שתף קטע נבחר

חוסר של 2 מיליארד שקל בגביית המיסים מינואר

מנתונים שמפרסם היום האוצר עולה כי שיעורי הירידה הגדולים ביותר נרשמים השנה בגביית המס משוק ההון. עוד עולה, כי בחודש שעבר הסתכמה גביית המיסים בכ-13.9 מיליארד שקל - ירידה ריאלית של 12.6% לעומת החודש המקביל אשתקד

ההאטה בפעילות במשק והירידות החדות בבורסה כתוצאה מהמשבר הפיננסי מכות גם בנתוני גביית המיסים של הממשלה. מנתונים שמפרסם היום (ג') האוצר, מתברר כי בעשרת החודשים הראשונים של השנה כבר נרשם חוסר מצטבר של כ-2 מיליארד שקל בגביית המיסים, בהשוואה ליעד הגבייה שנקבע בתקציב המדינה. כמחצית מסכום זה נצבר בחודש אוקטובר לבדו. 

 

שיעורי הירידה הגדולים ביותר נרשמים השנה בגביית המס משוק ההון. בתקופה ינואר-אוקטובר הסתכמה גביית המס על ריבית ועל רווחים ממניות בכ-1.9 מיליארד שקל בלבד - ירידה ריאלית של כ-50% בהשוואה לתקופה המקבילה בשנה שעברה.  

 

ירידות השערים בבורסה פוגעות ברווחים של חברות רבות במשק ובמיסים שהן משלמות. על פי הערכות האוצר, סך הגבייה של מס החברות יהיה השנה נמוך מהמתוכנן בכ-5 מיליארד שקל. ירידה זו בהכנסה המתוכננת תתקזז בחלקה על ידי עלייה מתונה במיסים העקיפים ובסך הכל תהיה השנה גביית המיסים נמוכה מהמתוכנן בכ-4 מיליארד שקל.

  

מנתוני האוצר מתברר עוד, כי בחודש שעבר הסתכמה גביית המיסים בכ-13.9 מיליארד שקל - ירידה ריאלית של 12.6% בהשוואה לחודש המקביל בשנה שעברה. גביית המיסים הישירים (מס הכנסה, מיסי מקרקעין ומיסוי שוק ההון) ירדה באוקטובר בשיעור ריאלי של 16.6% ואילו במיסים העקיפים (מע"מ, מכס, מיסי קנייה ועוד) נרשמה ירידה מתונה שיותר של 7.2%. 

 

נתוני גביית המיסים באים לידי ביטוי גם בנתוני הגירעון הממשלתי שהסתכם באוקטובר בכמיליארד שקל. יחד עם זאת, מתחילת השנה צברה הממשלה עודף של כמיליארד שקל בפעילותה, לעומת גירעון מתוכנן לשנה כולה של כ-11.5 מיליארד שקל.  

 

תמונה זו צפויה להשתנות בחודשיים הקרובים, שבהם מתרכזת מדי שנה מרבית ההוצאות של משרדי הממשלה. ההערכה באוצר היא שהעודף התקציבי שנצבר עד כה יהפוך עד סוף השנה לגירעון דומה בגודלו לסכום שמתוכנן.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים