שתף קטע נבחר

צלי עוף עם פירות יבשים ורימונים

המנה העיקרית שמכינים בקלות (מה גם שאפשר להתחיל את ההכנה אפילו ערב לפני הארוחה) ומגישים - צלוי שחום וטעים - בגאווה אמיתית בערב החג

 

עוף בפירות יבשים, יין ורימונים

8-6 מנות

המרכיבים

לפירות המיובשים ביין

1 כוס משמשים מיובשים

1/2 כוס צימוקים

1/2 1 כוסות יין אדום (למשל קברנה סוביניון או מרלו)

2 מקלות קינמון או 1 כפית קינמון טחון

1/2 1 כפות סוכר חום

לעוף

1 צנצנת (400 גרם) ריבת שזיפים

2 כפות רוטב סויה

1/3 כוס מיץ תפוזים

פלפל שחור, מלח לפי הטעם (אולי לא צריך, כי רוטב הסויה מלוח)

6 כרעיים של עוף, חצויות לשוק וירך

לעיטור

גרעינים מ-1 רימון

אפשרויות להגשה

קוסקוס, אורז

 

ההכנה

1. הפירות המיובשים ביין: שמים את המשמשים והצימוקים בסיר, יוצקים עליהם את היין, מוסיפים את הסוכר ואת מקלות הקינמון (או הקינמון הטחון) ומבשלים מעל להבה נמוכה כרבע שעה. מסירים מהכיריים ומצננים. מעבירים לקערה גדולה.

2. העוף: מוסיפים לקערת הפירות המיובשים את הריבה,רוטב הסויה, הפלפל השחור (בעקרון אין צורך במלח, כי הסויה מלוחה, אבל אם לא מספיק לטעמכם, הוסיפו גם קצת מלח) ומיץ התפוזים. מערבבים היטב כדי שתתקבל משרה סמיכה קצת ומוסיפים את העוף. שורים כך שעתיים לפחות (עד לילה).

3. מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות). מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה או ברדיד אלומיניום.

4. מסדרים את חלקי העוף עם המשמשים והצימוקים בתבנית, יוצקים מלמעלה את הרוטב בו שרו וצולים 5-10 דקות, עד הזהבה. מנמיכים את חום התנור לבינוני (180 מעלות). מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום וצולים עוד 40 דקות, עד שחלקי העוף צלויים ושחומים. אם צריך, מסירים את רדיד האלומיניום וצולים עוד חמש דקות, להזהבה-השחמה מושלמת.

4. ההגשה: מניחים את חלקי העוף, עם המשמשים והצימוקים והרוטב, בצלחת הגשה. מפזרים את גרעיני הרימון ומגישים.

 

הקליקו כאן כדי לגלות מה מחכה לכם בגיליון השבוע

 


 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צלוי, שחום וחגיגי: עוף עם פירות יבשים ורימונים
צילום: יוסי סליס
איילת הירשמן, עורכת מגזין "שף"
צילום: אוהד רומנו
לאשה בפייסבוק
מומלצים