שתף קטע נבחר

מדריך קניה השוואתי: כוננים קשיחים חיצוניים

הכונן הקשיח שלכם עמוס לעייפה? רוצים לקחת קבצים גדולים אתכם לדרך? הכוננים הקשיחים החיצוניים כיום מציעים אמינות גבוהה ומחיר נמוך. בדקנו ביסודיות שמונה כוננים כאלה

הכונן הקשיח הוא לא פחות מסלע קיומנו הממוחשב. נמצא בו המידע הכי חשוב, ולעיתים קרובות הוא גם הרכיב שהכי משפיע על ביצועי המחשב. מצד שני, זהו רכיב רגיש, שבתנאים סביבתיים מסויימים עלול לשבוק ולהשאיר אותנו חסרי אונים - או סתם להתמלא עד אפס מקום. אלו בדיוק הסיבות לכך, שהרבה אנשים רוצים דיסק נוסף, ואם אפשר אז שיהיה חיצוני.

 

כונן חיצוני לא רק מוסיף נפח אחסון ומוריד עומס מיותר מהדיסק שבמחשב, אלא גם מאפשר לגבות את המידע ואז לנעול אותו בארון או בכספת. זהו גם פתרון נוח להעברות

קבצים בנפחים שגדולים מדי עבור זיכרונות הבזק מבוססי USB (דיסק און קי). ‬

 

דיסק חיצוני שכזה הוא בעצם כונן קשיח רגיל, רק שבמקום להיות מותקן בתוך המחשב הוא מגיע במארז נפרד, ומתחבר למחשב באמצעות כבל. המארז אמור להעניק לו סביבה דומה לזו שיש לכונן שבתוך המחשב, ולאפשר לכם לטלטל אותו מבלי שייגרם לו נזק. צריבה לתקליטורי DVD היא עדיין שיטה זולה ובטוחה יותר לגבות, אבל בנפחים גדולים, של עשרות ומאות גיגהבייט - אין לו מתחרים. 

 

נייחים וניידים

בין הדיסקים החיצוניים יש דגמים גדולים וכבדים יותר (לרוב במשקל קילוגרם או שניים) המבוססים על כונני ‭3.5‬ אינץ' של מחשבים שולחניים. בדרך-כלל הם מגיעים עם כן מיוחד, שמאפשר להציב אותם על השולחן בלי לבזבז הרבה שטח. רובם תלויים בספק-כוח לצורך אספקת החשמל שלהם, מה שהופך אותם לנייחים יחסית.

 

דגמים אחרים, המבוססים על כונני ‭2.5‬ אינץ‭,'‬ כמו אלו שמותקנים במחשבים ניידים, שוקלים פחות מקילו, ומתאימים לנשיאה בתיק או אפילו בכיס. רובם יודעים לקבל את אספקת החשמל שלהם דרך ממשק USB או Firewire,‬ מה שכמובן מוסיף לניידות.

  

מה לחפש כשקונים?

ההיצע בתחום הדיסקים החיצוניים נע בין מוצרים אנונימיים בזיל הזול, לבין מותגים עתירי תכונות ויקרים. ישנם כמה פרמטרים שפחות או יותר מגדירים את כל ההבדלים בין הכוננים שבשוק. נתייחס לעיקריים שבהם:

 

נפחים ומחירים - הדיסקים החיצוניים מכסים כיום את כל טווח הנפחים של הדיסקים הרגילים, וברוב המקרים הם רק מעט יותר יקרים. מחירי הדגמים בנפחים הקטנים ‭40)‬ עד 160 גיגה) עולים לרוב בין 250 ל‭400-‬ שקל. על דיסק חיצוני בנפח בינוני ‭250)‬ עד 350 גיגה) תשלמו בדרך כלל ‭600-350‬ שקל. נפח של 500 עד 750 גיגה כבר יבוא עם תג מחיר שנע בין 500 לאלף שקל. על נפחים גדולים יותר או תכונות מיוחדות (שנזכיר בהמשך) תשלמו, כמובן, יותר.

 

מהירות סיבוב ומטמון - רוב הכוננים החיצוניים מבוססים על דיסקים בעלי מהירות סיבוב של ‭7200‬ סיבובים לדקה, עם מטמון ‭(Buffer)‬ בנפח של שמונה או 16 מ"ב. מהירויות נמוכות יותר, של ‭,ד"לס 4200 וא 5400 ‬ קיימות רק במספר קטן של דגמים. כל המרבה הרי זה משובח, אם כי בסופו של דבר מה שהכי משפיע על הביצועים הוא הממשק.

 

ממשקים - רוב המוצרים בשוק מתחברים למחשב בממשק ‭,USB 2‬ שגם נתמך ברוב המכריע של המחשבים. מצד שני, אם הביצועים חשובים לכם, אז דיסק בממשק ‭,Firewire‬ ובמיוחד ‭,eSATA‬ ייתן לכם כמעט תמיד ביצועים גבוהים דרמטית, בשיעור שנע בין ‭20%‬ ל‭.100%-‬ אם המחשב שלכם לא תומך בממשקים האלה, תוכלו לקנות תמורת 80 עד 200 שקל כרטיס PCI (לשולחני) או ‭PC Express-‬ (לנייד) שיוסיף את התמיכה הדרושה. יש מוצרים שתומכים גם באחד מהתקנים, בשניהם וגם ב‭,USB-‬ והם יאפשרו

לכם את הגמישות המקסימלית ויחסכו בעיות תאימות.

 

אפשרויות גיבוי ואבטחה - חלק מהמוצרים החדשים מגיעים עם תכונה של גיבוי בלחיצת כפתור, באמצעות תוכנה ייעודית. אחרים מגיעים רק עם התוכנות, שברוב המקרים לא מציעות יתרון מיוחד על-פני תוכנות גיבוי חינמיות שתוכלו להוריד מהרשת. אם אתם רוצים לשמור על הדיסק חומר רגיש ולהגן עליו ממקרה שבו ייפול לידיים זרות, יש מוצרים עם תכונות כמו הצפנה מובנית, הגנת סיסמה, זיהוי באמצעות טביעת אצבע ואפילו מנגנון "השמדה עצמית" - שמוחק את תוכן הדיסק במקרה שהמארז נפתח בלי הרשאה.

 

מולטימדיה - חלק מהדיסקים החיצוניים מגיעים עם חריצים לכרטיסי זיכרון, כדי שתוכלו להעביר תמונות דיגיטליות, למשל, ישירות אליהם. מוצרים אחדים תומכים בשימושי מולטימדיה ממש, כמו אפשרות לחיבור ישיר לטלוויזיה, תמיכה בפורמטים שונים של מדיה (וידאו, אודיו, תמונות‭;(‬ יציאות ‭S-Video‬ ואודיו דיגיטלי ועוד. מוצרים כאלה הם בעצם מחשבים זעירים, עם מעבד בסיסי ורכיבים ייעודיים מהסוג שקיים בנגני ‭.DVD‬ השימוש הקלאסי שלהם הוא להצגת סרטים שהורדתם מהרשת בטלוויזיה ולרוב הם מגיעים גם עם שלט-רחוק.

 

אמינות ואחריות - יש כבר דיסקים חיצוניים שמגיעים עם שתיים או שלוש‬ שנות אחריות, ולא שנה אחת כבעבר. האחריות, כמובן, לא תעזור לכם במקרה של אובדן מידע, ואם אתם זקוקים למוצר אמין אז כדאי לבדוק היטב מהם אמצעי המיגון בהם הוא משתמש. לפני הקנייה, חשוב לחפש את מפרט המוצר באתר היצרן ולבדוק מהם התנאים הסביבתיים להם הוא מתאים - האקלים הישראלי עשוי להיות חם מדי עבור חלק מהמוצרים.

 

ועיצה אחרונה: ספקי חומרה רבים מציעים היום דיסקים חיצוניים מהרכבה עצמית, ובחלק מהמקרים הם מבוססים על מארזים מאיכות נמוכה. אם אינכם מבינים מספיק כדי לבחור מוצר איכותי, עדיף לרכוש כונן מסדרה ידועה של אחד מיצרני הדיסקים הגדולים. כך לפחות תדעו מי באמת עומד מאחורי המוצר. 

