שתף קטע נבחר

הסיעות הגיעו להסכמה: בחירות ב-10 בפברואר

ראשי הסיעות נאספו בלשכת היו"ר דליה איציק כדי לנסות ולסכם מועד לבחירות. לפני הישיבה הודיעו ראשי סיעות קדימה והליכוד שיעדיפו לא לקדם חוק לפיזור הכנסת - כדי שלא ייווצר עיכוב

מסתמן - הולכים לקלפי בפברואר: יושב ראש סיעת קדימה, ח"כ יואל חסון, הודיע היום (ג') כי מפלגתו תתמוך בקיומן של בחירות בתוך 111 יום מאמש - יום הודעת הנשיא ליו"ר הכנסת. על-פי חישוב זה, הבחירות לכנסת ייערכו ב-10 בפברואר.

 

בתום פגישת ראשית הסיעות בנושא סוכם כי רק אם תושג הסכמה של כל הסיעות - יידחו הבחירות ל-17 בפברואר, באמצעות חקיקה, בשל סמיכות 10 בפברואר לט"ו בשבט. בנוסף, הוחלט כי הכנסת תצא לפגרת בחירות ב-11 בנובמבר, שהוא גם יום הבחירות לרשויות המקומיות. יום העבודה האחרון של הכנסת יהיה 10 בנובמבר.

 

הולכים לבחירות:

 

חסון הודיע כי קדימה תוותר על חקיקת חוק לפיזור הכנסת כדי להימנע ממצב אפשרי שבו החוק דווקא יגרום לכך שהבחירות יתעכבו מהמועד המוצע. גם יו"ר סיעת הליכוד, ח"כ גדעון סער, הודיע שמפלגתו תומכת בהליכה במסלול זה.


הפגישה בלשכתה של איציק (צילום: דודי ועקנין)

 

בצהריים התכנסו ראשי הסיעות השונות בלשכתה של יו"ר הכנסת, דליה איציק, כדי לנסות ולסכם מועד לבחירות. ואולם, הודעותיהם של סער וחסון - בכניסה לפגישה - כבר פיזרו למעשה את הערפל סביב הסוגייה.

 

חסון אמר בכניסה לפגישה: "קדימה החליטה ללכת במסלול הקבוע בחוק ולא תעלה הצעה לפיזור הכנסת מחשש שהיא תביא דווקא לדחייה. לצערי, גורמים שונים באופוזיציה - שחוששים מניצחונה של קדימה ושקודם צעקו 'בחירות בחירות' - מנסים עתה לגרור רגליים ולדחות את תאריך היעד בהליכים שונים ומשונים. בכוונת קדימה ללכת במסלול המהיר לבחירות כדי לנצח, להרכיב ממשלה ולהביא ליציבות בישראל".

 

כמו כן הודיע כי הסיעה לא תיענה לבקשה לדחות את מועד הבחירות באמצעות חקיקה מ-10 ל-17 בפברואר, בשל הסמיכות לט"ו בשבט. לפיכך, נראה כי התאריך הסופי הוא 10 בפברואר. "יש ללכת לבחירות מהירות ולתת לבוחר להכריע", אמר ח"כ חסון.

 

סער אמר: "דרשנו בחירות, וקדימה הצטרפה לדרישתנו באיחור רב. המסלול הנכון הוא המסלול של הנשיא, ואנו שבעי רצון שגם קדימה הצטרפה לעמדה זו. הליך חקיקתי יכול להיות מסוכן כי ישנם גורמים בכנסת שיש להם עניין לדחות את הבחירות". סער הוסיף כי לאחר הבחירות יהיה זה נתניהו שירכיב את הממשלה החדשה בישראל. גם יו"ר סיעת העבודה, ח"כ איתן כבל, אמר אמש בשיחה עם ynet כי מפלגתו תומכת בעמדה זו. 

 

בלי חקיקה פרטית

בפתח הישיבה העירה איציק בבדיחות כי "ראשי הסיעות הגיעו לכאן כדי לנסות להגיע להסכמה כיצד להמשיך את הכנסת

הזו עד עולם". במהלך הפגישה ינסו ראשי הסיעות לתאם את האופן בו תתנהל עבודת הכנסת בפרק הזמן שנותר, עד ליציאה לפגרת הבחירות. בנוסף, יצטרכו ראשי הסיעות להגיע להסכמה על מועד היציאה לפגרת בחירות - מועד שייגזר מהתאריך בו ייקבעו הבחירות.

 

גורמים בסביבתה של יו"ר הכנסת אמרו אמר ל-ynet כי איציק תנסה למנוע חקיקה פרטית עד ליציאה לפגרת הבחירות. לדבריהם, "יש צורך לשמור על אחריות גם בעת בחירות, ובמיוחד לנוכח המשבר הכלכלי בעולם".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חסון. מוותרים על החוק לפיזור הכנסת
צילום: דודי ועקנין
סער. מרוצה מהמסלול הנוכחי
צילום: גיל יוחנן
מומלצים