שתף קטע נבחר

מישראל לארה"ב: נעמה שפיר תשחק במכללת טולדו

שלוש שנים אחרי ששי דורון זכתה עם מרילנד באליפות ה-NCAA, תפתח הקיץ גם הגארדית בת ה-18 מעמק יזרעאל את מסעה בארה"ב

באפריל 2005 רשמה שי דורון היסטוריה והפכה לשחקנית הישראלית הראשונה שזכתה באליפות המכללות. הגארדית הוליכה את מרילנד לניצחון דרמטי על דיוק, 75:78 בהארכה, בדרך לתואר אליפות NCAA.

 

קצת יותר משלוש שנים חלפו מאז אותו יום קסום בבוסטון - וישראלית נוספת תחל הקיץ את מסעה בליגת המכללות, נעמה שפיר. הגארדית בת ה-18, מי שנחשבת לכישרון הגדול ביותר של כדורסל הנשים הישראלי בשנים האחרונות, תשחק במכללת טולדו.

מלכת הסלים באליפות אירופה דרג ב', נעמה שפיר (באדיבות אתר ספסל) 

 

שפיר נבחרה הקיץ לחמישיית הטורניר באליפות אירופה דרג ב' במקדוניה, כמו גם למלכת הסלים. הגארדית הוליכה אשתקד את הפועל עמק יזרעאל לזכייה בגביע המדינה לנערות והיתה רחוקה מרחק נקודת עונשין מדאבל היסטורי. בשנתיים האחרונות אף נבחרת לשחקנית העונה של הליגה.

 

מי שתאמן את שפיר בשורות ה'רוקטס' היא טרישה קולופ, מאמנת העונה בקונפרנס האמריקן איסט. אשתקד סיימה טולדו במקום החמישי באזורה עם מאזן שלילי של 16:14, זה לא הפריעה לה להגיע עד שלב חצי הגמר בטורניר הקונפרנס הארצי.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נעמה שפיר
נעמה שפיר
צילום: רענן וייס
מומלצים