שתף קטע נבחר

זירת הקניות

סין לעולם המערבי: אתם פוגעים בסביבה

רק לפני כשבועיים הודיעה סין כי היא - ולא ארה"ב - מחזיקה בתואר המפוקפק כמדינה שפולטת הכי הרבה גזי חממה לאטמוספירה. זה לא מפריע לראש הממשלה לדרוש ממדינות המערב לשנות את אורח חייהם ולסייע לסין להאבק בפחמן

סין הודיעה לפני כשבועיים כי הדביקה את ארצות הברית בכמות גזי החממה שהיא פולטת לאוויר. המשמעות היא שהיא נושאת בתואר המפוקפק כמדינה שפולטת הכי הרבה גזי חממה לאטמוספירה. זה לא הפריע לראש הממשלה הסיני לקרוא בסוף השבוע למדינות במערב לזנוח את אורח חייהם "שאינו ידידותי לסביבה", כדי להאבק בשינוי האקלים.

 

וון ג'יאבאו אמר כי על המדינות במערב לעשות יותר כדי לסייע למדינות העניות לשאת בהשלכות הצפויות של התחממות כדור הארץ - תופעות כמו עליית מפלס פני הים והחמרה בבצורת. את הדברים הוא אמר בפתח כנס שבו קראה ממשלתו למדינות המפותחות לממן הרחבה של השימוש באנרגיות מתחדשות בסין ובמדינות מתפתחות אחרות.

 

"המדינות המפותחות צריכות לשאת בעול ובאחריות למאבק בשינוי האקלים וצריכות לשנות את אורח החיים הבלתי מקיים שלהן", צוטט וון על ידי סוכנות הידיעות הסינית הרשמית שינהואה. הוא קרא למדינות העשירות להרחיב את הסיוע למדינות העניות, לרבות לארצו שלו, חרף המשבר הכלכלי העולמי.

 

על פי הצעה סינית שעלתה לאחרונה, מדינות המערב העשירות יקצו אחוז מהתוצר המקומי הגולמי שלהן כדי לממן העברה של טכנולוגיות חדישות לניצול אנרגיה נקיה למדינות העניות. הסכום - אם מדובר בכל המדינות החברות ב-OECD למשל, יהיה - כ-284 מיליארד דולר בשנה.

 

סין גורסת כי על המדינות העשירות לסייע לעניות ולמתפתחות להתמודד עם נזקים עתידיים של שינויי האקלים כמו התגברות הסופות הקשות, עליית מפלס פני הים או החמרה בבצורת. העמדה הסינית - בה מצדדות גם הודו וברזיל בין היתר - היא שהמדינות במערב התעשרו וצברו את הונן ואת עוצמתן הכלכלית והתעשייתית על ידי פגיעה בסביבה ופליטת גזי חממה מאז המאה ה-19, ולכן צריכות כעת לסייע למדינות העניות יותר, שיחושו "על בשרן" את התוצאות המכאיבות של הפליטות הללו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אתם אשמים. וון
צילום: רויטרס
מומלצים