 

הכוננים מסודרים לפי סדר אלפאבתי של שמות היצרנים. לכוננים שמשכו את עיניכם במיוחד, אנחנו ממליצים לקרוא את הסקירות המלאות, המכילות גם תוצאות של מבחני ביצועים, לעיין באזור הסקירות שלנו המיועד לכוננים חיצוניים כדי להתרשם מכוננים נוספים - ולהשוות מחירים לפני הקניה. הפערים בין הרשתות והחנויות השונות, עשויים להיות משמעותיים. (שוקי גלילי, ניב ליליאן)

 

פשוט: Hitachi External HD

כונן ה-500GB החיצוני של היטאצ'י הוא כונן 3.5 אינץ' חיצוני, בממשק USB 2.0, שזמין בנפחים נוספים (80 עד 400 גיגהבייט). כמו הגירסה הניידת, גם המוצר הזה בנוי מכונן SATA של היטאצ'י (מסדרת T7K500), שכלוא במארז ייעודי מתוצרת Mapower הטיוואנית (דגם KC31B). הכונן של היטאצ'י אינו מהיקרים, אבל הוא מציע מעט יתרונות על-פני המוצרים המקבילים של Western Digital ו-Maxtor, שמגיעים עם יותר תכונות ותמיכת תוכנה טובה יותר. לסקירה המלאה ( שוקי גלילי)

ציון:


 

מחיר מומלץ לצרכן: 650 ש"ח כולל מע"מ ואחריות ל-3 שנים

יבואן/משווק: ח.י אלקטרוניקה

 

יתרונות: ביצועים גבוהים יחסית לכונני USB 2.0 אחרים. 3 שנות אחריות.

חסרונות: מעט אבזור, מעט תיעוד, חבילת תוכנה חלשה, לא זול בהרבה מכונני eSATA.

השורה התחתונה: מוצר טוב אבל לא מציע יתרונות מספיקים על מוצרים אחרים בתמחור דומה. 

 

 


יפיוף. הכונן של Lacie 

 

מעוצב וזול: LaCie

LaCie, חברה שבעבר פנתה בעיקר למשתמשי Mac, הולכת על עיצוב עתידני. LaCie הקפידה במשך השנים להפקיד את מלאכת העיצוב בידי אנשים כמו פיליפ סטארק (Philippe Starck), כריסטוף פילה (Christophe Pillet), או ניל פולטון הסקוטי, שאחראי למוצר הזה. שמו המלא, אגב, הוא LaCie Hard Disk, Design by Neil Poulton.

 

זהו "מונוליט" מושלם, תיבה חדת-פינות בשחור בוהק ("פסנתר"), עם תאורת LED שמטילה פס אור כחלחל למרגלותיה. יש לה שיק עתידני שמפעיל גם את בלוטות הרוק של סתם אנשים, כמונו, שאולי אינם יודעים מיהו ניל פולטון אבל יודעים לזהות מוצר שנראה מעולה על השולחן.

 

בינתיים, גירסת ה-USB 2.0/500GB, שמתומחרת אצלנו באגרסיביות (399 שקלים) נראית לפני הכל כמו החלום הרטוב של משתמשי מחשב עם רגישות לעיצוב (כמובן, בתנאי שיש להם סבלנות לנקות אותו מאבק וטביעות אצבע). במחיר הזה אתם עלולים לגלות שגם אתם הפכתם "רגישים". לסקירה המלאה (שוקי גלילי)

ציון: 


 

מחיר מומלץ לצרכן: 399 ש"ח כולל מע"מ ואחריות לשנתיים

יבואן/משווק: באג

 

יתרונות: זול, יפהפה, ביצועים טובים בשביל USB 2.0.

חסרונות: מפרט בסיסי ושתי שנות אחריות בלבד.

השורה התחתונה: גם יפה, גם אופה.   

 

זול וגדול: Maxtor Basics

הדבר הראשון שחשבנו כשהוצאנו את ה-Maxtor Basics מהקופסא, הוא שהוא הרבה פחות יפה מאשר בתמונה. ל-Maxtor (כיום חלק מ-Seagate) יש דווקא כמה מוצרים מעוצבים להפליא - זה פשוט לא אחד מהם. מדובר בכונן מאד בסיסי. דיסק קשיח חיצוני, שולחני, מבוסס כונן 3.5 אינץ', בערך בנפח של ספר ממוצע ובמשקל של 1.05 ק"ג.

האבזור שלו כולל שנאי, כבל USB ו"מדריך מהיר", שלא יספר לכם שום דבר שלא ידעתם כבר. הוא מגיע ערום מתוכנות, כפתורים או פונקציות מיוחדות.

 

למי שמחפש ביצועים מקסימליים או באנדל משתלם, או רוצה כונן שיהיה נוח להעברה ממקום למקום, Maxtor Basics Backup הוא בחירה גרועה. למי שמחפש כונן זול בנפח גדול, ולא צריך שיבחרו בשבילו את תוכנת הגיבוי, אז מדובר בעיסקה סבירה בהחלט. גירסת ה-1TB שעולה 700 ש"ח בלבד, היא עיסקה טובה אפילו יותר. לסקירה המלאה

(שוקי גלילי)

ציון:


 

מחירים מומלצים: 395/695 ש"ח לנפחים 500GB/1TB, כולל מע"מ ושלוש שנות אחריות

יבואן/משווק: CRG

 

יתרונות: זול, ביצועים סבירים, שקט ולא מתחמם, 3 שנות אחריות.

חסרונות: עיצוב משעמם, מעט תכונות, חלש באבזור.

השורה התחתונה: כונן חיצוני זול בנפח גדול. 

 

מתחבר לטלוויזיה: Philips Multimedia Storage

Philips Multimedia Storage (להלן: PMS) הוא מה שנהוג לכנות היום "דיסק חיצוני עם תכונות מולטימדיה". מעשית, מדובר במארז קומפקטי שמכיל דיסק קשיח 3.5 אינטש, עם מעבד, זיכרון ותוכנה צרובה. האחרונה, מספקת תמיכה בפענוח של קבצי וידאו ואודיו ברוב הפורמטים הנפוצים ותמונות בפורמט JPEG. תוכלו לחבר אותו למחשב שלכם, להוריד אליו סרטים, מוזיקה ותצלומים דיגיטליים, ולחבר לכל טלוויזיה או מערכת סטריאו ביתית כדי להציג ולהשמיע.

 

ה-PMS הוא מכשיר קטן ושקט במשקל של כ-1.6 ק"ג, בעל עיצוב ופשוט ויפה וגימור מעולה. יש לו ממשק USB לחיבור למחשב, יציאת A/V עם חיבור S-Video/Composite לטלוויזיה, ויציאת אודיו אופטית-דיגיטלית לתמיכה בצליל היקפי. בעלי מסכי LCD ופלזמה באבחנה גבוהה לא יוכלו ליהנות מאיכות התמונה המשופרת, מכיוון שהמכשיר לא תומך ב-HD.

 

Philips Multimedia Storage משווק נכון לעכשיו במחיר של 1900 ש"ח. מצד אחד, הוא נראה כמו מוצר חזק ואמין, מגיע עם אחריות לשנתיים ועומד מאחורי אחד ממותגי האלקטרוניקה החזקים בעולם. מצד שני, מוצר כזה יצטרך להתמודד עם מוצרים כמו אלו של Mvix, שעולים פחות ומציעים יותר תכונות, תומכים ביותר ממשקים, מגיעים עם פאנל הפעלה חיצוני ואין להם בעיה עם כתוביות בעברית. לסקירה המלאה ( שוקי גלילי)

ציון:


 

מחיר מומלץ לצרכן: 1900 ש"ח כולל מע"מ ואחריות לשנתיים

יבואן/משווק: איסטרוניקס

 

יתרונות: תמיכה בפורמטי הוידאו והאודיו העיקריים, עיצוב יפהפה, פשוט להפעלה, קומפקטי ושקט.

חסרונות: אין חוברת הפעלה בעברית, לא תומך בכתוביות בעברית, לא תומך ב-HD, לא ניתן להפעיל ללא השלט. יקר.

השורה התחתונה: כונן מולטימדיה מרשים אך יקר, עם תמיכה עברית קצת חלשה.

 

שקט: SAMDisk SpinPoint F1

היא סדרה חדשה של כוננים חיצוניים בממשק USB 2.0, בנפחים שבין 160GB ל-1TB (כלומר 1024GB), שמשווקת בישראל על-ידי חברת חיון הפצה. "SAMDisk" עד כמה שיכולנו לקבוע, הוא "מותג מדבקה", שנוצר כתוצאה מחיבור בין כוננים של סמסונג הקוריאנית (אותה חיון מייצגת בישראל) לבין מארזי כוננים מצד-שלישי.

 

הדגם שבדקנו, במשקל של כ-1.3 ק"ג, התבסס על כונן 1TB מסדרת SpinPoint F1 (דגם HD103UJ) של סמסונג. זהו כונן 3.5 אינטש בממשק SATA בעל מהירות סיבובית של 7200rpm ו-Buffer בנפח 32MB. אחד מהמהירים בקטגוריה שלו על-פי מבחן שערך Tom's Hardware, וכונן צונן ושקט יחסית גם על-פי הבדיקה שלנו, שנראה מתאים לשימוש כדיסק חיצוני. גירסאות ה-160GB של המוצר הן אולי קנייה משתלמת, אבל לנפח של טרהבייט היינו מחפשים מוצר אחר או מחכים שהמחיר ירד קצת. לסקירה המלאה ( שוקי גלילי)

ציון:


 

מחיר מומלץ לצרכן: 1200 ש"ח כולל מע"מ ואחריות ל-3 שנים

יבואן/משווק: חיון הפצה

 

יתרונות: ביצועים טובים בשביל USB 2.0. שלוש שנות אחריות.

חסרונות: יקר, בהתחשב בעובדה שאינו תומך בממשקים מהירים יותר.

השורה התחתונה: במחיר הזה אפשר לקבל כונן eSATA.

 

נייד: Seagate FreeAgent

Seagate הוא אחד המותגים החזקים בתחום הכוננים ובשנים האחרונות החברה הציגה, כמו המתחרות, הרבה דיסקים חיצוניים. בינתיים, היא לא הצליחה לשמור בשוק הזה על

מעמד דומה לזה שיש לה בשווקי הכוננים השולחניים, והדור החדש של מוצרי FreeAgent נועד לשנות את המצב הזה.

 

מוצרי FreeAgent Go הניידים מחליפים את מוצרי השנה שעברה (שנקראו FreeAgent ToGo) עם נפחים כפולים (250-500GB) ועיצוב שונה לגמרי. במקום קופסא משעממת ומגושמת מדובר הפעם על מארז דקיק וכסוף בגודל של פנקס רשימות בינוני ובמשקל של כ-150 גרם; לא כזה שנכנס לכיס החולצה אבל בהחלט כזה שיכול להיכנס לכיס של מקטורן.

 

דגם ה-250GB אותו בדקנו משווק במחיר מומלץ לצרכן של 435 ש"ח כולל חמש שנות אחריות. הוא לא הזול ביותר בשוק אבל בהחלט מהזולים, והתמורה לכסף טובה. FreeAgent Go הוא כונן קומפקטי וקל, פשוט ונוח לשימוש, עם רמת ביצועים טובה, תמחור נכון ותקופת אחריות ארוכה. לסקירה המלאה (שוקי גלילי)

ציון:


 

מחירים מומלצים: 425-995 ש"ח לנפחים 250-500GB, כולל מע"מ וחמש שנות אחריות

יבואן/משווק: CRG

 

יתרונות: קטן, קל, מהיר, יפה ולא יקר. מגיע עם תוכנה נוחה לגיבוי, סנכרון והצפנה.

חסרונות: אין נורת חיווי, אבזור מינימלי, התוכנה והתיעוד נמצאים על הכונן בלבד.

השורה התחתונה: כונן קומפקטי ויפה בתמחור נבון.

 

בגודל כרטיס אשראי: TrekStor Microdisk

הדור הקודם של מוצרי DataStation הניידים התבסס על כונני 2.5 אינץ', כמו אלה שמשמשים במחשבים ניידים וברוב הכוננים הניידים שבשוק. הדור הנוכחי, שמתבסס על כונני 1.8

 אינץ', גורם לקודמיו להיראות כמו טנקים.

 

בדקנו את ה-microdisk בגירסת ה-120 גיגה, שמבוססת על כונן מסדרת SpinPoint N2 של סמסונג. זהו דיסק קשיח במשקל של 59 גרם וגודל (כמובן שלא עובי) של כרטיס אשראי, שפותח במקור עבור נגני MP3 ו-PMP, מצלמות וידאו דיגיטליות וניידים זעירים. כשהוא בפעולה, הוא צורך 0.3-1 וואט, מה שמאפשר לו לקבל את אספקת החשמל שלו דרך כבל USB, ממחשב שולחני או נייד.

 

במה שקשור לביצועים הדגם הזה מרשים, אך המארז היפה "תופס" לכלוך בקלות וקצת קשה לניקוי. ההתאמה של המחבר לשקע ה-USB לא מושלמת, והוא עלול להישלף בטעות, וכמו כן, מקבלים עימו אפס אבזור. ובכל זאת, בשורה התחתונה: הכוננים האלה עולים קצת יותר - אבל מי שצריך יידע להעריך. לסקירה המלאה ( שוקי גלילי)

ציון:


 

מחירים מומלצים לצרכן: 360-850 ש"ח לנפחים 20-120 גיגה.

יבואן/משווק: 4H

 

יתרונות: זערורי, מהיר, פשוט לשימוש

חסרונות: אין נורת חיווי, מחבר ה-USB לא ננעץ בצורה הדוקה, אפס אבזור

השורה התחתונה: כונן זערורי וזריז, מצויין לבעלי מחשבים ניידים.

 

כונן בכריכה רכה: Western Digital MyPassport Elite

כונן My Passport Elite של Western Digital, בגודל שבאמת לא עולה על גודלו של דרכון ממוצע, בעובי של פחות משני סנטימטרים ועם נפח של 320 ג"ב אחסון הוא ספינת

הדגל של הכוננים החיצוניים של Western Digital בישראל.

 

הכונן מעוצב וגודלו כספר כיס (180 גרם), עם פינות מעוגלות, וה"כריכה" שלו היא דמויית עור – רכה ונעימה למגע. בתחתית הכונן נמצאת דלת הזזה קטנה, שמאחוריה מסתתר שקע ה-USB Mini A, המחבר את הכונן למחשב, באמצעות כבל. אך החלק הכי אסתטי, הוא ארבע הנוריות הלבנות אשר מעידות על פעילות הכונן - ועל כמות הנפח שבשימוש.

 

ה-My Passport Elite הוא אחד הכוננים החיצוניים הטובים שאפשר למצוא כיום בשוק. עם גודל זעיר, עיצוב נאה ונעים ליד ולא רק לעין, ביצועים סולידיים ויותר מכך, וכמה תוכנות שימושיות לגיבוי אישי. החיסרון היחיד הוא תוכנת ה-MioNet שלא ממש שמישה בישראל – אבל את התלונות בעניין הזה צריך להעביר לבזק ולכבלים. מחירו מעט גבוה (גירסת ה-250 ג"ב משתלמת יותר מה-320), אבל אם מסתכלים גם על חמש שנות האחריות המלאה – מדובר בתמורה טובה מאוד לכסף. לסקירה המלאה  (ניב ליליאן)

ציון:


 

מחיר מומלץ לצרכן: 899 שקלים לגירסת ה-320 ג"בף כולל מע"מ וחמש שנות אחריות

יבואן: לייף מחשבים

הפצה: באג 

 

יתרונות: עיצוב נאה, ביצועים טובים, חבילת תוכנות עשירה, קל משקל

חסרונות: תוכנת גישה מרחוק לא שימושית, מחיר מעט גבוה לגירסת ה-320 ג"ב

שורה תחתונה: כונן מצוין

 

לכל סקירות הכוננים החיצוניים ב-ynet 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
תמחבר לטלוויזיה. הכונן של פיליפס
מומלצים