שתף קטע נבחר

אין כניסה לנשים

האלפים הרבים המבקרים בשמחת בית השואבה במאה שערים, מרגיזים את "הסיקריקים". גם חלוקת הרחוב לעזרת גברים ונשים לא מספקת, והקנאים מאיימים כי יחסמו את הכניסה למאה שערים לנשים ואף אספו 2,000 חתימות בבקשה לבטל את החגיגות: "אנחנו לא מרכז תיירות"

מתכננות להגיע בחול המועד סוכות לאזור מאה שערים כדי לספוג קצת אווירת חג? תחשבו פעמיים כי אולי כדאי לכן לשנות תוכניות.

 

מדי שנה במהלך ימי החג, משמשת שמחת בית השואבה הנערכת בבתי המדרש של החצרות החסידיות ובבתי הכנסת הרבים הפזורים באזור, כאבן שואבת לאלפי מבקרים המגיעים לספוג קצת משמחת חג. אלא שבשנתיים האחרונות, לאור התרבות המבקרים, כ-15 אלף מדי ערב, החלו מחלקים את הרחוב הראשי של מאה שערים לשניים לשם הפרדה בין המינים: גברים מימין ונשים משמאל. על ההפרדה והסדר אף הופקדו סדרנים מיוחדים לשם כך.

 

אלא שהשנה, גם ההסדר הזה לא מספק את "הסיקריקים" ושאר קנאי האזור והם החלו מאיימים כי ימנעו בכוח את כניסתם של המבקרים הרבים, ובכללם גם של הנשים, זאת בשל החשש לפגיעה בצניעות המוקפדת הנהוגה בשכונה במהלך שאר ימי השנה. במסגרת הלחץ שהופעל על ידם למניעת כניסתן של הנשים, "הסיקריקים" אף איימו כי יחסמו את הכניסה לאזור בגופם ואף הבטיחו כי יפזרו נוזל כימי מצחין להברחת המבקרים. בנוסף, גם נאספו כאלפיים חתימות מתושבי מאה שערים לבטל את עריכת החגיגות לחלוטין.

 


ההפרדה בשמחת בית השואבה. לא מספקת (צילום: חיים צח)

 

בפשקוויל שנתלה במהלך השבוע האחרון, תחת הכותרת "עד כאן", הוכרז: "תושבי שכונת מאה שערים והסביבה מודיעים בזה לתושבי ארץ הקודש ולאורחים הבאים מכל קצווי תבל לחוג את חג הסוכות בעיר הקודש ירושלים, כי שכונתנו אינה מרכז תיירות! אי לזאת ידעו ברורות כי בשנה זו לא ניתן בשום פנים ואופן למבקרים ולתיירים לבלות/ לבקר בשכונתנו בלילות בחול המועד סוכות ובעזרת ה' נעמוד על כך בכל התוקף!".

 

הלחץ הזה פעל את פעולתו, זאת בשל החשש ממהומות מיותרות ולמען שמירת הצניעות כמובן. השבוע נפגשו אנשי משמרת הצניעות עם נציגי בתי הכנסת והחצרות החסידיות והנושא אף הגיע לפתחם של רבני בד"ץ העדה החרדית. כך הוחלט על פי פסיקת הבד"ץ כי החגיגות ימשכו רק עד לשעה 12:30 בלילה, במקום עד לשעה 2:00-2:30 לפנות בוקר כפי שהיה נהוג כמדי שנה. כמו כן, הוחלט לסגור את עזרות הנשים בפני מבקרות מבחוץ ורק לנשות האברכים ובנותיהן המשתייכים לקהילות השונות באזור תותר הכניסה וזאת, באישור מיוחד שיונפק עבורן.

 

ולידיעת המבקרים האיום הוכרז על בתי הכנסת של סאטמר, תולדות אהרון, תולדות אברהם יצחק, ברסלב, 'משכנות הרועים' ו'אוהל- שרה'. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חיים צח
מבט מעזרת הנשים. מאה שערים
צילום: חיים צח
מומלצים