שתף קטע נבחר

דור שלם דורש 3

בקרוב: טכנולוגיית D3 בסלון הביתי שלך. בתנאי: שיש לך 18 אלף יורו לשרוף על מסך שיתמוך בה. בטח: אין לך. באמת: שגם לנו אין, אנחנו עיתונאים

לפני כמה חודשים בישרנו לכם על שובו של הקולנוע התלת־ממדי ועל התקוות שתולה תעשיית הסרטים בטכנולוגיית D3 חדשה שפיתחו החבר'ה של ג'יימס קמרון - טכנולוגיה שאמורה לתת לקולנוע יתרון חזותי עצום על פני הקולנוע הביתי. אבל מתברר שגם יצרני הטלוויזיות משקיעים בתלת־ממד, וממש בקרוב הם מתכוונים להכניס לנו אותו לסלון.

 

החלוצה בתחום היא פיליפס, שכבר ב־2006 הציגה מסך קונספט שהדגים טכנולוגיה חדשה בשם WOWvx (תודו שהשמות האלה רק משתפרים), ואחריה קפצו עוד יצרניות עם גירסאות משלהן. הרעיון די דומה למה שקמרון מתכוון לעשות בקולנוע: בגדול, הוא מנצל את תפיסת המרחב הטבעית של המוח. כשאנחנו מתבוננים באובייקט כלשהו אנחנו בעצם רואים אותו משתי זוויות שיש ביניהן הבדל קטן, והמוח יודע לעבד את ההבדל הזה כדי ליצור תחושת נפח. בהקרנה תלת־ממדית מציגים לכל עין תמונה מעט שונה באופן שמרמה את המוח, ויוצרים אשליית עומק מתמונות דו־ממדיות.

 

החיסרון הקבוע של שיטות קולנועיות להקרנת תלת־ממד הוא הצורך לצייד את הצופים במשקפיים מיוחדים, ומה שיפה ב־WOWvx הוא ביטול הניג'וס הזה. פיליפס פיתחה מסך LCD מיוחד שמצופה בכמה שכבות של זכוכית מקטבת, וכל שכבה כזאת מסיטה את האור שיוצא מהמסך לזווית טיפה שונה. בזכות ההבדלים הקטנים האלה מקבל הצופה תמונה שונה בכל עין, בלי קשר למיקומו ביחס למסך, ומתקבלת אשליית תלת־ממד יעילה. מגניב, ומה שעוד יותר מגניב מבחינת תעשיית הטלוויזיה זה שכנראה מדובר בפטנט שיהיה יקר ומסובך מדי ליישום על מסכי הקולנוע העצומים. תאכל קריסטל, קמרון. מה שמחולל את הטריק פה הוא שכבת מידע נוספת שמוצמדת לתמונה דו־ממדית רגילה, ומגדירה את העומק הווירטואלי של כל פיקסל. המעבד המובנה שבמסך יודע למקם כל פיקסל במקום המתאים במרחב. תוספת הנתונים שנדרשת לפורמט דו־ממד פלוס עומק היא קטנה - בין 5 ל־20 אחוזים בלבד בהשוואה לסרט דו־ממדי זהה - כך שלא צריך לפתח תקנים מיוחדים ויוצאי דופן כדי לתמוך בו, ופיליפס כבר פיתחה ערכות תואמות לתוכנות עריכת וידאו ולאנימציית תלת־ממד, שהופכות את ההמרה של סרט רגיל לתלת־ממדי למשחק ילדים.

 

בינתיים הכריזה פיליפס על שני מוצרים מבוססי WOWvx שצפויים לצאת עד סוף השנה או בתחילת 2009: מסך מחשב בגודל 22 אינץ', וטלוויזיית LCD בגודל 52 אינץ'. המחיר הגבוה - אלא אם יש לכם הגדרה אחרת ל־18 אלף יורו - מבטיח שלפחות בינתיים ילכו המסכים האלה בעיקר לשימושים מסחריים, אבל סביר שבתוך שנים מעטות תראו את הטכנולוגיה הזאת מתקדמת לכיוון הסלון.


 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים