שתף קטע נבחר

צינון, שפעת ושיעול: להבריא טבעי בלי תרופות

היורה כבר מאחורינו, אבל החורף לפנינו, עם השפעת, ההתקררויות וההצטננויות. לפני שמסתערים על האנטיביוטיקה ושאר התרופות, הכירו את צמחי המרפא הפשוטים והיעילים, שיעשו לכם רק טוב בחורף

האף האדום, הנזלת, החום והחולשה עטפו גם אותי מיד עם גל הקור הראשון. כמו רבים, גם אני התקררתי ורבצתי במיטה עם כוס תה חם והמון טי-שיו באף. ניצלתי את הזמן כדי ללמוד משהו על תרופות טבעיות ועל צמחים שונים שיש לי בגינה שיכולים לעזור לי לעבור את התקופה הקשה הזו.

 

צמחים לטיפול בהצטננות

צמח הקורנית יכול לסייע בהצטננות ובעיות בשקדים. מומלץ להכין מעלי צמח הקורנית תה חם: שטפו את העלים הקטנים, הכניסו לספל ושפכו מים רותחים.

 

ויטמין C תמיד יכול לעזור לנו בימים קרים, גם למערכת החיסונית וגם לטיפול בבעיות הצטננות. פרי הקיווי מכיל ויטמין C בכמויות גדולות ולכן מומלץ לאכול קיווי בכל תקופת החורף, אבל לא להגזים. עוד פרי עם ויטמינים אינסופיים הוא

 הלימון. מומלץ לחתוך לימון לפרוסות דקות ולמצוץ את מיץ הלימון ישר מהפרי. אולי זה קצת חמוץ, אולי זה לא נעים, אבל ההרגשה שאחרי היא מצוינת.

 

תה חם תמיד כיף לקבל בימים בהם אנחנו שוכבים במיטה מקוררים ומנוזלים ואם כבר תה אז כדאי לשדרג ולהפוך אותו לתרופה של ממש. ניתן להכין תה נענע, שיבה או זעתר ישר מהגינה, להוסיף לו כף אחת של ויסקי, ערק או ברנדי וללגום מן המשקה. זה ייתן תחושה של הקלה מסוימת להצטננות.


עלי שיבא. הכינו כוס תה טעים, קבלו כוס בריאות

 

ועוד טיפ קטן: מי שמרח פעם שמן סיני מתחת לאף חש בוודאי איך הסינוסים נפתחים והנשימה מתרחבת. אם אין לכם שמן סיני בבית, ומן הסתם אם אתם חולים בוודאי אין לכם כוח להיסחב לבית המרקחת, אני ממליץ בחום לשפשף עלי מנטה מתחת לאף או פשוט להניח אותם שם. הם עושים את העבודה בדיוק כמו שמן סיני.

 

צמחים לטיפול בשיעול

גם לשיעול ניתן להכין תה חם מעלים טריים מהגינה כמו נענע, שיבה, מנטה, לימונית או זעתר ולהוסיף כף אחת של דבש וכף אחת של מיץ לימון טרי.

 

עוד אפשרות אחת להקלה על גרון כואב או שיעול חזק היא גרגור של מים עם מיץ לימון במשך דקה- שתיים. ניתן לחזור על פעולה זו כמה פעמים ביום עד להשלמת הטיפול בשיעול.

 

למי ששוכב בבית לבד ולא נמצא בסביבת אנשים העלולים לסבול מריחו החזק של השום, אני ממליץ לקחת שן שום אחת, לעטוף אותה בקצת לחם ולבלוע. אולי הריח לא נעים אבל ההרגשה היא נהדרת, מה גם שכבר הוכיחו מחקרים שהשום הוא האנטיביוטיקה של הטבע. מי שלא רוצה ללעוס שן שום יכול להשיג בחנויות טבע טיפות שום ולטפטף אותן לגרון.


זעתר. נגד שיעול והתקררות 

 

צמח האורגנו מוכר יותר כתבלין לפיצות אבל לעיסת עלי האורגנו יכולה לעזור משמעותית לשיכוך שיעול וכאבי גרון. מומלץ לשטוף את העלים לפני הכנסתם לפה, וללעוס במשך 10 דקות לפחות.

 

צמחים לטיפול בחום

התרופה הפשוטה ביותר והמוכרת לכולנו היא מטלית לחה על המצח. גם אני שמתי את המטלית הלחה והרגשתי שהנה החום יורד והתחושה משתפרת. צמח נוסף שיכול לעזור הוא הארטישוק. למרבה הצער זו לא העונה המתאימה (ארטישוק צומח ופורח בקיץ), אבל מתברר כי אכילת ארטישוק יעילה להורדת חום גבוה.

 

הכותב מנהל ועורך את אתר הגינון המקצועי

 

צילום: עופר הירש
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עלי מנטה. פותחים את הנשימה מחדש
צילום: עופר הירש
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים