שתף קטע נבחר

עבריין מין מסוכן שברח מהארץ נעצר בארגנטינה

האיש הורשע בעבירות מין חמורות - כמו אונס ומעשה סדום. לאחר הרשעתו הוא נמלט מהארץ בעזרת דרכונו של אחיו

ישראלי בשנות ה-40 לחייו שהורשע לפני שלושה חודשים בעבירות מין חמורות בבנותיו ונמלט מהארץ, נעצר בארגנטינה. ישראל מבקשת להסגיר אותו לידיה. דבר הבריחה פורסם לראשונה ב-ynet.

 

האיש - שהוגדר עבריין מין מסוכן - הורשע לפני כשלושה חודשים בבית משפט המחוזי בתל-אביב באישומים רבים של עבירות מין חמורות, כמו אונס, מעשה סדום, מעשים מגונים בשתי בנותיו, גיסתו, חמותו ואשה נוספת. במהלך משפטו הוא שוחרר בתנאים מגבילים.

 

הוא הצליח להימלט לאירופה תוך שימוש בדרכונו של אחיו, ומשם המשיך לדרום אמריקה. המחלקה הבינלאומית בפרקליטות המדינה ביקשה מארגנטינה להסגיר אותו. בעקבות בקשת המעצר הבינלאומית, פתחו הרשויות בארגנטינה

 בסריקות אחריו - והוא נעצר כשניסה לחצות את הגבול לברזיל.

 

תיק ההסגרה מטופל על ידי עורך הדין גלעד סממה מהמחלקה הבינלאומית בפרקליטות המדינה, והערכת משרד המשפטים היא כי בימים הקרובים תוגש בקשת ההסגרה הרשמית לארגנטינה.

 

לפני שנמלט הוא יצא לפגישה שאושרה לו על ידי בית המשפט. אולם העבריין המסוכן ניצל את ההזדמנות כדי להימלט מזרועות החוק.

 

ברח לספרד ומשם לארגנטינה

רב פקד איציק קומריאל ממשטרת מרחב דן, היה אחראי על ניסיון איתור הנאשם. ל-ynet הוא סיפר: "שלושה שבועות לאחר שהנאשם הורשע בביצוע המשפט, נפתח לו חלון הזדמנויות של מספר שעות בהן הוא היה אמור להיוועץ עם עורך דינו, אולם הוא ניצל את זה כדי להימלט מהארץ. הוא עשה את עבודת השטח שלו מספר שבועות קודם לכן, דבר שכלל הוצאת דרכון ורכישת כרטיס למדריד, ומשם לבואנוס איירס. אנו ביצענו מעצר של הערֵבים ושל החוקר הפרטי שעזר לו וקיימת כוונה להגיש נגד החוקרים הפרטיים ונגד אחיו כתב אישום בגין סיוע לבריחה במשמורת וקשירת קשר לביצוע פשע".

 

בניגוד למקרים קודמים בהם המשטרה נזקקה לכוחות גדולים על מנת לאתר בועז יונה והרב אליאור חן, הפעם רק יחידה של ארבעה אנשים מצח"מ דן היא זו שהצליחה לאתר אותו בתוך זמן קצר יחסית.

 

רב פקד קומריאל סיפר על הלכידה: "באמצעות שיחות טלפון שהוא ביצע לארץ, הצלחנו לאתר אותו בבואנוס איירס. נעזרו במשטרה המקומית ובאינטרפול - והצלחנו לעלות על עקבותיו ולהגיע לבחורה ברזילאית שסייעה לו. האמנו שהוא יצבור ביטחון עצמי ויחליט לעבור את הגבול לברזיל והודענו לרשויות במעבר הגבול בין שתי המדינות שהוא אמור לחצות את הגבול. כשהוא ניסה לעבור לברזיל הוא נעצר".

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אילוסטרציה
אילוסטרציה
מומלצים