שתף קטע נבחר

השוואת מוצרים: איזה חומוס הכי בריא ואיזה הכי דיאטטי?

אחרי שניתחנו מה מכיל החומוס התעשייתי, הורדנו את כל אריזות החומוס מהמדפים ובדקנו: איזה חומוס הכי בריא? איזה דיאטטי? האם חומוס אורגני בריא יותר? והאם קיים חומוס שהוא גם בריא, גם דיאטטי וגם טעים? יעל גרטי בחנה 34 סלטי חומוס וחזרה עם מסקנות. כתבה שנייה ואחרונה

חומוס הוא בבסיסו מאכל נפלא, אלא שכדי לייצבו וכדי להאריך את משך חייו מתווספים אליו בתהליך הייצור חומרים משמרים, חומרים מייצבים, סיבים תזונתיים, קורנפלור ומלח לימון או חומצת לימון.

 

מן הכתבה הראשונה עולה כי כדאי לבדוק על גבי תווית האריזה האם החומוס מכיל שמן, היכן ברשימת המרכיבים ממוקם השמן (לפני או אחרי הטחינה, מה שמצביע על הכמות היחסית), ואיזה שמן הוא מכיל, שכן מומלץ להעדיף חומוס על בסיס שמן קנולה על פני חומוס על בסיס שמן סויה (אם חייבים לבחור בחומוס שמכיל שמן, כמובן). עוד כדאי להעדיף חומוס שמכיל חומר משמר מסוג פוטסיום סורבט על פני חומוס שמכיל פוטסיום בנזואט, שכן האחרון התגלה כמסוכן לילדים ונאסר לשימוש במדינות אחדות; וכדאי להעדיף, מטעמים קלוריים, חומוס שאינו מכיל קורנפלור. באשר לחומוס שמכיל חומצת לימון או מלח לימון, הרי ששניהם מוצרים תעשייתיים, כאשר מלח לימון נחשב נחות יותר.

 

יצאתי לבדוק מקרוב את סלטי החומוס השונים הנמכרים בארץ: במשך שלושה שבועות טעמתי 34 מוצרים של שבעה יצרנים שונים, קראתי ביסודיות את התוויות והעליתי קושיות. התוצאות לפניכם.


חומר מייצב, משמר, שמן סויה ועוד. חומוס מקופסא (צילום: אסף אמברם)

 

שני סוגים של חומר משמר במוצר אחד?

נוכחות שני סוגים של חומר משמר (פוטסיום סורבט ופוטסיום בנזואט) במוצרי החומוס של "מעדני מיקי" ו"נאש נאש", מעוררת את השאלה מדוע יש בכך צורך. "משרד הבריאות קבע שכמות החומר המשמר בכל מוצר מזון לא תעלה על גרם אחד לקילוגרם", עונה נני ברק, מנהל הפיתוח והייצור של 'נאש נאש', "אך לא קיימת הגבלה לגבי סוג החומר המשמר. רוב היצרנים משתמשים בחומר המשמר הזול יותר, שהוא פוטסיום סורבט, ואילו אנחנו מוסיפים את הבנזואט, שהוא יקר יותר. שני החומרים עושים אותה עבודה, אך יחדיו הם פועלים טוב יותר להארכת חיי המוצר". "שני החומרים המשמרים אכן משלימים זה את זה", מאשר פרופ' אייל שמעוני מהפקולטה להנדסת ביוטכנולוגיה ומזון בטכניון, "ואם משתמשים בשני הסוגים ניתן להשתמש בפחות חומר משמר בסך הכל".

 

שלושה סוגים של חומר מייצב במוצר אחד?

אחד ממוצרי "אחלה" של "שטראוס" מכיל שלושה סוגים שונים של חומר מייצב, מה שמעורר כמובן תהיות. "השימוש במייצבים אינו נעשה בחומוס עצמו", מוסרת החברה, "כי אם בחלק מן התוספות המפוזרות על החומוס, ובכל אופן מייצבים אלה מופקים מן הצומח (שיח הגואר, עץ השיטה) ותפקידם במזון הוא להעניק למרקם את היציבות הרצויה".

 

האם יש שמן זית בחומוס?

נוכח מחירו הגבוה של שמן הזית וערכיו הבריאותיים, ניתן היה להניח שאם יצרן שילב שמן זית במוצר, הרי ששמן זה יוזכר ברשימת המרכיבים, אך לא כך הוא אצל "שטראוס". "במוצרים שבהם רואים שמן זית, אכן יש שמן זית, בנוסף לשמן סויה הקיים במוצר", נמסר מהחברה, "האריזה מצהירה 'שמנים צמחיים' ומתייחסת במקרים אלה לשמן סויה ולשמן זית. התקן הקבוע בחוק אינו דורש מהיצרן לפרט את סוג השמן".

 

מה זה שמן זית טהור?

שמן זית כתית, שמן זית כתית מעולה, שמן זית כתית מכבישה קרה ושמן זית מזוכך (לא להתקרב!) – כל אלה מושגים מוכרים מעולם שמן הזית; אך מה טיבו של שמן הזית הטהור, המופיע על גבי אריזות מוצרי "נאש נאש"? "יש יצרנים המוהלים את שמן הזית בשמן סויה", עונה נני ברק, "ואז השמן אינו 100% טהור. אנחנו משתמשים בשמן זית סורי כתית מעולה מכבישה קרה, שאינו נמהל בשמן אחר, ומכאן ההגדרה טהור".

 

"טחינה שומשומין"?

חברת "משני" מציינת על גבי אריזותיה כי החומוס מכיל טחינה שומשומין, כלומר טחינה משומשום, מה שמעורר כמובן את השאלה מדוע טורח היצרן לציין זאת. "לא כל טחינה עשויה משומשום", מוסרים מחברת 'משני', "ישנן טחינות העשויות מבוטנים או ממרכיב דומיננטי אחר, ולכן אנו טורחים לציין כי נעשה שימוש בטחינה משומשום". תשובה זו מעוררת, כמובן את השאלה האם היצרנים האחרים משתמשים בטחינת שומשום, או בתחליפים זולים יותר.

 

מה זה "ירקות" ברשימת המרכיבים?

מי שאלרגי לחצילים או לעגבניות, למשל, ירצה כמובן לדעת האם מוצר מסוים מכיל אותם, אלא שב"משני" בחרו לנקוט בגישה כללית ולציין שהחומוס מכיל 'ירקות'. "אין באפשרותנו לפרט כל ירק וירק", נמסר מהחברה, "ולפיכך אנו מקטלגים את מרכיבי הירקות תחת 'ירקות'. בכל אופן, החומוס המזרחי שלנו מכיל, בין היתר, פלפלים".

 

האם לחמם חומוס במיקרוגל?

חלק ניכר ממוצרי "נאש נאש" מציינים על גבי האריזה כי ניתן לחמם את המוצר במיקרוגל, אך האם חימום זה אינו פוגם במוצר? "אין בעיה לצרוך חומוס אחרי חימום", עונה פרופ' שמעוני, "אלא שלא מומלץ להחזירו למקרר לאחר מכן".

 

האם שמן חמניות אורגני הוא בריא?

חברת "אדמה", שהשיקה לאחרונה שני מוצרי חומוס אורגני, המיוצרים עבורה על-ידי יצרן אנונימי בשם 4/1629 (בדיקה מגלה כי מדובר במפעל "פלורנטין" לסלטים אורגניים, הממוקם באזור התעשיה של כרמיאל), בחרה דווקא בשמן חמניות אורגני

 (מכבישה קרה) עבור מוצריה, מה שמעורר כמובן את השאלה האם שמן זה בריא יותר? "זהו שמן צמחי עשיר בחומצות שומן רב-בלתי רוויות ותרומתו דומה לתרומתם של שמנים צמחיים אחרים", מוסרת ד"ר שרה קפלן, התזונאית הראשית של 'קופת חולים מאוחדת', "העובדה שמדובר בשמן אורגני אינה משמעותית בהקשר הבריאותי, אם נתעלם לרגע מן ההנחה שכל מוצר אורגני הוא טוב יותר".

 

"החומוס הכפרי האורגני מכיל גם שמן זית", נמסר מחברת 'אדמה', "ומינונו ביחס לשמן החמניות נקבע בהתחשב בתכונות שמן הזית, כגון התגבשות בקירור וטעם דומיננטי, כלומר מרירות מסוימת. בשל תכונות אלה קיימת לעתים העדפה לשימוש בשמן חמניות, שטעמו נייטרלי ותרומתו לטעם ולמרקם היא אופטימלית".

 

"הבחירה בשמן חמניות בחומוס אורגני היא תמוהה", אומרת איילת בוקר-נווה, תזונאית הוליסטית מ'המטבח הטבעי' בירושלים, "אם הסיבה היא מרירותו של שמן הזית הרי שניתן להשיג גם שמני זית עדינים מאד ולא מרירים כלל".

 

מדוע מוצר אורגני מכיל בכלל חומר מייצב?

מחומוס אורגני היינו מצפים שלא יכיל תוספים תעשייתיים (גם אם מקורם טבעי), אך החומוס האורגני של "אדמה" מכיל חומר מייצב מסוג קסנטן גאם. "זהו תוצר צמחי טבעי המאושר לשימוש במוצרים אורגנים", נמסר מהחברה, "והשימוש בו נעשה במטרה להשיג מרקם יציב ואחיד". כזכור (ראו בכתבה הראשונה, דברי פרופ' שמעוני), קסנטן גאם מיוצר על-ידי חיידקים בתהליך טכנולוגי, כך שמדובר במוצר תעשייתי לכל דבר.

 

כיצד נשמר חומוס אורגני במשך למעלה מחודש ללא חומר משמר?

תשובת חברת "אדמה" לשאלה זו הזכירה שימוש בחומרי גלם איכותיים, הקפדה על היגיינה (האם מכאן ניתן להסיק שיצרנים אחרים אינם מקפידים על היגיינה ולכן משתמשים בחומר משמר?), בקרת טמפרטורה ואטימות מוחלטת של אריזה, לצד שימוש בחומרים טבעיים (אילו?) המסייעים בהארכת חיי המדף של המוצר. טעימה קטנה מהמוצר מספקת את התשובה האמיתית לשאלה זו: המלח. הוא מתפקד כאן כחומר משמר, וכתוצאה מכך המוצר מלוח באופן מוגזם ולא נעים. "הנתרן במזון שלנו הוא אחת הצרות המשמעותיות של התזונה בעידן המודרני", אומר פרופ' שמעוני, "אנו נדרשים לצרוך פחות ופחות נתרן. אחת מטכניקות שימור המזון היא העלאת ריכוז המלח, מה שמאט את קצב התפתחות השמרים. גם פוטסיום סורבט, אגב, מאט משמעותית, אך אינו מונע לחלוטין, התפתחות שמרים במזון. כמובן שהקפדה על איכות חומרי הגלם ואריזה אטומה היטב מסייעים, אך אם היצרן משתמש בכמות גדולה של מלח, הצרכן נאלץ לבחור בין צריכת חומר משמר ובין צריכת כמות מוגזמת של מלח. אין ארוחות חינם".

 

מדוע לא ניתן להשתמש בחומוס האורגני אחרי חמישה ימים מרגע פתיחת האריזה?

"אריזות המוצר אטומות הרמטית", נמסר מ'אדמה'. "מרגע חשיפת המוצר לאוויר קיימת סכנת זיהום מיקרוביאלי. כיוון שכך, החומוס משווק באריזות קטנות, של 200 גרם, המאפשרות לצרכן שימוש בטוח במשך חמישה ימים מרגע הפתיחה".

 

האם חומוס אורגני הוא בריא יותר?

צרכן שרוכש חומוס אורגני יוצא מן ההנחה כי מדובר במוצר בריא יותר, אך לא כך הוא הדבר. החומוס האורגני של "אדמה" מבוסס על שמן חמניות, שתרומתו, כאמור, דומה לתרומתם של שמן הסויה ושמן הקנולה. הוא אינו דל קלוריות (252-315 קלוריות ב-100 גרם) ואינו דל שומן (22.1-27.8%), כאשר 2.73%-5.7% מסך אחוזי השומן הוא שומן רווי, שהוא שומן קשה יותר לעיכול ואינו מומלץ מבחינה בריאותית, כיוון שהוא עשוי להעלות את רמת הכולסטרול (ובמיוחד את הכולסטרול ה"רע") ולגרום למחלות לב. בנוסף, מכיל החומוס האורגני כמות גדולה של מלח, שאינה מתאימה למי שמוגבל בצריכתו, קורנפלור המעשיר את המוצר בקלוריות מיותרות, מייצב צמחי ומלח לימון, שהוא, כאמור, מוצר תעשייתי נחות.

 

איזה חומוס הוא הבריא ביותר?

כדי לבחור בחומוס הבריא ביותר יש להגדיר את הקריטריונים לבחירה. החומוס האידיאלי יהא חף משומן רווי (אלא שטחינה מכילה שומן רווי - וחומוס בלי טחינה זה לא חומוס), חף מחומרים משמרים ומייצבים, מחומצת לימון, מלח לימון, חומצה לקטית, אינולין ומעודפי נתרן. חומוס כזה, למרבה הצער, לא קיים.

 

החומוס של "נאש נאש", המסתמן כביכול כבריא ביותר, מכיל שני חומרים משמרים, כשאחד מהם (בנזואט) מאושר אמנם על-ידי משרד הבריאות הישראלי, אך נאסר לשימוש במדינות אחדות. חומוס "משני", המסתמן גם הוא כחומוס בריא, מכיל כמות גדולה יחסית של שומן רווי (פי 2.5 מכמות השומן הרווי בחומוס "נאש נאש", למשל) וחומר משמר אחד.

 

יתר מוצרי החומוס משופעים בתוספים תעשייתיים: חומוס "מיקי" מכיל עמילן, מייצב צמחי, חומצת לימון ושני חומרים משמרים, ביניהם בנזואט. חומוס "צבר" מכיל חומצת לימון, חומצה לקטית, אינולין (סיבים תזונתיים), חומר משמר מסוג פוטסיום סורבט ומייצב צמחי מסוג קסנטן גאם. חומוס "סלטי שמיר" מכיל מלח לימון ופוטסיום סורבט; חומוס "אחלה" של "שטראוס" מכיל חומצת לימון, חומרים מייצבים מסוג גואר גאם וקסנטן גאם, חומר משמר מסוג פוטסיום סורבט וכן אינולין. גם החומוס האורגני, האמור להיות חף ממרכיבים תעשייתיים, מתגלה, ככתוב לעיל, כלא יותר בריא ממוצרי חומוס בלתי אורגניים. כיוון ששום מוצר אינו מושלם, לא ניתן לבחור בשום מוצר כבריא ביותר וכל צרכן מוזמן לבחור חומוס לפי ראות עיניו.

 

החומוס הדיאטטי ביותר: "נאש-נאש"

 

החומוס הטעים ביותר: "נאש נאש"

 

פירוט המוצרים שנבדקו

ברשימת התכולה לצד כל מוצר הוזכרו רק חומרים שאינם טבעיים, כלומר חומוס, טחינה, מים, תבלינים וכו' אינם נזכרים כאן. כל המוצרים כשרים.


מכיל: פוטסיום סורבט.

 

התווית מצהירה: 100% חומוס טבעי ללא צבעי מאכל, מה שמעורר כמובן את השאלה ממתי מכיל החומוס צבעי מאכל? היתרון הבולט של "משני" הוא היעדר שימוש בשמן צמחי.

המרקם חלק וחסר יחוד, התיבול טוב.

 

המחיר: 12.49-12.99 לאריזה במשקל 300 גרם.

 

ניתן להשיג ברשתות השיווק: "שופר סל", "קו-אופ", "חביב", "יינות ביתן", "סופר דוש", "ויקטורי" ו"יוחננוף".



מכיל: פוטסיום סורבט.

 

המרקם מאוד נחמד, התיבול טוב, לדעת מיטל, הטועמת המסייעת, החומוס מעט מלוח מדי, לטעמי המליחות בהחלט תקינה.

 

המחיר: 13.49-13.99 לאריזה במשקל 300 גרם.


 

מכיל: עמילן תירס (קורנפלור), מייצב צמחי מסוג גואר גאם וחומרים משמרים (שני הסוגים).

 

מבוסס, כמו כל מוצרי "מיקי", על שמן סויה. בפסגת החומוס משתרעת בריכת שמן כתום, שבתוכה שוחים גרגרי חומוס, מעוטרים בפלפל חריף קצוץ, קשים מדי ולא טעימים; אחרי שמצליחים לעבור את משוכת השמן מתגלה חומוס במרקם נחמד, אך קשה מאוד לדלות כף חומוס ללא שמן, ובנוסף החומוס אינו ממש חריף.

 

המחיר: 9.99-12.99 לאריזה במשקל 500 גרם.

 

ניתן להשיג ברשתות השיווק: "הריבוע הכחול", "שופרסל", "טיב טעם", "שפע שוק", "יש", "רמי לוי", "כמעט חינם", "ויקטורי" ועוד.



מכיל: מלח לימון, חומר מייצב, חומרים משמרים.

 

גם כאן קשה לעבור את בריכת השמן הירקרק שבמרומי החומוס, המארחת רוטב לימונים חריף (הנקרא בחומוסיות תטבילה) וגרגרי חומוס קשים מדי ולא טעימים. השמן הירקרק מעורר את השאלה האם זהו שמן זית, שאינו מופיע ברשימת המרכיבים. מרקמו של החומוס חלק והתחושה שהוא מותיר בפה מאוד שמנונית.

 

המחיר: 9.99-12.99 לאריזה במשקל 500 גרם.



מכיל: חומצת לימון וחומרים משמרים.

 

חומוס זה מזכיר באמת חומוס של מסעדות, וטעמו מוצלח מאוד. הטועמת המסייעת סברה שהוא סמיך מדי.

 

המחיר: 8.99-10.99 שקלים לאריזה במשקל 250 גרם.



מכיל: מלח לימון, חומר מייצב, חומרים משמרים.

 

גרגרי החומוס קשים מדי ואינם טעימים. מרקמו של החומוס חלק אך שמנוני מדי.

 

המחיר: 9.99-12.99 לאריזה במשקל 500 גרם.



מכיל: מלח לימון, חומר מייצב וחומרים משמרים.

 

המרקם מאוד נעים, לא חלק מדי ורק מעט גרגרי, התיבול טוב והתחושה בפה יחסית טבעית ופחות תעשייתית, אם כי שמנונית יתר על המידה.

 

המחיר: 7.99-8.99 שקלים לאריזה במשקל 500 גרם.



מכיל: מלח לימון, חומר מייצב וחומרים משמרים.

 

האריזה אינה נוחה: קשה לפרוץ את מעטה הניילון שמתחת למכסה. מדובר בחומוס בסיסי, פשוט, בלי גליקים. המרקם חלק, נעים למדי, התיבול מעט אנמי וגם כאן ניתן היה להפחית מכמות השמן.

 

המחיר: 7.99-8.99 שקלים לאריזה במשקל 500 גרם.



מכיל: חומצת לימון ופוטסיום סורבט.

 

החומוס הזה מוגדר כחומוס עם המון טחינה, אך לא מסתפק בטחינה ומוסיף גם שמן סויה. המרקם חלק וכייפי, קליל יותר ממוצרי חומוס אחרים, הטחינה ניכרת בהחלט ומוסיפה לתחושה הנעימה ולטעם.

 

המחיר: 13.99 שקלים לאריזה במשקל 500 גרם.

 

ניתן להשיג במרבית רשתות השיווק ("קואופ", "טיב טעם" ועוד).



מכיל: חומצת לימון, פוטסיום סורבט.

 

מכיל יותר שמן מטחינה. המרקם חלק ונעים למדי. "חומוס מתובל כמו שצריך", מצהירה האריזה, אך נוכח כמויות השום העצומות נשאלת השאלה: ככה אמור חומוס להיות? "אני מָבְאִישָה מרוב שום", אמרה הטועמת המסייעת.

 

המחיר: 13.99 שקלים לאריזה במשקל 500 גרם.



מכיל: חומצת לימון, פוטסיום סורבט, קסנטן גם - ויותר שמן מטחינה.

 

המרקם חלק ורגיל בהחלט, התיבול טוב.

 

המחיר: 13.99 שקלים לאריזה במשקל 500 גרם.



מכיל: חומצת לימון, פוטסיום סורבט- ויותר שמן מטחינה.

 

המרקם גרגרי ונחמד, לשם שינוי לא עוד חומוס חלק. מעט מלוח מדי.

 

המחיר: 13.99 שקלים לאריזה במשקל 500 גרם.



מכיל: חומצת לימון ופוטסיום סורבט.

 

המרקם חלק, התחושה נעימה למדי, התיבול טוב.

 

המחיר: 13.99 שקלים לאריזה במשקל 500 גרם.



מכיל: סיבים תזונתיים (אינולין), חומצת לימון, פוטסיום סורבט, קסנטן גאם.

 

מרקם חלק וקליל, אך התיבול אינו מוצלח והחומוס מעט מלוח מדי.

 

מחיר: 9.59 שקלים לאריזה במשקל 300 גרם.



מכיל: חומצה לקטית, חומצת לימון, פוטסיום סורבט – ויותר טחינה משמן.

 

בפסגת החומוס צפים גרגרי חומוס (לא ממש טעימים) בשמן בלתי מזוהה (התווית מציינת: שמן צמחי). המרקם חלק, התיבול טוב.

 

מחיר: 14.95 שקלים לאריזה במשקל 500 גרם.



מכיל: חומצה לקטית (מיצוי טבעי מקנה סוכר), קורנפלור, קסנטן גאם, מלח לימון – ויותר שמן מטחינה.

 

אחרי קשיים בפתיחת האריזה מתגלה חומוס במרקם גרגרי נחמד מאוד, הטעם ביתי, לא דומה לחומוס התעשייתי הרגיל – אך מליחות היתר משביתה את השמחה.

 

המחיר: 15.90 שקלים לאריזה במשקל 200 גרם.

 

ניתן להשיג בחנויות טבע וברשת "עדן טבע מרקט"



מכיל: חומצה לקטית (מיצוי טבעי מקנה סוכר), מלח לימון – ויותר שמן מטחינה.

 

החומוס מכיל פיסות גרגרי חומוס, המרקם נהדר ומיוחד, אך אז משתלטת על הפה תחושת מליחות מוגברת ולא נעימה.

 

המחיר: 16.90 שקלים לאריזה במשקל 200 גרם.



מכיל: מלח לימון, פוטסיום סורבט - ויותר שמן מטחינה.

 

המרקם לא לגמרי חלק כי אם מעט גרגרי, התיבול אגרסיבי מדי וסובל מעודף שום.

 

מחיר: 9.15 שקלים לאריזה במשקל 400 גרם.

 

ניתן להשיג ברשת "טיב טעם".



מכיל: מלח לימון, פוטסיום סורבט – ויותר שמן מטחינה.

 

במרכז האריזה הקטנה (והבלתי-נוחה לפתיחה) נחים גרגרי חומוס, עטופים ברוטב חריף, דמוי-תטבילה. המרקם חלק, התיבול אגרסיבי מדי.

 

מחיר: 8.15 שקלים לאריזה במשקל 300 גרם.



מכיל: ת. לימון (מה זה ת. לימון?), חומר משמר שזהותו המדויקת אינה מצוינת - ויותר שמן מטחינה.

 

במרכז האריזה נחים גרגרי חומוס ברוטב חריף. המרקם חלק ונחמד, התיבול פיקנטי עדין – ומוצלח.

 

מחיר: 8.15 שקלים לאריזה במשקל 300 גרם.



מכיל: חומצת לימון, גואר גאם, פוטסיום סורבט - הטחינה מופיעה לפני השמן.

 

מדובר במשחה חלקה מאוד, שמספקת תחושה תעשייתית מאוד. התיבול עדין מאוד, התחושה בפה נעימה למדי. כל האריזות של שטראוס מאוד נוחות לפתיחה.

 

מחיר מומלץ: 12.69 שקלים לאריזה במשקל 500 גרם.

 

ניתן להשיג בכל רשתות השיווק.



מכיל: חומצת לימון, פוטסיום סורבט, קסנטן גם, גואר גם - ויותר טחינה משמן.

 

בפסגת החומוס פזורים פלפלים קצוצים ובמרכז נחה תלולית של חריף, לא מאוד מוצלח. הטועמת המסייעת: "החומוס הזה עושה צחוק מהעבודה, זה לא חריף".

 

מחיר מומלץ: 15.49 שקלים לאריזה במשקל 500 גרם.



