שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות

    עסקית משובחת ב"טוטו"

    למרות הקינוחים המאכזבים, מסעדת "טוטו" מציעה את אחת הארוחות העסקיות המשובחות והמשתלמות כעת בתל-אביב

    "אחרי החגים‭,"‬ זה התירוץ האהוב-מועדף עליי, כשעליי לחמוק מפגישות מעיקות, מנודניקים טרחניים וממשימות לא נעימות. מתברר שגם העורכת הכלכלית הבכירה א‭,'‬ שכנתי למסדרון המערכת, אימצה אותו. "אתה יכול לשכוח ממני, עד אחרי החגים‭,"‬ היא הדפה בכל פעם שניסתי לפתות אותה לצאת מהבניין ולחוות עסקית חדשה‭".‬יש סגירות מוקדמות וגיליונות חגיגיים ומיוחדים, ואני עמוסה בטירוף‭."‬

     

    אחרי כמה נפנופים, הפסקתי להציק. אבל באחד הימים נקלעתי למצוקה: הסועדת המיועדת הבריזה ברגע האחרון, מאחר שהתבקשה לסקר את השלכותיה של קריסת הבורסה. בצר לי, ניסיתי את מזלי אצל א' הסרבנית והצעתי לה לסור איתי לעסקית החדשה של מסעדת היוקרה התל-אביבית "טוטו‭."‬ המדדים התרסקו, המניות צנחו והמסכים בערו מאדום לוהט, ודווקא אז א' הפתיעה כשהסכימה לקחת פסק זמן קצוב.

     

    בפעם האחרונה כשהייתי ב"טוטו" קצת התרגזתי: השף הצעיר, היצירתי ובעל הפה הגדול (לפעמים מדי‭,(‬ ירון שלו, ביטל את העסקית והסתפק בהנחה של ‭10%‬ בצהריים. והנה לקראת בוא המיתון, ההשפעות כבר מחלחלות, והשף נאלץ להחזיר את העסקית, שקיימת במקביל לתפריט הרגיל, ומחירה הוגן: 92 שקל, אבל לא תמצאו בה את הניוקי ערמונים - המנה המופלאה שהפכה את שלו לשם לוהט ומדובר

     

    בראשונות נפלתי שדוד בקסמי ברוסקטה פרוסות שוק צלויה שהוגשה עם צנונית, רוקט וזעתר השילוב בין הבשר הפריך והעסיסי עם הירקות והלחם הקלוי היה הרמוני ומשובב לוע. אל תחמיצו גם את סלט הקלמרי. אמנם צריך להוסיף עבורו 15 שקל, אבל זו השקעה בטוחה. האסתטיקה הנהדרת והיצירתית של ירון שלו מגיעה כאן לשיאים מרהיבים. זהו סלט ים תיכוני במיטבו: הקלמרי שלחו זרועות לתוך מארג צבעוני שכלל בין היתר במיה, יוגורט כבשים וגרגרי חומוס. וחבל היה לי לחרב את החיזיון הססגוני. הסלט היה טעים כמו הלוק שלו. גם אגף הפסטה מתרומם לרמה גבוהה.


    השקעה בטוחה. סלט קלמרי (צילום: שלום בר-טל)

     

    א' התגלתה כבעייתית. היא לא אוכלת טרף ולא דגים. אז מכל ההיצע המסקרן היא הלכה על אחת הקלישאות היותר חבוטות כיום: חציל שרוף בגריל פחמים. ניסתי להניא אותה ולשנות את דעתה, אבל העקשנית התבצרה בעמדתה. לפחות השף גיוון ושידרג את הרוטב המקובל כיום במסעדות, והחציל רבץ בטחינה שחורה, לבנה כבשים ושמן זית. כשהתפרצתי לתוך הצלחת גילתי שהיא חריפה מדי ללשוני האשכנזית. המלצר טען שהוא הזהיר מראש.

     

    בעיקריות, לכו על עוף צלוי ברוטסרי. רבות דובר על מצוקת העוף בישראל, ושבשר בעלי הכנף משעמם. ירון שלו מוכיח שהעוף יכול להיות בעל מעוף,

    הודות לאופן העשייה, התיבול והרוטב המושקע. חיבבתי גם את צוואר החזיר שאף הוא נעשה ברוטסרי, אבל אינו מתאים למי שמחפש משהו קליל. א' התרשמה מסטייק הסינטה הנדיב שהוגש עם ערמונים קלויים, פטריות ובצלצלים. לפעמים הסינטה מוחלפת בנתח קצבים, וגם זאת אפשרות מוצלחת. הבעיה היחידה שעשויה לצוץ היא שהבישול היצרי של שלו, בעל החולשה לרטבים מתוחכמים וכבדים, לא תמיד מתאים לשעת צהריים. אני למשל התקשיתי לתפקד אחרי הסעודה הזאת ולא חזרתי למשרד

     

    כדי להמתיק את אימת המיתון הממשמש טעמנו מהמתוקים (קראנץ' שוקולד וסברינה עם פירות יער‭.(‬ למרבה ההפתעה, הם לא עמדו ברמה אחת עם פריטי העסקית. רצוי שהנהגת "טוטו" תפעל לצמצום הפערים, אבל גם ככה זאת אחת העסקיות המשובחות והמשתלמות כעת בתלאביב.

     

    "טוטו", ברקוביץ' 4 תל-אביב, טל' ‭03-6935151‬

     

    מטבח: מסעדת שף ים תיכונית

    מחיר: 92 שקל

    שעות העסקית: א‭-'‬ה‭17.00–12.00 :'‬ חנייה: ברחובות הסמוכים ובמגרשי החנייה באזור (בתשלום)

    ציון (בסולם מסעדות שף): 92

     

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים