שתף קטע נבחר

לדור על חקירת קצב: החומר גבולי ובעייתי

פרקליט המדינה אמר כי בעקבות התרת הסדר הטיעון עם נשיא המדינה לשעבר, היה צורך לבצע השלמות חקירה רבות בתיק. גורמים בפרקליטות: החלטות בפרשת קצב - בתוך שבועות

פרקליט המדינה, משה לדור, אמר הבוקר (יום ו') בפורום שקיימה המכללה האקדמית נתניה במלון נווה אילן כי חומר הראיות בפרשת עבירות המין של הנשיא לשעבר, משה קצב, גבולי ובעייתי. גורמים בכירים בפרקליטות אמרו ל-ynet כי בתוך מספר שבועות צפויות החלטות בפרשת קצב.

 

בדיון שהתקיים בסוגיית אכיפת החוק תחת עין התקשורת, ציין פרקליט המדינה כי היה צורך לבצע השלמות חקירה רבות בתיק מאז הותר הסדר הטיעון עם קצב לפני כמה חודשים. לדבריו, בצוות הקודם שטיפל בפרשת קצב היו מחלוקות ולכן היה נחוץ והכרחי להעביר את הטיפול לצוות אחר ולפרקליטה אחרת שמכירה את התיק.

  

נשיאת בית המשפט העליון, השופטת דורית ביניש, אמרה במהלך הכנס כי בית המשפט לא עובד על פי הכרעות פופולריות. היא התייחסה לאי כינוסה של הוועדה לבחירת שופטים ואמרה כי מי שחושב שהתנגדות שופטי העליון לכינוס הוועדה היתה מטעמים אינטרסנטים ומכיוון שלא היתה הסכמה על מועמד כזה או אחר - טועה טעות חמורה.

 

"בין כה וכה אם שופטי העליון לא היו תומכים במועמד כזה או אחר הוא לא היה יכול להיבחר", הוסיפה ביניש וציינה כי היתה התלבטות גדולה מאוד אם לכנס את הוועדה, אולם יש פסיקה של בית המשפט העליון ממנה ניתן להבין שאין למנות שופטים בתקופת ממשלת מעבר. ביניש הוסיפה כי עמדתה ועמדת שופטי העליון אחרים לא באה בהפתעה לשר המשפטים, דניאל פרידמן, וכי חוות דעתו של היועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז, איננה מחייבת את בית המשפט בהתאם לדעת השר.

 

"הליך העדות המוקדמת היה הכרחי"

בהתייחס לחקירות השונות נגד ראש הממשלה, אהוד אולמרט, אמר לדור: "לא רצינו לפגוע באולמרט בפרשת טלנסקי ולכן ביקשנו לנהל את העדות המוקדמת של האחרון בדלתיים סגורות". לדבריו, מהלך העדות המוקדמת היה נחוץ והכרחי ואילו החליטה הפרקליטות להימנע מכך ולפעול בדרך אחרת, היו מבקרים אותה על כך".

 

לדור דחה את הטענות לפיהן הפרקליטות היא זו שגרמה להדחתו של ראש הממשלה ואמר כי אי אפשר להאשים את הפרקליטות או את המשטרה בנושא זה, כיוון שאולמרט התפטר בעקבות לחץ ציבורי ופוליטי ובעקבות הפרסומים בתקשורת. בהתייחס לסוגיית ההדלפות מהחקירה, אמר לדור כי יש הדלפות מעטות במערכת אולם חלק גדול של מה שנתפס כהדלפות מצד המערכת, הן בעצם הדלפות מצד גורמים אינטרסנטיים שונים כאלו ואחרים.

 

לדבריו, אולמרט היה הנפגע העיקרי על פי הפרסומים בתחילת פרשת טלנסקי ולכן יצאה בשלב מאוחור יותר הודעה מסודרת של משרד המשפטים, המשתפת את הציבור ואת התקשורת בחשדות המדוייקים כנגד ראש הממשלה. פרקליט המדינה הדגיש את המשקל הרב שיש לתקשורת בימינו ואמר שכיום הפרקליטות חייבת להביא את התקשורת בחשבון, כיוון שאם היא לא עושה זאת - היא נתפסת כמי שנכשלה בתפקידה.

 

פרקליט המדינה נתן את תיק טלנסקי כדוגמא לכך שבאולם בית המשפט נתנו "הסניגורים ודוברי היח"צ" של החשודים מסמכים שונים לכתבים שמיד פורסמו בכלי התקשורת. לדבריו, מהלך זה מראה כי לא חשוב רק מה יחשוב בית המשפט, אלא חשוב אילו פרטים תביא התקשורת לידיעת הציבור. לדור הזכיר כי כמה דקות לפני סיום חקירתו של טלנסקי, השתמשו פרקליטי אולמרט במהלך בו נתפסו לפרט קטן ומשני הנוגע לפרטים שסיפר טלנסרי על יצחק רבין ובעצם בכך ניסו להטות את דעת הקהל הציבורית באמצעות התקשורת.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לדור. הדלפות אינטרסנטיות
צילום: גיל יוחנן
מומלצים