מכיל: חומצת לימון, פוטסיום סורבט, קסנטן גאם וגואר גאם.

 

מעוטר בעשבי תיבול, שום, שומשום ופלפל חריף יבש. המרקם כבד וגס מדי.

 

מחיר מומלץ: 15.49 שקלים לאריזה במשקל 500 גרם.



מכיל: אינולין, חומצת לימון ופוטסיום סורבט.

 

המרקם חלק ונעים מאוד, לא סמיך מדי והטעם סביר בהחלט.

 

מחיר מומלץ: 12.69 שקלים לאריזה במשקל 500 גרם.



מכיל: אינולין, חומצת לימון, פוטסיום סורבט. אינו מכיל שמן.

 

מוצלח יותר מהחומוס הרגיל (הלא-לייט) עם טחינה. המרקם חלק ונעים והטעם מוצלח.

 

מחיר מומלץ: 15.69 שקלים לאריזה במשקל 500 גרם.



מכיל: אינולין, חומצת לימון, פוטסיום סורבט. אינו מכיל שמן.

 

מעוטר בתערובת של שומשום, פלפל חריף קצוץ, עשבי תיבול וצנוברים (לחים מדי ולא טעימים), שהשפעתם אינה ניכרת מבחינה קלורית, שכן למוצר אותו ערך קלורי כמו לחומוס לייט נטול התוספות. אותה גברת (משחה קרמית) בשינוי אדרת.

 

מחיר מומלץ: 15.69 שקלים לאריזה במשקל 500 גרם.



מכיל: חומצת לימון, פוטסיום סורבט - ויותר טחינה משמן.

 

מדובר במשחה מאוד דחוסה, קרמית, חלקה, מעוטרת (כנראה) בשמן זית, על אף שזה אינו נוכח ברשימת המרכיבים. בסך הכל טעים, למי שאוהב זעתר, כמובן.

 

המחיר: 12-15 שקלים לאריזה במשקל 500 גרם.



מכיל: חומצת לימון, פוטסיום סורבט - ויותר טחינה משמן.

 

חומוס רך במיוחד, קרמי, נעים בפה ומתובל היטב, ממש כייפי.

 

המחיר: 11-15 שקלים לאריזה במשקל 500 גרם.



מכיל: מלח לימון, פוטסיום סורבט ובנזואט. חף משמן.

 

האריזה מצהירה "חומוס כפרי במרקם גס מאוד" ואכן מדובר בחומוס המשלב רמות אחדות של טחינת הגרגרים, מה שמספק תוצאה מעולה. נעים בפה, לא שמנוני, מתובל היטב: זהו החומוס הטעים ביותר שטעמתי אי-פעם מבין החומוסים הנמכרים במרכולים. ניתן לחימום במיקרוגל.

 

המחיר: 13-15 שקלים לאריזה במשקל 400 גרם.

 

ניתן להשיג ברשתות השיווק "שופרסל ביג", "שופרסל שלי", "שופרסל דיל", "יינות ביתן" (לא בכל הסניפים), "יד יצחק" (לא בכל הסניפים) ובמעדניות מובחרות.



מכיל: מלח לימון, פוטסיום סורבט ובנזואט.

 

החומוס משופע בגרגרים קטנים וטעימים ובפטרוזיליה קצוצה, המרקם גרגרי וחלק בה בעת, עד כמה שהדבר נשמע מוזר, מתובל נהדר, פשוט כיף. נהדר אחרי חימום קצר (חצי דקה, ללא מכסה) במיקרוגל.

 

המחיר: 13-15 שקלים לאריזה במשקל 400 גרם.



מכיל: מלח לימון, פוטסיום סורבט ובנזואט.

 

"חומוס חריף במרקם גס מאוד", מציינת התווית ואכן מדובר בחומוס בעל מרקם גרגרי נהדר, לא שמנוני ומותיר תחושה נעימה בפה. התיבול טוב מאוד והחריפות מצויינת, בדיוק כמו שצריך.

 

המחיר: 13-15 שקלים לאריזה במשקל 400 גרם.



מכיל: מלח לימון, פוטסיום סורבט ובנזואט.

 

המרקם גרגרי, נעים ונחמד. המוצר אינו מרגש כמו אחיו לסדרה, אך בהחלט מוצלח.

 

המחיר: 13-15 שקלים לאריזה במשקל 400 גרם.



מכיל: מלח לימון, פוטסיום סורבט ובנזואט.

 

חומוס זה מכיל שפע של גרגרי חומוס טעימים, המרקם גרגרי וחלק בה בעת. התיבול מאוד עדין. ניתן לחמם במיקרוגל, והתוצאה כייפית.

 

המחיר: 13-15 שקלים לאריזה במשקל 400 גרם.



מכיל: מלח לימון, פוטסיום סורבט ובנזואט. "חומוס אסלי במרקם גס", לפי הגדרת האריזה, והלכה למעשה זהו חומוס במרקם גרגרי גס, המכיל גרגרי חומוס גרוסים. התחושה בפה נעימה, התיבול מצוין, מוצר פשוט מעולה.

 

המחיר: 13-15 שקלים לאריזה במשקל 400 גרם.


 

כמה שומן וקלוריות יש בחומוס שלכם?

הטבלה מסודרת לפי אחוז השומן (עמודה שניה משמאל), מהנמוך לגבוה ביותר. כל הנתונים יוצאים מתוך ההנחה שהכתוב על גבי תוויות המוצרים - נכון הוא.

 
חומוס

אחוזי שומן וכמות קלוריות בחומוס תעשייתי
שם המוצר קלוריות ב-100 גרם אחוז שומן אחוז שומן רווי בתוך השומן
חומוס כנעני של "נאש נאש" 147 8.1% 1.3%
חומוס משאוושה של "נאש נאש" 164 10% 1.6%
חומוס מדמס של "נאש נאש" 161 10.1% 1.6%
חומוס נוס נוס של "נאש נאש" 168 10.8% 1.7%
חומוס חריף של "נאש נאש" 169 11.5% 1.8%
חומוס מופחת שומן של "צבר" 196 12% 2%
חומוס אסלי של "נאש נאש" 183 12.8% 2%
חומוס "ניהאד הירדני" של "צבר" 203 13% 2%
חומוס עם צנובר לייט - "אחלה" של "שטראוס" 209 13.7% 1.8%
חומוס "אחלה" לייט של "שטראוס" 209 13.7% 1.7%
חומוס עם טחינה לייט - "אחלה" של "שטראוס" 218 14.7% 1.8%
חומוס מזרחי של "משני" 210 16.7% 4.2%
חומוס אורגינל של "משני" 257 18.2% 4.2%
החומוס של סמיר הגדול - "צבר" 281 21% 3%
חומוס מסעדות של "מעדני מיקי" 315 21.5% 7.6%
חומוס אורגני של "אדמה" 252 22.1% 2.73%
חומוס "אחלה" חריף - "שטראוס" 280 22.8% 3%
חומוס לניגוב של "אחלה", שטראוס" 284 23.1% 3.1%
חומוס "אחלה" עם טחינה - "שטראוס" 287 23.5% 3.1%
חומוס עם זעתר, "אחלה" של "שטראוס" 289 23.6% 3.1%
סלט חומוס מסבחה חריף של "מעדני מיקי" 290 23.7% 4.7%
סלט חומוס פיקנטי של "סלטי שמיר" 316 25.1% 7%
חומוס מזרחי של "סלטי שמיר" 315 26.3% 4.3%
החומוס של אבו ראמזי - "צבר" 313 27% 4%
חומוס כפרי אורגני של "אדמה" 315 27.8% 5.7%
מסבחה של "סלטי שמיר" 323 27.9% 4.3%
חומוס ירושלמי של "צבר" 340 28% 4%
חומוס עם טחינה, "צבר" 338 28% 4%
חומוס עם זעתר, "צבר" 337 29% 4.5%
חומוס "אחלה" של "שטראוס" 315 29% 4.1%
סלט חומוס (עם גרגירים), "מעדני מיקי" 322 30% 4%
חומוס מזרחי, "מעדני מיקי" 322 30% 4%
חומוס נטו, "מעדני מיקי" 322 30% 4%
חומוס מסבחה, "מעדני מיקי" 349 33% 4.4%

  

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ד"ר רק שאלה
מומלצים